Elektroinstalace - kolik máte zásuvek v jednotlivých místnostech?

Zdravím, řešíme právě elektroinstalaci v novostavbě a zajímalo by mne, kolik máte zásuvek v jednotlivých místnostech? Máme 3izb větší byt - jaký je cca standart v jednotl.místnostech(kuchyne, obyvací místnost, spalna,destky pokoj, koupelna, wc, sklad)? Má někdo z vás např i zásuvku na wc (na případné topení např) Díky za odpověď
Odpovedať
1
2
@verkoz zásuviek nikdy nie je dosť. nie je to ani tak vec istenia a káblu, viac sa zaplatí za samotnú zásuvku, ale keď je už raz zabudovaná, jesť nepýta a je kedykoľvek k dispozícii. Toto si treba uvedomiť do ďalekej budúcnosti, pri zmene rozmiestnenia zariaďovacích predmetov (skriňa, posteľ).
Odpovedať
@verkoz Ak mate projekt aj s rozmiestnenim nabytku tak si to lahko zratate kolko vam zasuviek treba, kde date lampu, kde bude TV, bude radiator na wc? ak mozno tak si tam dajte zasuvku, kazdy ma ine predstavy a poziadavky. Ja mam v izbach po 4 dvojzasuvky + LAN + TV, radsej som dal viac zasuviek ako potom tahat predlzovacky popod koberec ako v panelakoch byva zvykom.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame zasuvku v kazdom rohu a v kazdej izbe tv net. Tu neplati ze menej je viac :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 Zas to netreba preháňať, no mám to tak isto :)
Odpovedať
Profilova fotka
@linear324 4 zasuvky na kazdu izbu neni podla mna moc...
Odpovedať
no tak uz sme traja
Odpovedať
Ja to idem riešiť za dva týždne a mám naplánovaných 58ks zástrčiek na 3izbový byt. + net, ale to som ešte nerozvrhol. Ale myslím, že do každej izby by nebol zlý nápad.
Odpovedať
@lukas34 tak to máš tak na dva trojizbové byty...
Odpovedať
@martin85 Zdá sa to možno veľa, no hneď za kuchynskou linkou bude 7kusov priamo na spotrebiče + 4ks v pracovnej zóne na bežné veci, +nejaké štyri po vedľajších stenách izby. 15ks ide do obývačky.. To sa nazbiera raz dva.
Odpovedať
Ako kde, v spalniach 6ks, obyvacka 10ks, kuchyna 16 + 4 v spajzke kde su dalsie ekuchynske elektrospotrebice Vo weckach nemame.
Odpovedať
Ja by som sa takto spytal. Ako mate riesene zasuvky vonku? terasa, dvor..
Odpovedať
Profilova fotka
@verkoz ja som dal aj na WC aj ked si myslim ze zbytocne, ale co ked budem potrebovat dobijat tablet ? :) :) :) inak ako vravia mam 4 na izbu, v kychyni a byvke trocha viac, LAN v kazdej izbe 2x (a to som asi prehnal),
Odpovedať
Článok sa načítava...
neprehnal ja mam LAN 2x tiez :-) ale vsetci doma frcia na wifinu
Odpovedať
@portianko vsak LAN treba 2X na TV a na PC.
Odpovedať
@atlaska na TV ide KOAX
Odpovedať
Zasuvka na WC ma opodstatnenie, na starobu si mozete domontovat elektricky bidet. Prave preto mam pripravu aj na studenu vodu :-) V izbach mam minimalne na 2 stenach aj koax+LAN zasuvky, tam kde predpokladam TV ci PC, s alternativou, ze po rokoch prearandzujem izbu a mozem PC presunut na opacnu stenu. V kuchyni na jednej stene(najdlhsej) nemam ziadnu zasuvku a uz lutujem. Planujeme tam dat komodu, na nu by sa zislo radio, ktore si zapojim tak akurat ... V kuchyni mam aj na jednej stene vo vyske oci koax+230V zasuvku na maly televizorik. Rad pozeram pri veceri spravy a nemusim utekat do obyvacky. Napriklad do satnikovej izby som nedal datovu zasuvku a opat lutujem... Kde by sa asi tak hodil Wifi router, kde blikanie nebude nikomu vadit a odkial by mal idealne pokrytie po dome? Zo satnika. A to pracujem s datovou kabelazou cez 10 rokov a vidite, ani ja som nedomyslel vsetko... :-p
Odpovedať
@iki1980 Satelitny rozvod TV(v domoch) ide cez koax zasuvky, v bytoch s pokrytim Fibernetu/Magia ci inej optickej sluzby sa na TV rozvod pouziva LAN zasuvka. Ja som po dome daval vzdy vedla seba LAN zasuvku aj koax zasuvku. Vsetky zasuvky mam pekne zvedene do hviezdy do technickej miestnosti. Uz sa tesim az to budem vsetko konektorovat :) A este jedna rada, ak si myslite ze vam na kukanie filmov v dome bude stacit wifi, tak zabudnite. Bez poriadneho kabloveho pripojenia si film v HD kvalite nepozriete, preto treba tie datove zasuvky do kazdej izby.
Odpovedať
@iki1980 ale na zdielanie nie,tam treba LAN aj v RD.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx my mame na kazdej jednej terase zasuvky... a aj na takom stvorcovom sedeni, kde su v kazdom rohu vonkajsie lampy a aj zasuvky. @verkoz zasuviek nikdy nie je dost, ja by som dala vsade, aj na wc, clovek nikdy nevie...my mame v celom dome mozno 300 a niekde sa mi zda, ze ich je malo :-D :-D
Odpovedať
@originalx jasne aj vonku, na dome, na terase, v zahrade, v altanku, v zahr.domceku.
Odpovedať
@blondiee83 Ale ja som sa pytal ako to mate riesene a nie ci ich tam mate. Na najakom stlpiku, alebo inak?
Odpovedať
@atlaska treba pozorne citat moju otazku a nie bezhlavo hned odpisovat..este raz sa pytam a pisem pomaly. Ako mate riesene zasuvky na terase, dvore, zahrade a pod.? chcem vediet kde a ako ich mam umiestnit, nainstalovat.
Odpovedať
Kde? no tam kde ich pravdepodobne bude treba, to si kazdy musi poriesit, ako? ja mam vonkajsie zasuvky v izolacii steny s patricnou ochranou podla normy,
Odpovedať
@originalx a ked nevieme ako mas terasu riesenu a ako zahradu ako ti to mame presne napisat? Co chces vediet - k tomu vysokemu stromu dve zasuvky, na terasu na zadnu stranu ako je obyvacka 3kusy.....? Snad musis ty vediet ci na stenu,do podlahy ci na zasuvkovy stlp. Ze musia byt exterierove snad vies.
Odpovedať
@atlaska Este nemam, zatial idem stavat mury domu..dom bude zatepleny, to do polystirenu mam osadit zasuvky? v zahrade polozim na zem..ved to chcem vediet, ci tie stlpiky zo zasuvkami, alebo inak..
Odpovedať
@originalx ja ich mam v polystirene osadene, krabica zalepena stavebnou penou, stredom krabice srobu do muru nech vam potom neostane v ruke zasuvka ked vytiahnete snuru, ale su aj profi riesenia je to o cene.
Odpovedať
@originalx na plote rovno v DTcku vyvrtanu 73mm dieru na krbicu, vodice v chranicke zaliate betonom
Odpovedať
do izolacie existuju instalacne krabice - chranice na vlozenie zasuvky. v zahonoch su bud stlpy alebo napriamo zapojene osvetlenie. To si musis navrhnut sam. @originalx
Odpovedať
@jano2007 neviem ci by sa to casom nevytrhlo. Do dt to nemozem dat tie su zarovo zeme a tiez je tam xps. Ak by niekto mal foto, rad by som si to pozrel.
Odpovedať
@originalx. Krabica zalepena stavebnou penou, stredom krabice srobu do muru nech vam potom neostane v ruke zasuvka ked vytiahnete snuru, Som pisal
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?