Elektrina z autobatérie

Dobrý den, prosím vedel by mi niekto poradit ako sa da napojit na elektrobateriu elektricka zastrcka potrebujem elektriku tam kde nieje a neviem ako to mam vyriešiť , porebovala by som napojit len jednu tavnu pistol na len na autobateriu da sa to ? ak ako ako ? moc moc dakujem za vsetky odpovede a rady ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
Da sa to. Ale potrebujes menic ktory ti premeni jednosmerny na striedavy prud. Neviem ake ma parametre prikonu tebou myslena tavna pistol takze ti neviem povedat ani aky menic presne potrebujes a ako dlho to dokaze potiahnut bateria.
Odpovedať
https://www.mall.sk/tavne-pistole/asi... takato by bola 60w
Odpovedať
Poviem ti to takto, bude to dost draha elektrika ,lebo je tam dost vysoka vstupna investicia. Tavna pistol ma i 500W cize by si potrebovala 800W invertor napr. http://menice-napatia.heureka.sk/we-1... Tie cisla su klamlive, ale aby tam bola aka taka vykonova rezerva. Skor by som sa na tvojom mieste popozeral po akumulatorovej tavnej pistoly ;-)
Odpovedať
@rkorba pistol na tie lepiace tycinky ma rasovo desiatky watov, Stavi lacnejsi menic, ale beterku treba nabijat a neni dobre ju uplne vybit neni to idealme riesnie, nevieme ako dlho s tym chces robit a pod. @barb4908
Odpovedať
@barb4908 nato ti staci menic aj z lidla, ako pise @sysell nesmies pouzit viac ako 50% kapacity baterie, neviem aku mas velku baterku ale taka klasicka z auta by ti sla do skonania napr. 10 hodin no ty ju nesmies pouzivat viac ako 5. Heslo dna - P = U x I :)
Odpovedať
Profilova fotka
už vymysleli aj zázrak zvaný elektrocentrála . Keď to potrebuješ jednorázovo, dá sa to požičať si z požičovne náradia.
Odpovedať
@barb4908 nemozes to lepit niecim inym za studena? Lebo mne to pride dost scestne kvoli tavnej pistoli, ktora sa pouziva iba a len na lepenie tolke oracie. Lepidiel je teraz na vyber na mrte, neverim, ze by sa nenaslo nejake, ktore nahradi tavnu pistol
Odpovedať
ano viem o tomto zazraku ;-)
Odpovedať
nie nemozem to lepit niečim iným pýtam sa ako sa to dá napojiť lebo potrebujem pistol
Odpovedať
@barb4908 Autobatériu na zásuvku? No Jedine menič, ale to by si musela tú autobatériu stále nabíjať, a dlho ti nevydrží. Nemôžeš ju moc vybiť, časom sa ti úplne pokazí. Nenapísala si koľko a ako často to chceš používať. Ako bolo spomenuté, zožen si elektrocentrálu.
Odpovedať
http://www.gme.sk/f-men-24-230v-1000w A vieš to využiť aj na iné, keď napr. vypadne elektrina...
Odpovedať
Profilova fotka
Riešiť takéto veci meničom je blbosť jak traky... to skôr by som odporučal kupiť benzinovy generator... za pol dňa zožere liter benzinu a máš kopec elektriky, priamo 230V/50Hz a neriešiš nič... aj keď cenovo to asi vyjde drahšie... máš istotu aj do budúcnosti, kdežto keď autobaterku vybiješ za pol hodiny, môžeš si aj ten meniť za stovku strčiť vieš kde... generátor je generátor...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@codyy 10 hodín? Hmm...
Odpovedať
@megosoft citas to napr.? Citas ze pise prikon 60W? Kolko potom vydrzi taka 50Ah 12V bateria teoreticky do mrtva? Inak fakt uzasne rady, neviete naco potrebuje tu tavnu pistol, neviete kolko ju potrebuje pouzivat ale hned jej date radu kupit si elektrocentralu. Najlepsie trojfazovu na naftu a na voziku ved lepsia spotreba a moze ju prenasat za autom kedykolvek.
Odpovedať
Profilova fotka
@barb4908 Star Tec 106 Conrad Electronic Česká republika, s.r.o. Táto bezdrôtová lepiaca pištoľ je praktická, ľahko ovládateľná a nezávislá. Napájaná 4 bežnými batériami AA. Funkcia zobrazenia pomocou LED, ktorá súčasne slúži ako osvetlenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@barb4908 kolko toho potrebujes lepit? Ja mam taku mensiu lepiacu pistol na LiOn bateriu. Teda vlastne ju ma moja dcera, ktora mi ju zhabala :)
Odpovedať
Profilova fotka
Alebo na 12 V napriklad :-) http://www.karoseritools.com/?product...
Odpovedať
@megosoft Tak mi ukáž centrálu čo "zožerie" 1l benzínu za 1/2dňa...Tak potom pozeraj radšej Sagana v reklame ako "pedáluje" a rozsvieti pol mesta... :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@dedo758 dedo, len taky detail, ten odkaz je na menic, ktory potrebuje 24V.
Odpovedať
@barb4908 pridam svoju radu pre teba - tak ako to uz niekto napisal, treba ti kupit menic z 12V na 220V s vykonom od cca 100W vyssie. Vstup pripojis na autobateriu, do vystupu zapojis pistol. Rady s centralou, pistolou na aku, etc etc ti nedavam, beriem to tak, ze vies naco to potrebujes a mas dovod, preco si tu dala tuto otazku. Csus.
Odpovedať
V TPD si vyberiete menič podľa výkonu od 200 až do 600W. http://www.tpd.sk/search/?q=meni%C4%8...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?