Dvojzásuvka v rámiku v PL nieje problém. A u nás?

Zdravím všetkých, hlavne skúsenejších elektrikárov. Nedávno sa mi v PL do rúk dostala dvojzásuvka, ktorá sa dá umiestniť do rámika. Je od firmy Ospel: http://ospel.pl/pl/produkt/gp-2rrz-m-... Tých, ktorí ste sa hneď pousmiali " Jasné, nekvalitní poliaci. " by som chcel upozorniť, že aj Schneider Merten robia takýto istý druh dvojzásuvky a samozrejme aj mnohé iné poľské firmy (Karlik...). Problém, resp. otázka tkvie v tom, že tá zásuvka bola vnútri zapojená tak, že boli spojené pod sebou dve ľavé dierky dokopy, kolíky dokopy a dve pravé dierky dokopy. Takže spodná zásuvka má klasicky fázu na ľavo, ale tá horná má tým pádom fázu na pravo. Čo vy na to? Namontovať to do bytu, či nie? Na SR také niečo nekúpite. Je to tým, že máme iné normy a u nás má byť vždy fáza na ľavo? Veď sme v EÚ, ako to že to, že sa nezhodujeme? Z funkčného hľadiska by problém nemal byť ( samozrejme ak máte doma sieť TN-C-S ).
Odpovedať
Ja by som to nemontoval. Ano u nad je zauzivane ze je faza na lavo. A je dobre ked to je takto v celom byte, aby nedoslo k urazu a k omylu. Neviem si to predstavit v ramceku s jednoduchovou zasuvkou kde je faza na lavo a zrazu jentam faza na pravo, muselo by to byt nejako oznacene a neviem ako by tofungovalo cez chranic.
Odpovedať
Pekná blbosť...no a nekúp to :-) :-) Ani dobre to nevyzerá :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Zásuvka ideálna na montáž do kúpelne... :-D
Odpovedať
V TN-S sústave je prakticky jedno či je fáza vpravo alebo vľavo. Problém by bol, ak by ste na to zapojili napr starý dvojzilovy predlžovak. Mať fazu na "kolíku" nie je žiadna výhra :-)
Odpovedať
Nemozes dat svojitu normalnu pre lepsi pocit? Inakbproblem to moc neni sa pozrite na klasicke rozdvojky maju tiez jednu fazu vlavo a druhu vpravo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?