Je 7000 kWh vysoká spotreba elektriny za rok?

-Ročne máme spotřebu elektriny cca 7000 kWh. Mesačne platím 80 EUR zálohovo. Sme 4 členná rodina. Máme dvojpodlažný dom. Na elektrinu máme všetko tj. všetky spotrebiče, elektrický bojler. Kúrenie máme plynové. Zdá sa mi, že je naša spotřeba příliš vysoká v porovnaní s niektorými známymi. Rozmýšlali sme či dať kondenzačný kotol či by sme niečo ušetrili.
Odpovedať
@mirana My máme za rok 9000KWh ale máme celý dom na elektriku aj kúrenie +ohrev . Som spokojný ,pretože stále je to lacnejšie ako 3izb byt.
Odpovedať
@mirana kúp si zásuvkový merač spotreby elektriny a pripoj ho k bojleru. Ak spotrebuje za deň viac ako 7 kWh elektriny, treba ho vymeniť. A najlepšie za taký, ktorý sa dá pripojiť k plynovému kotlu
Odpovedať
@jakino ok, ďakujem za tip.
Odpovedať
@jakino ?ak pôjde bojler len z 2 kW špirálou nonstop spotreba bude 48 kWh, ako vieš koľko vody minie? @mirana ja skôr radím zapni len 100 W žiarovku na 1 hod spotreba by mala byť + -10% okolo 100 Wh kontroluj len používaný elektromer, ak ukazuje i okamžitý odber vieš to porovnať ihned ak bude ukazovať odlišne , požiadaj distribúciu , no oznám , že ti meria menej, nie viac , to nikdy nedokážeš
Odpovedať
@duzu lebo aj my sme doma šiesti a mám dva roky odsledované po jednom dni, koľko je naša spotreba. A požičiaval som merač aj bratovi a niekoľkým kamarátom a vyšlo im to pri novom bojleri približne rovnako v prepočte na osoby. Väčšinou je to najväčší žrút v domácnosti, ak sa nekúri elektrinou
Odpovedať
my máme 225kw/mesačne to je priemer.za cely rok. v lete zohrievame vodu el. bojlerom, nejde nonstop cely den podla toho ako ochadne voda ale zohrieva podla casovacu asi 3x Denne. v zime vodu ohrieva plynovy kotol, kurenie vyhreje aj vodu v bojleri... to je za rok 2700kw poschodovy dom 35 rocný.
Odpovedať
@rapidko prosím Vás a koľko členná rodina? Spotreba je dobrá...
Odpovedať
@rapidko prečo si navrhoval ohrev vody elektrinou ked máš plyn , nemáš KK zo zásobníkom?platiť 3x viac za ohrev je celkom dosť
Odpovedať
@duzu @jakino Ja som minulý rok meral mesiac spotrebu el.energie Dražice 2Kw špirála. Spotreba cca. od 6-7kw denne ( 4osoby) . Čiže cca. 24€ mesačne ohrev vody. Ostatné spotreba elektrickej energie ďalších 25€ mesačne. Cca. 4700kwh máme spotrebu el. kúrenia tj. 50-55€ priemer za mesiac.
Odpovedať
@duzu ano presne nemáme zasobnik k plynovému kotlu, bolo to tak navrhnute este 40rokov dozadu, a museli by sa dorobit nove napojenia na teplu vodu , a je to cez dve miestnosti tak sa nic neburalo a ostalo to tak, v lete aj tak vela teplej vody netreba..
Odpovedať
Profilova fotka
@mirana no je to dost. My sme 3ja a rocne na spotrebice minieme asi 3MWh. Bojler by som odhadol na nejake 2MWh k tomu. Takze odporucam hladat skade sa beriem ten rozdiel, okrem bojlera by som tym meracom odporucal zmerat spotrebu ladnicky a mraznicky, to byva dost casty zdroj problemov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?