Instalacia krabiciek

Fachmani, ako instalujete krabicky? Sadrovanie je jedna moznost. Cital som nieco o lepeni krabic do PUR peny, ale to mi pride ako kravina. Ini miesaju sadru so sadrovou omietkou 1:1 a pochvaluju si dlhu spracovatelnost. Narazil som aj na nazor montovat krabicky priamo do omietkovej sadrovej zmesi. Udajne staci nachystat cele poschodie a nahadzat krabice. Nejake dalsie metody, postupy, tipy?
Odpovedať
@kejsix Nad čím špekuluješ??? Nad tým, čo je už dlhodobo odskúšané v praxi??? Preboha, veď sádra je pre Teba drahá položka??? Dopadneš potom tak, že neskôr sa Ti zásuvka začne v stene "pohybovať".. ]-( Pracujem v De ale ver mi že aj tam sa používa len a len sádra, samozrejme odlišná od vnútornej alebo vonkajšej / tiež taká čo ide do vlhkosti/ ale je to len sádra.. Ak chceš zamaskovať drážky, tak si tam môžeš primiešať aj lepidlo na obkladačky...ale nie na osadzovanie krabíc ;-)
Odpovedať
@kejsix to ides robit 3800 krabiciek v 12 poschodovom hotely, ci co s tym tolko vymyslas?
Odpovedať
@technik007 preco by pre mna mala byt draha? Sadrova omietka je drahsia a osadzaju to s nou. Chcel som len skusenosti :) Na sadre mi vadi kratka spracovatelnost (aj ked sa da octom trosku natiahnut). To je cele. Inak ja nepoznam cloveka, co by drazky sadroval :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Na drazky si kup Rimano Uni. Mne sa s nim robilo perfektne. Mozes do toho osadit aj krabicky.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix Ak chceš predĺžiť dobu spracovatelnosti sadry, tak do nej pridaj pri miešaní trochu piesku. Ale krabice sa upevňujú sadrou roky rokúce a do teraz som ešte nepočul niekoho, aby sa sťažoval, že mu sadra rýchlo tvrdne . :-)
Odpovedať
@kejsix Tak asi málo vieš o elektrike a inštalácií... ;-) Napr. aj vodári, čím prichytia potrubie a armatúru?? ;-)
Odpovedať
@jamk1 ...ešte asi nepočul aj o sádre pomaly snchnúcej ;-)
Odpovedať
@martins1 Presne toto riesenie sa mi pozdava :)
Odpovedať
@technik007 to je tu standardna situacia. Vsetci naokolo su mudrejsi nez ktokolvek, co sa henabi spytat.
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 Priznám sa, že som o nej nepočul ani ja. Ale zato poznám plastickú sadru... Nedávno som robil elektroinštaláciu a majiteľ mi dal nejaký kýblik vraj so sadrou, tak som do nej osádzal krabice a zatieral káble v drážkach. Na druhý deň som prišiel pokračovať a on mi hovorí, či som dobre namiešal sadru, lebo vraj je stále mäkká. Čo sa dá na sadre zle namiešať??? Potomsom našiel plastový obal od tej jeho sadra a na vrecku nápis "plastická sadra" Skoro ma šľak trafil. Všetky krabice vybrať zo steny, diery vyčistiť a sadrovať na novo. Ako Pat a Mat... :-D :-D :-D
Odpovedať
@jamk1 ja musim mat vsetko perfektne a tym padom mi to sto rokov trva :) Mozno preto.
Odpovedať
@kejsix Odpovedal som Ti ako som najlepšie vedel a keď si z toho zoberieš niečo ok., ak nie je to Tvoja vec..Písal som Ti a /nielen ja/ že NEMÁŠ experimentovať s tým čo už je dávno odskúšané...Len toľko k tomu... Mne je to jedno čím budeš prichytávať krabice...mne sa krabice ani jedna čo som prichytával klasickou sádrou nepohybuje a ver mi že som nedával tých krabíc málo...Nebudem dávať na prichytenie penu a nejaké zmesi čo nie sú na to URČENÉ!!!! ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@technik007 ok, nespochybnujem, beriem. Ja som elektrikar, ale zatial som siel vzdy do hotovych krabic a ozivovani rozvadzacov stavieb. Moja vlastna je pre mna v tomto trosku nova :-)
Odpovedať
@jamk1 ..keď sa darí tak sa darí...ja som v De na montáži dal kolegovi miesto sádry špec.hmotu na protipožiarne prechody.. Rovnaká farba len iné zloženie :-N :-N :-N .Aspoň si oddýchol..len veľa cigariet vyfajčil, lebo k tomu aj nadával že mu to nechce zaschnúť :-D :-D :-D :-D :-D To vieš že som sa priznal.. ;-)
Odpovedať
@kejsix ..a keď boli hotové osadené krabice čím boli prichytené???? ;-)
Odpovedať
@jamk1 ako že nie?? Veď máš šedú a bielu... ;-)
Odpovedať
Najlepšie klincom... Takéto otázky ... Keď sádra tak šedá. Netreba vymýšľať.
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 To áno, ale rozdiel je v tom, že šedá je štukatérska a biela modelárska. To že je medzi nimi rozdiel v dobe tuhnutia som ani len netušil. No vidíš... aj v mojich 62 rokoch som sa zase niečo nové dozvedel. :-)
Odpovedať
@technik007 klincom... :-) Ale aspon som odlahcil piatkovy vecer :-)
Odpovedať
@kejsix staci, ak sadru tzv "zabijes". To je vtedy, ked jej das viac vody a dlho miesas. Potom s nou mozes pracovat hodiny. Vytvrdne zvycajne do 24 hod. ;-)
Odpovedať
Ja pouzivam Uni maltu. Zarobim plny gybel, To jeden osadim vsetky krabice a na druhy den mozem tahat kable. Ta uni malta ked zaschne tak beton. Nepraska a je na tehly, ytong vrelo odporucam. 25 kg stoji 3€:d
Odpovedať
@kejsix Ak do sedej sadry, ktora ti bezne vytvrdne do 5 minut pridas coca-colu, predlzis dobu spracovatelnosti na 25-30 minut.
Odpovedať
Riešite tu a na podobných diskusiách rôzne blbosti, ktoré pridať do sádry na spomalenie tuhnutia. Cukor, kola, ocot, piesok, priveľa vody.... Ale nikto netuší o koľko sa tým zníži pevnosť vytvrdnutej sádry. Ja som vyskúšal obyčajný kleber a krabice v ňom držia jaksviňa :-D Je to asi podobné ako používa patriky Uni maltu. Sadra je pre profíkov, ktorým to pod rukami odsýpa. Ja som mal problém so sivou sadrou, rýchlo mi tuhla - veľa sa mi jej neoplatilo zarábať. Možno ak by som krabice sadroval v chlade do 10st. tak by netuhla rýchlo.
Odpovedať
@catscan Ty si mi pripomenul jednu stavbu kde nám došla voda a nechcelo sa nám ísť pre novú/ bola ďaleko/ a tak sme prezreli internacionálnu stavbu a tak sa stalo že do sádry sne dali rumunskú colu, srbský sok, neneckú oranžádu,maďarskú limonádu, poľskú sme žiadnu nenašli, pretože poliaci pili len vodku a fľaše od vodky boli pefektne "vysušené-vyžmýkané"..Náš šéf sa divil prečo sú niektoré osadené krabice farebné, ale nie dlho lebo sme požiadali "maltermacherov" z PĽR aby to strojovo čo najskôr zahádzali... :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@martin272 ..najlepšie klincom ..cez kábel lepšie drží :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@technik007 To som len srandoval :-D :-D Ale ja používam šedú sadru. Ale od dneska nepoužívam vodu ale pepsi :-D :-D
Odpovedať
@henry_sk tak k pevnosti ... Pozeral som viacero zdrojov, pre zaujimavost :-) Vacsinou sa uvadza, ze bezna sadra 24h po stvrdnuti dosahuje pevnost v tlaku 4-8MPa, po siedmych dnoch 20-45MPa. Nasiel som aj info, ze po 28dnoch je pevnost nezriedka cez 60MPa. Pri opatovnom zvlnhuti moze sadra stratit az 20% svojej pevnosti. Inhibitory tvrdnutia sadry su - teplo, voda, PH a tlak. V tomto vztahu je najpochopitelnejsi prave spomenuty ocot pre regulaciu PH. Akekolvek ine primesi, vodky a dzusy a slivovica v praxi "len" menia PH inhibitora. Spomenute Rimano UNI ma podla vyrobcu pevnost po vytvrdnuti >2,5MPa, porobetonovy kleber (Cemix 061) 5MPa. Cize aj ked su pouzitelne, pevnost maju podstatne nizsiu. Samozrejme otazkou ostava, aka pevnost je postacujuca pre uchytenie krabicky s vypinacom, ktory za zivot stavby stlacite 16 521 krat. Tolko teorie, v praxi testnem rimano so sadrou 1:1 hned ako sa otepli a podelim sa s vysledkom :-) Prajem nicim neruseny sobotny vecer.
Odpovedať
@technik007 uz som sa raz ocitol v podobnej situacii, zial nebolo tam ziadnej koly ani dzusu, tak som musel byt vynaliezavejsi.. Drzi to dodnes, este pockam par rokov a potom sa priznam.
Odpovedať
@kejsix Napíšem Ti pravdu, že to čo si mi písal som nejako neriešil... Skrátka len to som vedel že sádra je zatiaľ najlepšia na takéto účely..Samozrejme že je rozdiel do interiéru a iná do exteriéru-/+kuchyňa-kúpelňa,práčovne/..Tie všeliaké tmely a pasty sú dobré na vyplnenie drážok kde Ti nehrá pevnosť "hlavnú" rolu...Ináč dík za info... Som zase múdrejší, ale ozaj som nevedel, že ako sa chová sádra po pár hodinách ;-)
Odpovedať
@stowasser No ale asi tuším čo si do sádry pridal...len jedno je isté :-D :-D že si musel rýchlo sádru minúť :-N :-N :-N :-N :-N Človek a hlavne slovák sa vie vynájsť...niet nad neho... 8-) 8-) ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?