Hlavny istič

Poprosim vas o radu, alebo pomoc. Prednedavnom mi urobili elektricku pripojku k domu, vsetko je zapojene ako ma vsetko slape len mi sem tam obcas vyhodi hlavny istic,aj ked nemam skoro vobec pustene spotrebice. Max tak wifi a chladnicku, mozno ze sa v pivnici zapne vodaren.ale okrem toho nic, neviete cim by to mohlo byt sposobene? Vyhodi hned hlavny istic a v dome ziadny. Dakujem za kazdu radu michal
Odpovedať
Sused ti ho chodí vypínať :D alebo može to byť aj to vodárničkou - pri rozbehu má vatčsí odber ako štítkový údaj - no ale ak máš hlavý 25A a vodárnička 3A tak je mu to jedno alebo vadný istič alebo niečo iné , je zablombovaný? isto to neni chránič?
Odpovedať
Ale ta vodarnicka bezi aj cez den ked ide viac spotrebicov, a nic vsetko v piriadku ten hlavny vyhodi vadsinou ked neni skoro ziadny odber.,,nie je to chranic a je vlastne hl.istic v hodinach takze ten bude asi zablombovany
Odpovedať
@123michal exveduci smeroval otazku dobrym smerom, ide o to, ze motory pri nabehu maju podstatne vyssi odber, ako pocas prevadzky ( kvoli tomuto sa napr. istia isticmi rady C). Prosim, posli prikon toho Darlingu (vodarnicky) co mas na stitku a to, ci to mas napajane na 3 alebo 1 fazu, ak to nie je problem. Aj ked, osobne si myslim, ze tu problem nebude.
Odpovedať
Poslite stitok a potom sa uvidi mozno by som na to pouzil motorovy spustac.
Odpovedať
@patriky uvazujes dobre, problem je ale v tom, ze motorovy spustac mu moc nepomoze, ak ma predradeny standardny B-ckovy istic... Ale, varime z vody, tak ako pises, nech posle stitok a ideme dalej.
Odpovedať
@123michal ak je naozaj vsetko tak ako ma byt a ta vodaren bude v norme moze byt vadny aj istic.
Odpovedať
@tiblag od hodin 25/3 B V rh 16C neviem ci 1alebo 3 faz Pred vodarnou motorovy spustac Neverim ze mu to vyhodi
Odpovedať
Zatial vsetkym dakujem ked budem doma tak to pozriem stitok na tej vodarni, istic na tu zasuvku co je napojena vodaren je 16B . Len co ak to vodaren nebude robit pretoze to vyhodi vadasinou ked nikto nie je doma a voda sa nepusta tam nema preco zapnut vodaren.
Odpovedať
@patriky jasne, pochopil som, ako si to myslel. Ale aj ked v hodinach bude mat 25-ku B-cko, ta mu vypne skor, ako 16-ka C-cko. Pokial sa bavime o motorickej zatazi. Ver mi prosim.
Odpovedať
@123michal Miso, myslim, ze najviac sa pravde priblizil dominik_boksansky :-)
Odpovedať
@tiblag dokaz toto tvrdenie "Ale aj ked v hodinach bude mat 25-ku B-cko, ta mu vypne skor, ako 16-ka C-cko."
Odpovedať
Myslite ze to moze byt vadny istic? Je uplne novy, ale dajme tomu ze ano lebo ja mam na toto stastie😞 ,,,vymenia mi ho elektrarne alebo to mozem dat spravit nejakemu elektrikar.?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mal som ten istý problém a bol to vadný hlavný istič B25/3. Vypadol pri každom zopnutí čerpadla. Po výmene všetko OK. Zavolaj disribučke a oni ti povedia ako postupovať. Ja som si ho menil sám s ich súhlasom o rozplombovaní a potom prišli zaplombovať @123michal
Odpovedať
Ok, skusim este prehodit na ten 16C ak by to robila ta vodaren a ked nepomoze zavolam tam., Ten suhlas davaju pisomne ci po telel.dohovore?
Odpovedať
V SSE telefonicky @123michal
Odpovedať
@123michal Ahoj telefonicky, ale prv by som vyskúšal vypnúť ten istič na vodárničke ked niesom doma(nikto) a či večer bude zas hlavný vyhodený.
Odpovedať
Ok tak vyskusam, a uvidim sam som zvedavy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?