Elektrika na branu z elektromernych hodin

Zdravim, rozmyslam, ze napojim pohon brany priamo z hodin, co budu na plote. Samozrejme z casti za hodinami a dal by som na listu aj istic. Moze sa to takto urobit ? Dik
Odpovedať
1
2
Na 95% sa to takto zapája, nakoľko brána je iba pár metrov od skrinky s elektromerom. Bola by hlúposť ťahať kábel do domu a späť. Mám to zapojené presne tak.
Odpovedať
asi ťazko -elektromerovy rozvadzač obsahuje predpisane a presne určene sučasti a blombovanie tak kam s ističom ?
Odpovedať
Profilova fotka
@sneko to je zaujimave, mne povedal elektrikar, ze sa to tak legalne zapojit neda...
Odpovedať
@vrajmantak ER má plombovanú a neplombovanú časť @majkoj dá sa to, robí sa to a úplne legálne...
Odpovedať
@majkoj @anett9 Chcem to tak isto, tak som zvedavy ako to dopadne.
Odpovedať
Profilova fotka
Od hodín mame takto potiahnutu elektrinu pre bránu ale do samostatnej skrinky s isticmi vedľa bránky.
Odpovedať
@jankazb ističe vedľa bránky sú na 2 veci. Musí to byť istene tam kde to je napojené. Na začiatku trasy.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209 a možno je, netusim ;)
Odpovedať
@majkoj @vrajmantak Dá, aj nedá, podľa toho, ako máte zhotovenú masku. Ak je jednodielna, tak sa plombuje celá, tj. hlavný istič, ovládací v prípade HDO a svorkovnica v celku. Ale ak máte masku dvojdielnu, tak sa plombuje len časť pred meraním, hlavný istič, ovládací v prípade HDO, ale vývody z hlavného (už zaplombovaného) ističa na svorkovnicu (a vlastne aj svorkovnica) ostáva prístupná. Tým, že je svorkovnica spravidla umiestnená na DIN lište (a nezaberá celú jej šírku), je možné doplniť 2-6A istič potrebný k pohonu brány. Inak povedané - to čo je už za meraním elektrárne nemá čo zaujímať a spravidla ani nezaujíma. Príklad rozvádzača, kde sa to už nedá spraviť
Odpovedať
Príklad rozvádzača, kde sa to dá spraviť (plombuje sa len časť naľavo)
Odpovedať

Odpovedať
@jarosujo ja sa to urcite chystam urobit takto, nepoznam veru nikoho, kto by kvoli tomu tahal elektriku do domu a spat k brane...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príklad rozvádzača, kde sa to spraviť dá, časť vpravo je za meraním a je možné tam dať istič.
Odpovedať
@gashtaan kabel do domu tahas tak ci tak - privod z RE do RD/RH. Rovnako sa taha k branke videovratnik /SYKFY alebo CAT5/ a aj vzdialene otvaranie brany. Tak nepotiahnes 3x1,5, ale 5x1,5 a je vybavene. @catscan da sa to v oboch rozvadzacoch s tym, ze ak je ten, co ma plombovanu meracu cast a svorkovnicu jednou maskou, treba zavolat na distribuciu a oznamit odplombovanie. Nasledne pridu po cca 5 dnoch zaplombovat a pride faktura na 12€. ;-)
Odpovedať
@megdesign kable do domu som samozrejme tahal, od domu spat k brane ale len jeden SYKFY. V rozvadzaci v plote mam miesto a pristup, proste si to pytalo aby som to zapojil odtial :)
Odpovedať
@majkoj Aj môj švagor to má tak napojené a nepočul som okrem teraz na MS že sa to nedá...Prečo nie??? Veď to ide za meraním. Veľa ľudí má tam aj zásuvku na 230V ako aj na 400V...Takže problém tam iste nevidím..Možno že to povedal nejaký "mudrc"že sa to nedá...Dá sa to.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 netusim :), elektrikar s papiermi povedal, ze sa neda a natiahol kabel do domu a potom zase z domu k brane aj ked od brany k elektromeru je 5m a k domu 15m. Vynimocne som nemal potrebu patrat preco :). Ale je mozne, ze dovod bol taky ako pisal @catscan. Cez vikend skusim otvorit skrinku a odfotit.
Odpovedať
@milan209 Však na začiatku trasy je všetko istené, tak načo istiť druhý krát. a pred bránou sa rozvádzač zíde. Ja to mám z hodín vyvedené na svorkovnicu v skrinke a s nej kde chcem.
Odpovedať
Ukazal som fotku mojej skrine s elektromerom elektrikarovi a ten sa vyjadril, ze by nemal byt problem. Plomby su pred listou.
Odpovedať
@majkoj Písal som Ti že to má môj švagor, ale ozaj neviem aký typ rozvádzača má..To som už nepátral..Ale si myslím, ako píše catsan určite to pôjde..Robí s tým viac ako ja a tak mu dávam za pravdu..Prajem pekný deň. ;-)
Odpovedať
@majkoj no pravdepodobne trochu slabší elektrikár, alebo aspoň s málom skúseností 8-)
Odpovedať
@technik007 ďakujem
Odpovedať
@sneko Nikto nie je taký majster, aby nad ním nebol väčší... ;-) ;-) ;-) :-D
Odpovedať
Ak to ma byt bez problemov tak sa to riesi zapojenim brany na toho maleho antonicka ktory sa da pripevnit z druhej strany elektromerivej skrinky. Ten obsahuje aj istice a aj prudovy chranic.
Odpovedať
ja to mam zapojene ako spomenul @bufo. Pocas stavby bol rozvadzac na zeleznom stojane spolu s malou rozvodnou skrinou s isticmy a prud.chranicom, ked sa robil plot elektromer sa zamuroval do muru a z druhej strany aj ta skryna, doplnil som jeden istic na pohon brany potiahol kabel, revizak to "odobril" a hotovo.
Odpovedať
Profilova fotka
@sneko slabsi a s malo skusenostami urcite nie :). @technik007 nechap ma, ze tvrdim opak :), ja som len povedal, ze to info som dostal od mojeho elektrikara a ja sa konkretne do tohoto nerozumiem, asi nejaky dovod mal. A mozno som ho len nepochopil :)
Odpovedať
@majkoj Ja som sa na Tvoju adresu nevyjadroval nič v zlom :-) ... Čo som adresoval bolo pre sneka...Aj to bolo v rámci srandy a nemyslel som to zlomyselne..Ak áno tak sa ospravedlňujem.. 8-)
Odpovedať
@majkoj môžes pridať foto skrinky tvojho elektromeru? len v prípade, že by nemal miesto od výroby v neplombovanej časti, ale aj to sa dá pri troche chcenia. "Kto nechce hľadá dôvody, kto chce hľadá spôsoby"
Odpovedať
@gashtaan @majkoj ja už jedného poznám @majkoj z fóra
Odpovedať
Profilova fotka
@sneko @technik007 @catscan tu je ten moj:
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?