Elektrokotol a 25A hlavny istic.

Zdravym strechaci mame tajyto problem.ked sme si dali.robit orojekt uvazovali sme nad kurenim na drevo.no teraz sme sa rozhodli ze radsej lepsie zaizolujeme dom a dame elektrokotol.no problem je v tom ze hlavny istic je 25A.moja otazka znie ze ci sa moze dat ten elektrokotol a nebudu ziadne problemy.a ze ci to treba nahlasit aj v ZSE.DAKUJEM ZA ODPOVEDE.
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi aky vykon bude mat ten kotol, ak nebude mat 25 kW tak to stacit bude. Keby bolo nutne hlavny elektromerovy istic vymenit, je nutne uzavriet zmenu zmluvy s dodavatelom, potom distribucnej cez telefon oznamit zamer odblombovat rozvadzac za ucelom vymeny istica a oni to pridu za poplatok 18 eur zablombovat.
Odpovedať
ten istic by aj stacil ,ale treba kotol riesit na elektrarnach , lebo musia pridelit vykon kurenia a vhodnu tarifu tak sa ponahlaj
Odpovedať
Prečo problém? Na 25A istič môže ísť až 14 kW kotol s rezervou pre zvyšok domu 3 kW... Alebo je potrebný vyšší výkon kotla?
Odpovedať
@pksoo kotol bude len 8kw.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 tak nemusite menit, v pohodke Vam to utiahne. Aspon usetrite na poplatku, cim vacsi istic tym drahsi poplatok.
Odpovedať
Profilova fotka
@pksoo Lenze @martin25 nadstandartne zaizoluje dom a bude kurit 8kw kotlom do teplovodnej podlahovky s velmi malym odberom elektriny,kde sa mu vykurovacia tarifa od ZSE podla vykonu istica vobec neoplati a pojde pekne na 1tarif DD2,kde vyska istica nehra ziadnu rolu. S 8kw kotlom by mal byt 25A istic uplne dostatocny,ale zalezi to aj od toho,ake dalsie velkoodberove spotrebice nainstalujes.Poradi ti ale skuseny elektrikar.
Odpovedať
Exituje aj odlahcovacie rele (dava sa to do rozvadzaca), na ktorom sa nastavy pozadovany vykon a pri jeho prekroceni sa napriklad elektorkotol odstavi (elektrokotle to podporuju - maju na to vstup).
Odpovedať
Profilova fotka
@zirafak nepoznam tie dnesne tarifi, len viem ze ked som kamaratovi menil pred rokom za 32 A tak mu stupol mesacny poplatok. Ale to bol kotol myslim 24 kw. V tomto pripade ani ta 8micka nepojde po nakureni naplno a tak si neviem predstavit spotrebic ktory by to pretazil. Max klima ale ta ked sa kuri tak vacsinou nebezi. Jedine ze by to bolo blbo rozfazovane.
Odpovedať
@zirafak tak kurenie budem mat radiatorove.ale izolacie budu hadam dostacujuce nato aby som neprekuril aj gate.takze steny 25cm sivy polystyren ,podlaha 15cm,strop 50cm vlna.
Odpovedať
@martin25 mal by si vedieť akú máš teplotnú stratu po úpravách,ak sa vojdeš do 10M /rok nepotrebuješ nič meniť a môžeš mať sadzbu D2, výkonove ti to stačí, ak ale potrebuješ ročne viac ako 10M potrebuješ sadzbu D5 a na to musíš mať súhlas od distribúcie či stačí sieť kapacitne
Odpovedať
@duzu tepelna strata je 7,2
Odpovedať
@martin25 to bude menej pri takýchto izoláciách
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?