IP krytie svietidiel na terasu

Ahojte prosim o radu. Chcem si na terasu do stropu namontovat vstavane zapustene led panely, avsak maju krytie len ip20. Predajca samozrejme tvrdi ze v pohode, mna by vsak zaujimalo ake by to pre mna mohlo predstavovat rizika. Terasa je komplet pod strechou pri dome. Nad strechou je uz priestor dnuka v streche. Podhlad z osb dosiek nad tym nic vzduch len strecha. Nebude tam nikdy prsat ani voda. Len ze je to uz vonku cize v zime mraz. Vopred ďakujem pekne za rady a vysvetlenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@sanymirkolc Ahoj, uplne staci ip20, na tie svetla nebude nikdy prsat pokial sa ich nepokusit vywapkovat =) takze 20 v pohode. pokial by si daval von ako nekryte napr na plot alebo tak tak tam uz trebaa ip44 co je striekajuca voda(dazd, zavlaha, sneh atd)
Odpovedať
Mate v rozvadzači prúdový chránič?
Odpovedať
Ano je to novostavba aj nova elektrika prudovy chranic by tam snad mal byt taka nova rozvodna skrina... To s tym suvisi?
Odpovedať
Pri hmle Ti ho može vyhadzovat.
Odpovedať
Profilova fotka
Nerozumiem celkom otázke. Snáď nie je až taký cenový rozdiel v svietidle s krytím IP20 a IP65. Kúpim rovno poriadne svietidlo s krytím IP65 a nerobím z toho vedu. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sanymirkolc Z toho, čo si sa teraz opýtal mi vyplýva jediné, že o elektrike nemáš ani len páru. Byť Tebou, tak to nechám radšej celé na niekoho, kto sa vyzná v problematike. :-)
Odpovedať
Jamk1 ten typ maju len ip20 a ladi s inymi svietidlami. Mam ich uz kupene lebo som ich kupoval vyse 50 do celeho domu. Moja povodna otazka mala smerovat k tomu ze ak ich tam už teda dam ci nemozem z toho vyhoriet alebo co... Ze proste co zle by to nizke krytie mohlo v praxi sposobovat ked je to v exterieri, ale zaroven pod strechou.. Dakujem pekne za vsetky Vase odpovede a rady.
Odpovedať
@sanymirkolc je sucastou tvojej projektovej dokumentacie aj protokol o urceni vonkajsich vplyvov?
Odpovedať
Nie take nemam.
Odpovedať
@ondro81 srandujes, ze?
Odpovedať
@sanymirkolc daj to tam, neries
Odpovedať
Každopádne ďakujem za všetky reakcie. Stale vsak nemám zodpovedanu moju prvotnu otazku. Co sa moze stat, ak je krytie len do interieru a svietidlo bude vonku mrznut, aj ked bude v suchu. Teoreticky hmla a vlhkost tam je. Mne ide len o to, ci z toho nemozem vyhoriet a pod. Ak sa dodrbe len svetlo nevadi. Moja otazka smeruje k bezpecnosti. Ak by ste mi vedeli s tymto poradit...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sanymirkolc , vyhorieť môžeš pri elektrine vždy, i ked je spotrebič vo vnútri, hmla až tak nevadí ak je kvalitný materiál, a pod strechu neprší, zima skôr pomáha chladí
Odpovedať
mne vonku uz tri roky visi len kabel, na tom objimka a ziarovka (cize IP 00 :-D ), dokonca som ani hole kable nezaizoloval paskou, prsi na to a secko funguje... 8-)
Odpovedať
a zima im nebude?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?