Fúka nám cez zástrčku. Čo robiť?

Profilova fotka
tu je vela sikovnych ludi, prosim poradte mi co robit. mame byt umiestneny na roku budovy a cez zastrcky v stene nam fuka vietor. v lete to nevadi ale ked boli nedavno tie besne vetry tak to bolo hrozne citit a zle sa vykurovala izba. mate niekto skusenosti s tym ako by sa to dalo utesnit? zaslepky nepomahaju lebo fuka aj po krajoch. len mi nepiste aby som ich zamurovala :) mame tam nocne lampy.
Odpovedať
no budes potrebovat niekoho, kto vie zmontovat a nas5 namontovat zasuvku. A do husich krkov, pripadne diery vdla nich by som asi nastriekal pur penu.
Odpovedať
Profilova fotka
@hipisko takeho cloveka zohnat viem ( prinajhorsom to zvladnem sama). dakujem za radu. zozenieme penu a vyskusame co to urobi :-)
Odpovedať
@asfodelka Demontovať a natiahnuť "pozadie cem. lepidlom, maltou... Možno aj PUR penou, ale tá nie je vzduchotesná - izoluje skôr tepelne. Preto odporúčam precízne nahodiť stierku po znovuosadení krabice, aby sa dosiahla vysoká vzduch. tesnosť na interiérovej strane. Pre istotu použiť vzduchotesnú krabicu - my máme takú v drevostavbe, tam sa inak utesniť nedalo. Pravdepodobne fúka tehlou skrz, Vy to len stopnete touto tesnou vrstvou. Je možné, že stena sa v okolí zástrčky bude ochladzovať aj naďalej - použitie PUR peny poza krabicu by pomohlo. Priamo fučať by už nemalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr dakujem za radu. ak by som chcela oslovit nejakeho odbornika tak murara? moj manzel na take veci nie je a otca nechcem furt otravovat. nie su tam tehly, je to panel.
Odpovedať
@blacksr PUR pena nie je vzduchotesna? Odkedy?
Odpovedať
@asfodelka Precízne napatlať stierku alebo PUR penu by zvládol asi každý :-) . Len si pozrite tie krabice - otázka na elektrikára, on by sa mohol vyznať v sortimente. Dôležité je, aby krabica mala v dierach také gumičky na utesnenie. Možno sú aj s malou hĺbkou. My máme takéto: http://pasivnydom.blog.cz/1007/elektrina - tie biele kolieska sú gumené.
Odpovedať
@hop377 Nóóó, nie je. Záleží, akú mieru vzduchotesnosti chceme dosiahnuť. Ale ak dajú PUR poza a okolo krabice a spredu natiahnu stierku, ktorá je supervzduchotesná, bude to super.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr dakujem :) vyskusame
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
Preboha co to tu pisete???Ziadnu pur penu...je horlava !!!!!Zacne nahodou iskrit v zasuvke a pekne aby malo co vzblknut ???Pravdepodobne byvate v panelaku a mate sentvicove steny z betonu a vypln su Liaporove gulicky obalene v cemente. Treba zobrat obycajny tmel v tube trebars co sa pouziva v kupelni na rohy atd... a nim utesnit prestup kabla v krabicke zasuvky a aj postranne medzery,kde je predpriprava v krabicke na dalsi privod. Samozrejme bezpecnost nadovsetko a vypnut istic ! ! ! !
Odpovedať
nie je pur pena ako pur pena :-)
Odpovedať
@kriloter Ba čo viac, aj tie plastové krabice sú horľavé. Zhoria a potom plameň zachváti PUR penu.
Odpovedať
Profilova fotka
Bezne pouzivane krabicky vydrzia 600 az 800 stupnov C ,takze tak lahko nezhoria a urcite nie od nejakeho iskrenia,ktore moze vzniknut pri nedotiahnutych spojoch .
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
@zmrzlina_sk Trosku si sa sekol. Je to dezinformacia. PUR pena vydrzi kratkodobo 250C a je samozahasliva. Dnes vsetky peny maju v sebe retardery.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
@misko_f ahoj, podľa toho čo píšeš, by pena mohla byť vhodná aj na vyplnenie dutín cez ktoré ide elektrina? My sme kúpili SOUDAL montážnu penu (montáž a izálácia, tesnenie a lepenie) pre všetky podklady. Na fľaši je síce značka "mimoriadne horľavý", ale po vytvrdnutí som skúšala trochu tej peny zapáliť na balkóne, ale moc to nehorí, najprv sa to trochu rozhorelo a potom to samo zhaslo.
Odpovedať
@juranka samozrejme nemalo by sa pouzivat, lebo ked nastane skrat ktory bude palit kable mohlo by k niecomu prist, preto spravne sadru
Odpovedať
Profilova fotka
@misko_f ked pride ku skratu co bude palit kable zlyhal elektrikar :) @juranka PUR je mimoriadne horlava, kym nezaschne, potom to uz problem pri beznych penach co maju v sebe retarder horienia nie je.
Odpovedať
@juranka aj suche drevo sa rozhori a potom zhasne... to ze sa to rozhorelo nie je dobra vizitka nehorlavosti.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
A je teda PUR pena vzduchotesna alebo nie? Ale existuje aj taka aj taka ? Skuste dat odkaz na vzduchotesnu ak viete. Vdaka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?