Odpoveď na príspevok od megalord:
Zatvaram diskusiu kym sa to tu precisti. Vase pol… Ďakujeme za odomknutieOdpoveď na príspevok od joma3333:
Elektrárne ponúkajú zas nejaky novy produkt Infi… @joma3333 je to tu skor ako som hovoril. Spotove ceny a krvave oci ako sa bude zarabat zadarmo :DOdpoveď na príspevok od joma3333:
Elektrárne ponúkajú zas nejaky novy produkt Infi… @joma3333 ale prečítaj toto" https://dennikn.sk/blog/4705645/infim... musíš si zakúpiť len tieto batérieOdpoveď na príspevok od duzu:
@joma3333 ale prečítaj toto" https://dennikn.sk/b… @duzu predame ti baterie a popri tom ta este budeme dojit na poplatkoch... ...a riziko si tiez nesies ty.. to sa vyplatiOdpoveď na príspevok od rapidek:
@duzu predame ti baterie a popri tom ta este bude… @rapidek tam už poplatky neplatíš,môžeš zarábať ak ju sám nespotrebuješ nie je to virt. batéria ale fyzická len od nich za tú musíš zaplatiť , nemôžeš mať žiadnu inú, i lacnejšiu od niekoho iného, podporujú len tie 2 , mohli dať k nim i 15 ročnú záruku aby sa splatiliOdpoveď na príspevok od duzu:
@rapidek tam už poplatky neplatíš,môžeš zarábať a… @duzu aj si to poriadne cital? Zapajas sa aktivne do energetickeho trhu, cize pumpujes z baterie el do siete ked je el najdrahsia a tym padom platis aj sprostredkovatelovi vsimne, lebo on ma licenciu na predaj energie a ty mas len povolenie na vyrobu...Odpoveď na príspevok od rapidek:
@duzu aj si to poriadne cital? Zapajas sa aktivne… @rapidek ale z batérie až vtedy ak ju nevieš využiť, musí byť v súlade veľkosť FV a batérie k spotrebe a musí byť už nabitá, kontoluje sa i predpoklad kedy spotrebúvaš najviac, kontroluje sa i počasie, takže nemusíš vyrobiť najviac na obed, napr, dnes je u mňa veľká oblačnosť a spotrebujem isto viac ako by som mohol vyrobiť, v zime môžeš odoberať energiu na nabíjanie v noci ked je najlacnejšia, skúsiť to môže každý ak sa to nesplatí nemusí dávať do siete, kto by to kupoval aby si na tom tratilOdpoveď na príspevok od duzu:
@rapidek ale z batérie až vtedy ak ju nevieš využ… @duzu zapamataj si, toto je promovane na spekulacie s el. energiou. nema to nic spolocne s tvojim setrenim. Nakoniec to moze skoncit po rokoch tak, ze bude vysoka cena el vo VT aj v NT. a bude aj vysoka cena za distribuciu. Lebo tymto sa bude rozhadzovat stabilita a predvidatelnost planovania vyroby.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@duzu zapamataj si, toto je promovane na spekulac… , ja to len sledujem ako sa stále všetko všade mení, najhoršie podmienky má v súčasnosti ZSE so svojim cenníkom pre vir. bat. cena môže byť len taká aby sa to najlepšie predalo, ináč prejde kopa ľudí na najlacnejšiu , najväčší problém je že sa nedá skladovať ako plyn a používať len pre odporové spotrebiče, aby bol vo fáze prúd s napätímOdpoveď na príspevok od duzu:
, ja to len sledujem ako sa stále všetko všade me… @duzu ... dodžubal si mi celý deň... Ja už išiel nakupovať komponenty pre FVE a teraz zas váham... 🤣Odpoveď na príspevok od petersd:
@duzu ... dodžubal si mi celý deň... Ja už išiel … @petersd váhanie je "nedílná součást" každej zmeny - z toho nemaj pokazený deň, ale vnímaj to ako proces.. A čo si si nakoniec vybral?Odpoveď na príspevok od petersd:
@duzu ... dodžubal si mi celý deň... Ja už išiel … @zacik este nie, ale ja ratam, ze do 1,5roka to tu bude. @petersd komponenty mozes nakupovat aj teraz, ty chces nezavislost a offgrid. Virtualna bateria pojde do prdele ak to takto pojde dalej. Vobec by som ju neozhladnoval v ziadnych vypoctoch, len by som urobil kazdy mesiac korekciu spatne - ze vdaka Bohu, nieco som usetril :DOdpoveď na príspevok od zacik:
@rapidek @duzu mozu byt na slovensku domacnosti "… @zacik za aku cenu budú predávať tie batérie? no podľa mňa keď sa pozrieme ako "výhodne" energetici ponúkajú tie svoje marketingové klímy a FVE tak tipoval by som ceny za fyz. batérie niekde v týchto inštanciách ...Odpoveď na príspevok od joma3333:
Pozdravujem a hlavne skúsených borcov do Fve. Moj… @joma3333 Clovece normalne je mi ta luto. Vysolis za to peniaze a stale sa trapis s roznymi problemami a zda sa, ze firma, ktora ti to montovala to riesi stylom pokus-omyl. Drzim palce, aby sa ti to (firme) podarilo co najskor odstranit k tvojej spokojnosti. P.S. Neuvazoval si o niekom inom, kto by sa na to prisiel pozriet (napr. ten co to montoval tomu susedovi)?Odpoveď na príspevok od daddo:
@joma3333 Clovece normalne je mi ta luto. Vysolis… @daddo Veď mne sa prisľúbil aj chalan ktorý to hádzal na strechu, že by sa prišiel pozrieť aspoň na konektoryOdpoveď na príspevok od joma3333:
Pozdravujem a hlavne skúsených borcov do Fve. Moj… @joma3333 mne sa tá tvoja ponuka na tú FVE zdala akosi "podozrivo nízka" no už asi vieme kde bol pes zakopaný ...Odpoveď na príspevok od joma3333:
Pozdravujem a hlavne skúsených borcov do Fve. Moj… @joma3333 Takže v podstate nevyriešili nič. Pokiaľ nemáš plný prístup k nastaveniam meniča, tak ťa nastavenie ochrán trápiť nemusí. Problém s tým môže mať distribučka, pokiaľ by to zistili. Pokiaľ máš plný prístup k nastaveniam, tak to bude aj tvoj problém. Máš len dve možnosti: buď budeš naďalej tlačiť na inštalačnú firmu, alebo to necháš tak a budeš sa tešiť z toho, źe to funguje. Prípadne ešte môžeš dať urobiť nezávislú revíziu a s prípadnými závadami sa potom obrátiť na inštalačnú firmu. Firmy montujúce FVE zvyknú mať vlastných revíznych technikov a to je potom východisková revízia často odfláknutá.Odpoveď na príspevok od dexter89:
@joma3333 mne sa tá tvoja ponuka na tú FVE zdala … @dexter89 firma realizovala aj ďalším dvom známim,ale u nich všetko v pohode.Teda v poriadku.(zatiaľ)U mna sa objavila táto chyba, ale tento ťah z ich strany sa mi nepáčil.Ale stále je to v riešení. Súhlasili aj s tým, že nemusím doplácať zvyšok fkt, kým sa to nevyrieši.Odpoveď na príspevok od joma3333:
@dexter89 firma realizovala aj ďalším dvom známim… @joma3333 podľa mňa zbytočne hľadáš problémy tam kde nie sú :) užívaj elektrinu "zadarmo" rovnako jak klímu stále si hľadal nejaké poruchy ... proste nebuď v kŕči... užívaj života zariadenia, technológie majú byť naši sluhovia nie my ich otroci !Odpoveď na príspevok od dexter89:
@joma3333 podľa mňa zbytočne hľadáš problémy tam … @dexter89 vieš,v kŕči som, vyrušuje ma to keď ti má niečo ísť-vyrabat,a ono to je aj 2-3 hoď off koli tejto chybe. Ja som tu v podstate chcel vedieť,ako to tu majú nastavené a či to má vpliv na popisovany problém.Odpoveď na príspevok od aldron:
To píšu v manuáli: "The minimum impedance to eart… @aldron Dik za odpoveď.Toto som preposlal firme. Okamžite ma kontaktoval majiteľ,a cez týždeň posielaju chlapa(technik+meranie). V tomto bola firma od začiatku v pohode, komunikácia a ústretovosť.Len som asi zvonil na nesprávne dvere.Teraz som písal priamo na vedenie Uvidíme ako to celé dopadne.Odpoveď na príspevok od aldron:
To píšu v manuáli: "The minimum impedance to eart… @aldron ešte som chcel jednu vec čo sa týka toho AFCI. Ono nie že je vypnuté,ale ja tam už nemám ani možnosť on-off Úplne to nastavenie zmizlo. Tak neviem či je dostupné-nedostupne aj u inych užívateľov, alebo je to nejaká zmena po aktualizácii,a je to spustené automaticky nonstop, bez možnosti ovládania.Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.