Fotovoiltika on grid system

Zdravym majtrov v tomto odbore.chcem sa opytat ze ci sa da takyto system napojit na tep. Cerpadlo s odberom 300w ale takym sposom ze ked je svetlo cerpadlo slape pomocou panelov a ked sa zotmie prepne sa to na elektrinu.dakujem za odpovede.
Odpovedať
@martin25 Ano
Odpovedať
@catscan a akym sposobom?a kolko W by mali mat panely?dakujem za odpoved.
Odpovedať
@martin25 ak by som neriesil nejake baterie atd, tak potrebujes tolko panelov, aby si cez menic dokazal stabilne do siete alebo vybranych okruhov dodavat 230V. Do obvodu by som zaradil automaticky prepinac sieti (mozes si to predstavit ako dva stykace), kde si vyberies primarny okruh napajania (v tvojom pripade ftv), ktory pri poklese napatia pripoji k danemu zariadeniu zaskok - napajnie zo siete. Samoska toto by malo byt este osetrene napr. casovymi hodinami, ktore by blokovali napajanie z ftv pri zmenach pocasia (jasno-zamracene-jasno). Moznosti je vela Moj nazor na danu vec je, ze sa ti vynalozene naklady nikdy nevratia (najma ak uvazujes iba nad krmenim tep.cerpadla)
Odpovedať
@catscan 10 fv panelov pkus 4kw minic mam moznost kupit za 1600e.
Odpovedať
Profilova fotka
Kup si regulator napr 40A ktory ma vystup na ziarovku... Ja by som dal k tomu 2x autobaterie. Urobil 24V system. Ten vystup na ziarovku dava 24V na to das stykac (nedavaj rele, rele kontakty moze zapiect. Asi chladnickoidne zariadenia maju nabeh kde prebehne velky prud) a na regulatore nastavis kedy ma ten vystup vypnut a kedy zapnut. Cize nepotrebujes casovac ani snimac svetla. Toto sa ovlada podla nabitia baterii. A este ti tie baterky pojdu trosku cez noc. Daj ebay.com a napis solar regulator 40A Kolektory cca 4ks cca 760W.
Odpovedať
Profilova fotka
Cca http://m.ebay.com/itm/281043813242?na... 750w solar = 600eur + menic do 600eur 2500w + baterie cca do 150eur? + regulator do 100eur
Odpovedať
Hlasujúcim s mio23 akurat by som nepovedal ze baterie zozenies do 150, mozno tak jednu. Na regulatore by som nesetril isiel by som skor do takéhoto http://www.shopenergia.sk/MPPT-regula... Ja som si kupoval v tejto firme malu elektraren na moju chatu. Mozem tuto firmu len odporucit kvalita za rozumnu cenu. www.shopenergia.sk
Odpovedať
@mio23 a oplati sa mi to vebec takto riesit?to cerpadlo ma odber 300w plus ma spuralu 1200w keby chcem rychlo teplu vodu.
Odpovedať
Profilova fotka
uz nech sa rozhodnes pre akekolvek riesenie, jedna rada. Pockaj s tym. http://ekonomika.sme.sk/c/7415554/sta... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mariand tak na to bude dlho cakat.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 ci sa to oplati riesit zavisi na dovode. Ak to chces len tak pre frajerinu ano :), ak Ti ide o to nieco usetrit tak si osobne myslim, ze nie :), zbytocne zlozite, nakladne a s rizikom ze to TC casom znicis (caste vypinanie a zapinanie).
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 neoplati :-) to mas pre dobry pocit :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Oka tak baterie 250eur napriklad: 2x http://www.akumulator.sk/autobaterie/... Ja mam v dome 570Ah
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?