Elektrikar s osvedcenim pre Rakusko

mate kontakt na nejakych sikovnych elektrikarov, co robia aj v Rakusku podla AT noriem?
Odpovedať
eu normy aj rakusku ------ a naši el ovladaju
Odpovedať
Urcite nepojde nikto robit do AT za slovenské ceny :-p my sme chodili robit do DE a nikto sa neucil ine normy , robilo sa podla dodaného projektu a revízie si dal robit uz investor
Odpovedať
@rapidko nikde nepisem o slovenskych cenach, je mi jasne, ze to stoji viac. Zatial mam ale nacenenia, ze o 100perc vyssie ceny ako na SVK a nato, ze to robia na zivnost, teda odvedu len dan zo zisku, ani platcovia DPH nie su, je to dost sila. Hlavne ked ich zakaznikom je nerakusan s nerakuskym platom a na hranici so SVK.
Odpovedať
@slummdog No tak si objednajte rakuskeho elektrikara. Mozno to urobi lacnejsie.
Odpovedať
@slummdog isiel zit do rakuska, postavil tam dom, to znamena ze siel za lepsim zivotom, tak isto rozmyslaju aj slovenski majstri, my ked ideme do rakuska tak automaticky pytam dvojnasobok toho co na slovensku a stale mam istotu ze sme o polovicu lacnejsi ako rakuski majstri, s rozdielom, ze my sprosti slovaci robime pomaly od rana do rana kdezto ti rakuski od 8-16 s prestavkou na desiatu, na obed a pomaly aj olovrant, vikendy samozrejme volne... daj konkretnu ponuku...
Odpovedať
S prepacenim mili pani - odbornici na vsetko, precitajte si este raz temu. Zhanala som elektrikarov, ale vase prispevky su uplne off topic. @godfather dobra rada do zivota, ked spustis na potencialneho zakaznika, ze ja odrbem hned o polku, lebo....tak asi zakaznik strati zaujem. neposobi to dobre ani seriozne. Marze ti samozrejme neupieram, cenu si poznas svoju, ale styl podania katastrofa, take "slovenske" . Dakujem
Odpovedať
vsetko je o cene a nie o odvodoch a daniach. a kto vie urobit tak vie to nemusi byt rakušan
Odpovedať
@slummdog ked to lepšie prečítaš tak síce napísal ,že bude pýtať 2x toľko ako na SK no vždy je to o polovicu lacnejšie ako berú A teraz mi ale nejde niečo do hlavy , mimo BA staviaš preto že je to lacnejšie ako na SK ,alebo len pozemky sú drahé v BA? sesternica býva v pohraničí H , tam ešte lacnejšie dom i náklady na bývanie , pre domácich je to neatraktívne miesto
Odpovedať
Na Slovensku majú živnostníci väčšie odvody a daňové zaťaženie ako rakúsky. Bohužiaľ je to tak ako vravíš, ale ani rakúsky by neprišli robiť na napr. do holanska za rakúske ceny. Ak ste sa rozhodli pre bývanie v pohraničí tak ma to aj svoje + aj - . Neviem ako v AT ale v Nemecku sme museli mať aj povolenie na prácu a aj nejaké poistenie. Skusaj hľadať elektrikárov v pohraničí, prípadne v Maďarsku. Ale každý bude chcieť zarobiť maximum, ale pritom bude isto lacnejší a rýchlejší ako rakusan.
Odpovedať
citam po sebe, ci dostatocne spisovne pisem, lebo sa mi zda, ze mi nerozumiete, alebo bude problem medzi PC a stolickou. @vrajmantak keby to mal byt Rakusan, tak nepisem na SK portal a po slovensky, Nemoze to ale robit hocikto. Keby mohol hocikto, tak su tu a robia za dvojnasobne ceny, ako uz bolo napisane. @duzu to asi nie je otazka k teme, ci sa mylim? Neviem, ako je to v HU, ale v AT nie su ani pozemky lacne ani sluzby. Netreba verit vsetkemu, co v telke ukazuju. @rapidko ten kontakt tu nejako nevidim, to je cele. Akoze kde mam ist sa postavit na vypadovku s cedulou, ze hladam elektrikarov? S nadejou som cakala nejaky kontakt na portali MS.
Odpovedať
@slummdog tak ešte raz po slovensky, v AT platí presne tá istá norma ako na SK , všetke členské štáty EU museli upraviť svoje normy podľa EU,takže je úplne jedno odkiaľ bude elektrikár, či revízny, musí to robiť podľa EU normy, len pripojí to na sieť miestny
Odpovedať
@duzu nestihol som to vymazať, kontakt skús pohľadať v bazoši
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nie su rovnake normy. Stavali sme v rakusku, projekt som mal od slovenskeho profesistu. Ten mi pozrel rakusky elektrikar, s ktorym sme sa dohodli, ze nam potom spravi reviziu. Nieco tam pomenil, podla toho ako to musi byt v rakusku, bol pri tom nas elektrikar zo slovenska, ktory spravil celu elektrinu v dome.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@xatan to je cislo na teba? Uz si dal reviznu peciatku v AT pre kolaudaciu? Inak plati to co som napisal v predoslom. Neviem co popisuje norma EN, ale napr. co si pamatam, tak sa pridavali predpatovky oproti slovenskemu projektu. Kolaudacia nie je taka ako ju pozname na sk, ale ziadny elektrikar ti neda len tak reviziu, pretoze tym ze ju da zodpoveda za mozne skody.
Odpovedať
Na jedného mám kontakt. Nám robil kompletnú inštaláciu a aj nám dodal komplet revízne správy. Nie je úplne najlacnejší, ale práca bola odvedená kvalitne a rýchlo. Hovoril nám, že pracuje v Rakúsku už 10rokov a má všetky povolenia. Volá sa pán Guláš 0905803307
Odpovedať
@slummdog CO TAKTO HODIT OTAZKU NA SLOVACI.AT a nemusite sa rozculovat
Odpovedať
@roxana280 ja sa nerozculujem. Na tu stranku nechodim, este som tam ziadnu radu nenasla, stale zbytocne invektivy podaktorych userov. Elektrinu mam vyriesenu.
Odpovedať
Ak ešte zoháňate sl. elektrikárov, poznám jedného seriózneho pána, ktorý pracuje v Rakúsku už 10 rokov. Všetko robí podľa rakúskych noriem. Nemuseli sme nič riešiť, pretože on vybavil všetko od stavebného prúdu, pripojenia, až po revízne správy od Rakúšanov. Cena bola primeraná. Je komunikatívny, šikovný, za deň nám s partiou vysekal elektriku a natiahol káble, bol ochotný prísť nám zmeniť umiestnenie pár vypínačov (dokonca trikrát). Takže naša 100 % spokojnosť, môžem iba odporučiť. My sme mu volávali viacmenej cez víkendy, vtedy bol na Slovensku. Jeho kontakt je 0905 803 307p. Guláš.
Odpovedať
@monika108 @emilia30 To ste sa zaregistrovali len kvoli tomu panovi? To musel vo vas zanechat asi velky hlboky dojem :)
Odpovedať
@stowasser ja musim potvrdit, ze p.Gulas je fakt pan elektrikar. V rak. Pohranici, az po Vieden robil el. vo vela domoch. Vzdy ochotny aj poradit. Musim povedat, ze takych majstrov aj v inych profesiach pri stavbe domu by som uvitala.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Zdravim. Momentalne zaciname stavat dom v Rakusku a mame celkom problem zohnat nejaku rakusku elektrikarsku firmu. Vyzera to tak, ze vsetci su zaneprazdneni. Nasiel som tu kontakt na p. Gulasa, ale este by som potreboval niekoho na zapojenie stavebneho prudu a potom nasledne pripojenie domu. Mozte niekoho odporucit? Dakujem.
Odpovedať
@fotografmiro helou, kde v AT stavias? My sme stavebny prud riesili cez Kuniho z Kittsee, Inak p Gulasa odporucam vsetkymi desiatimi. Kiez by sme aj s inymi profesiami pocas stavby mali take dobre skusenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
V Parndorfe. S panom Gulasom a mame na buduci stretnut. Takze ten staebny prud firma KUNI?
Odpovedať
@fotografmiro Skus zavolat KUNImu, pripadne este Elektro Horvath, by to mohol robit. Ostatne vsetko by som jedine cez p.Gulasa riesila
Odpovedať
Profilova fotka
Do Elektro Horwath som volal najmenej 10x, vzdy mi len povedali ze sa ozvu a stale nic. Z firmy Gottwald mi aspon na piaty krat povedali, ze nemaju kapacitu, ludi, tak ze si mamnajst niekoho ineho. Tento p. Gulas robi aj Ausfuhrung? Alebo pozna niekoho , kto mu robi zavaercne spravy?
Odpovedať
@fotografmiro no Horvath je troche neorganozovani, to je Pravda, treba volat a uhanat. Kuni aspon terminovo nerobil problemy. P.Gulas, robieva aj tie zaverecne spravy, spolupracuje s origo rakusanom, co ma stemple a ten chodi na reviziu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Nam robil elektriku p. Zajvald - je to slovak, zijuci tu v pohranici, ma rakusku firmu specializujucu sa na "Inteligentne riesenie elektriky v domoch" vratane vsetkych "peciatok", je oficialnym partnerom Burgenlandskych elektrarni, takze aj pripojky a pod. robi vo vlastnej rezii. Pre nas najpohodlnsie riesenie, od prvotneho kontaktu az po kolaudacne papiere. Zastihnutelny je najlepsie na rakuskom cisle +43 699 17 413 413.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?