Odpoveď na príspevok od hilux:
Preco by sa to nemalo dat opravit?Pracoval som s… @hilux tak ide o vyhrievaci kabel ktory sa nahrieva na neviem aku teplotu, neviem ako by drzali spoje, ci tam je nejaky specificky postup ako to spojit...ci sa to nerozpadne alebo neposkodi, ci nejaky skrat nemoze nastat...niesom elektrikar nevyznam sa az tak ale nejaky vykon to mat musi ked to dokaze vyhriat celu podlahu...tak ten spoj musi byt dobry....len moj odhad....a ak sa to da spravit a mam to zaliat do betonu tak to urcite chcem mat overene noOdpoveď na príspevok od pietttro:
@hilux tak ide o vyhrievaci kabel ktory sa nahrie… @pietttro nerob z toho raketovu vedu, je to obycajny jedno vodicovy kabel. Zavolaj si akeho kolvek elektrikara a on ti to za 20min opravi.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@pietttro nerob z toho raketovu vedu, je to obyca… @rkorba nerobim ale ked mi povie elektrikar s 30 rocnymi skusenostami ze sa to neda a dami rozne dovody....tak sa nad tym zamyslim kedze nechcem vyhoriet :)Odpoveď na príspevok od pietttro:
@rkorba nerobim ale ked mi povie elektrikar s 30 … @pietttro Vymeň elektrikára, nakoľko je dostať gélovu svorku /2-3vodič/ ktorú kľudne môžeš zahádzať maltou,stierkou, betónom nakoľko je vodotesná a práca je tak na s otvoreným pivom na 15minút...Odpoveď na príspevok od pietttro:
Zdravim vsetkych. Pri vymene vodovodnych trubiek… @pietttro Myslel som presne túto spojku, to si urobíš aj sám bez elektrikára....https://ema-elektro.sk/elektromaterial/kablove-spojky/gelove-spojky-vodotesne/rychlospojka-gelova-3m-scotchlok-idc-316ir-0-5-1-5Odpoveď na príspevok od technik007:
@pietttro Myslel som presne túto spojku, to si ur… @technik007 jééj, v EMA elektro som pred letom kupoval 2 krát matroš.. Úžasní sú, odporúčam - ešte aj skoro 2 metre zž 6tky mi pribalili ako "darček" a to som chcel len pár cm na spojku.. @pietttro ak chceš pokojne spávať, zisti si na aké teploty ti zohrieva kábel v poteri a keď budeš kupovať nejakú spojku, over si či je vhodná do tejto teploty.. pokiaľ viem, podľa normy je max. teplota 70oC (ktorú by mal kábel zvládnuť a teda aj spojky, logicky). Vyhni sa čokoládkam a podobným DIY trikom. Existuje aj 2 zložkový elektrikársky epoxid, ak potrebuješ 100% vodeodolnosť (cca 10 eur). Spoj dáš do malej krabičky a zaleješ epoxidom..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@technik007 jééj, v EMA elektro som pred letom ku… @gadefox .https://ema-elektro.sk/elektromaterial/kablove-spojky/gelove-spojky-vodotesne/rychlospojka-gelova-3m-scotchlok-idc-316ir-0-5-1-5