Elektrické konvektory ADAX

- má niekto skúsenosti ?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ja by som tiež rád vedel niečo bližšie o nich chceme ich tiež.....
Odpovedať
@tissu @pipista Moje 1,5 rocne skusenosti su zhrnute tu: http://www.modrastrecha.sk/blog/mator... Ak vas nieco dalsie zaujme, rad odpoviem... ;-)
Odpovedať
@matorado celkom sa mi to pozdáva, myslela som, ako hlavné kúrenie a dom nie je zateplený, bývam na druhom poschodí a teraz mám plynové kúrenie, lenže prerábka plynového ma vyjde draho, preto som uvažovala nad touto alternatívou.
Odpovedať
No ja mam taku polovicnu skusenost. Ako vidno na fotke, mam jeden Adax Neo 2kW a jeden Adax VP 600W KET (elektronicky termostat). Ten Neo som dostal zadarmo, inak by mi bol 2kW zbytocny. Zatial som len skusal v panelaku, ale funguju podla mna vyborne. Uplne tiche ked hreju a ani nepocut termostat, ked spina. Pokial nechcete programovat napr. nizsiu teplotu na noc, uplne stacia tie VP. Mala biela nenapadna krabicka. Ja sa chystam mat 5x600W (po jednom do izieb) plus ten Neo do obyvacky. Celkove obstaravacie naklady na kurenie 350€ :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tissu len si treba uvedomit, ze naklady na kurenie ti stupnu 3x
Odpovedať
@tissu S elektrickym kurenim velmi opatrne, radim kazdemu. Elektrina je 2,5x drahsia energia ako plyn a 5x drahsia ako drevo. Treba si naozaj zvazit, ci sa to oplati. Musis vediet, kolko by stala investicia do prerabky a kolko do noveho. Mas uz nejake ponuky? Ako sa tam kuri teraz? Ci to je pristavba? Co okna a strop? @jarosujo Tie NEO su krasne. Ale nasobne drahe. To uz si nakupil akoze do noveho? Ake tam budu tepelne straty? Kto ozaj potrebuje 100% kurenie (a ma na tom aj dom!), ADAX robi system Symphony, s centralne riadenymi termostatmi.
Odpovedať
@majkoj sakra, a čo infrapanely ? lebo prerobit komín, nove radiatory a kotol...investícia riadna
Odpovedať
Profilova fotka
@tissu to mas skoro jedno, ak vobec, tak budu infrapanely uspornejsie, len o par percent.
Odpovedať
@matorado Uplne suhlasim s tebou, naozaj funguju vyborne. Ja by som mal mat naklady na kurenie okolo 300€ rocne, cize navratnost mi vychadza okolo 20 rokov oproti napr. plynu alebo teplnemu cerpadlu. A to nevravim a jednoduchosti systemu - sa pokazi, hodis von oknom a vymenis. Aj ked tam sa nema co pokazit.
Odpovedať
@majkoj čiže sa možem rovno pustit do prerabky plynu, ktorý je tam aj teraz, čo finančne získam na začiatku, prídem o to potom
Odpovedať
@tissu Infrapanely su nasobne drahsie oproti Adaxom. Mne (do 4i domu) vysla navratnost infrapanelov oproti el. konvektorm asi na 20 rokov... Ale zase prijemnejsie - salave teplo, to je na nezaplatenie.. ;-) Ale neodpovedas, co mas za dom.. Tazko radit a pocitat.. Takto od oka to vidim na plynovy kotol (nie kondenzacny) a radiatory. @jarusujo Tak potom OK. Blahozelam k dobremu vyberu kurenia ;-)
Odpovedať
@matorado je to 35 ročný dvojposch, rod. dom, ja bývam na druhom, podo mnou sa odpojili s plynovým kúrením, čiže mám kotol v pivnici, rúry idú cez prvé poschodie a hore som ja :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matorado Tepelne straty by mali byt do 20 kWh na m2. Celkova obytna plocha 106 m2. Keby boli aj 30 kWh, aj tak by som plyn nechcel. Navratnost stale v nedohladne. A to mam pripojku rovno na pozemku. Ja som za jednoduche riesenia a toto je to najjednoduchsie, co existuje.
Odpovedať
@jarosujo Sak to uz mas pomaly pasiv..! Rozmyslas dobre. Lebo su tu experti, co by tam drcli TC len taky fukot.. :-o Akurat TUV ta dobehne.. Viac minie bojler, ako radiatory - nas pripad.. =-) @tissu Urcite plyn.
Odpovedať
@matorado ďakujem, :-D a som zas na začiatku :-p , ale ja by som ten kotol dala na moje poschodie, aby som nevykurovala aj pivnicu, ??
Odpovedať
@tissu Isteze. Len sa nedaj zbytocne nahovorit na kondenzacny kotol. Do radiatorov v nezateplenom starom baraku je to skoda.
Odpovedať
ináč elektrické vykurovanie mi poradil plynár ]-( , bral ohľad, že lacnejšie..., ale len na začiatku, to už nepovedal @matorado
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@matorado mozem sa ta spytat, v akom rozsahu su teploty na termostate? Resp. aka je najnizsia teplota ktora sa da nastavit? Chceme to na chalupu a v pripade nepritomnosti potrebujeme drzat teplotu len nejakych 7 stupnov, tak chcem vediet, ci to ADAX zvladne :-) A este otazka... j eaj funkcny rozdiel medzi ADAX a ADAX Neo?
Odpovedať
@hiva Ahoj. My mame rozsah na kolecku 6-30°C, cize presne - temperovanie. Funkcny rozdiel spociva v termostate. Neo ma pokrocily, programovatelny, nie obyc. kolecko. Urcite je tam denna a nocna (usporna) teplota a myslim, ze aj nejake tyzdenne programovanie.. Urcite kupujte co najvykonnejsie (s ohladom na kapacitu el. instalacie). @jarosujo ty mas oba, aky je tam presne rozdiel?
Odpovedať
@hiva Adax NEO je krajsi a ma digitalny displej nastavenej teploty a da sa nastavit utlm na noc a cez den. A stoji skoro 200 eur. Klasicky VP10 kupis za 70 eur, nie je az taky pekny a ma len otocne kolecko s cislami. Ale vykuri uplne rovnako. Takze Neo su vyhodene peniaze a tym duplom na chalupu. Na tom otocnom kolecku su cisla od 6 do 30, ale ja som to tak nejak postupne odhadol, ako to ma byt natocene, aby to to davalo potrebnu teplotu. Svoju robotu zvladaju s prehladom.
Odpovedať
@jarosujo Mne na tych obycajnych napriklad chyba nastavenie dennej a nocnej teploty. Hoci neviem, kedy by sa mi dvojnasobny naklad na tej uspore vratil ;-) @hiva Na chalupu, kde treba len temperovat a po prichode tomu bud vytnene manualne alebo zakurite napriklad drevom, je NEO zbytocny luxus.
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado @jarosujo Dakujem Vam obom za reakciu... presne som si myslela, ze ten NEO je len taka "imidzovka"... ked na chalupe nebudeme, aj tak budu nastavene len na temperovanie... a ked tam budeme, nie je problem na noc pretocit kolecko :-) Takze ideme len do tych VP... uz sa len rozhodnut ci 10 alebo 11 (kvoli rozmerom) :-)... A este poprosim jednu radu... myslite, ze je vhodnejsie jeden silnejsi do izby alebo dva slabsie?...mame totiz izbu 5x5metrov, v ktorej je jedno klasicke okno aj so zasuvkou a jedno stresne, pri ktorom ale nie je zasuvka... tak rozmyslam, ci dat len jednu VP11 2500 W, alebo radsej rozdelit (napr jednu 1000 pod stresne okno s predlzovackou a jednu 1400ku pod klasicke okno).... A este otazka: ake su tie radiatory na dotyk? Je mozne mat postel hned pri radiatore alebo treba isty odstup? Je ten radiator vobec teply alebo je teply len ten vzduch co z neho stupa? Dakujem za odpovede :-)
Odpovedať
Profilova fotka
a este jedna otazka... staci aj ten mechanicky termostat alebo radsej elektronicky?
Odpovedať
@hiva Osobne by som radsej dal dva mensie, ako jeden velky. Vacsinou je len teply, horuci vynimocne - napriklad ked otvorite okno. Ja som bral elektronicky termostat, v cene nie je skoro ziaden rozdiel. Ten je uplne tichy, ked zopina, co je dolezite cez noc. S mechanickym skusenost nemam.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo dakujem za odpoved... najprv si musime pozistovat, ako mame na chalupe robenu elektrinu... ci su vsetky zasuvky na jeden istic alebo je to poclenene po ibach a potom poobjednavame radiatory :-) Dakujem fakt velmi za pomoc pri rozhodovani :-)
Odpovedať
@hiva na chalupu ako stvoreny aj my mame,sme spokojni,my sice netemperujeme ale spustame ho smskou 8 az 16hod pred prichodom aby sme mali teplucko
Odpovedať
Profilova fotka
@babulina a mate dokupeny len ten GSM modul k radiatoru (na zasuvku) alebo mate ten centralny system? U nas je problem aj v tom, ze na chalupe nemame signal... len vlemi slaby Orange... O2 ani Tcom ani tuk :-(
Odpovedať
@hiva mame externy gsm modul nezavisly od radiatora, ten riesi zasuvku ako taku, so signalom sme na tom podobne, riesenie sa ale naslo na povale nasli miesto s najidealnejso polohou a je tam pridavna externa antena, zatial so spinanim nebol problem
Odpovedať
Profilova fotka
@babulina mozes mi prosim o tom napiisat trosku viac? Aky modul presne mate? Znacku? Typ? Mate len jeden radiator alebo viacero? SMSkou spustate vsetky ci len ten jeden radiator? Resp. cez sms spustas vlastne len elektrinu? A tiez ak vies nahodou typ tej anteny, velmi by si mi pomohla... a inak v ktorej lokalite matu chalupu? Nie sme nahodu susedia??? :-) My sme v Stiavnickych vrchoch - Dekys
Odpovedať
@hiva my sme na myjavskych kopaniciach. velmi laicky povedane- v ramci prerabky elektriny sa vytvoril samostatny okruh a v tychto zasuvkach su zapojene 3 radiatory (kuchyna, spalna, podkrovie). Pri zaslani sms "nabehne" prud do tychto zasuviek. Radiatory su nastavene v polohe teploty ako chceme. Po 8hod automaticky nabehne offline rezim( to je nastavitelne na 6,8,10 hod cyklus) pokial do toho nezasiahneme ci uz zaslanim dalsej sms alebo prepnutim na manualne riadenie. Papiere mame na chalupe takze model mozem kuknut cez vikend ak nezabudnem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?