Drážky na rozvod elektriny v dome z Veloxu

Ahojte. Chcel by som poprosit o radu niekoho, kto si robil sám drážky na rozvody elektriny, vody a pod. v dome postavenom z Veloxu alebo Durisolu, čím by bolo najlepšie robiť drážky do štiepkocementových dosiek. Ďakujem.
Odpovedať
My sme drážky robili karbobrúzkou ;-) .... elektrikári si robili srandu,že to netrebáááá,že oni to pekne vysekajúúúúú :-. ale keď prvýkrát sekli do steny, uznali,že nie je to také jednoduché ;-) a nakoniec použili predsa len karbobrúzku... :-)
Odpovedať
@andrejkam Hehe, dakujem, asi budem musiet aj ja tak...bohuzial. Dufal som, ze aj nejaky lepsi sposob najdem, lebo to straaasne prasi a tak, ale co uz, nejak to zvladnem ;-)
Odpovedať
@mirkif no ale keď to budeš robiť ináč,tak len si pridáš doooobru makačku....radšej hluk a prach,ale budeš to mať rýchlo :-D
Odpovedať
@andrejkam Asi mas pravdu. A robili ste to tak, ze ste si robili akoby fve drazky vedla seba karboskou a potom ste ten stred vylomili, dobre to chapem?
Odpovedať
@mirkif Áno,presne tak....:-D...alebo elektr.ručná píla čo má špeciálne zuby :-D
Odpovedať
Existuje nadstavec na karbobrúsku, s dvomi kotúčmi a urobiš dve ryhy odrazu, opytaj sa elektrikárov, používajú to. Dajú sa použiť aj ploche káble, ktoré skryješ do omietky. Len na krabice treba vysekať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@mirkif Ja som osobne robil drážky do betónu s rohovoubrúskou zn. Parkside /1500W/ zakúpenú v Lídli a nemal som problém. Je treba tam použiť ak je možnosť výkonnejšie náradie. Je to moja skúsenosť a si myslím že mi to potvrdí veľa remeselníkov, pokiaľ nemáme profi náradie. Mne odišiel príklep na vŕtačke Bosch a tak som bol nútený rýchlo zohnať náhradu. Tak som navštívil záložne a na jednu som natrafil neznačkové príklepové kladivo made in Horvatia alebo Slovenia. Páčil sa mi výkon 1600W a cena 45E. Nakoľko som ju súrne pottreboval a tak som ju hneď po kúpe "otestoval".. Odvtedy ju používam na ozaj hrubé práce na stavbe...Sekanie a vŕtanie väčších rozmerov. Používam ju tiež pri vŕtaní otvorov na krabice/ zásuvky, vypínače, svetlá/ do betónu čo musí byť ozaj dobrá fréza,nedajbože chytíte železo v betóne a je po fréze. No ale na iné vŕtanie bohate postačí. Pri vŕtaní/frézovaní/ otvorov nie je na škodu to odsávať starým vysávačom...ak to ten druhý čo Vám pomáha pri tom, znáša prach. No ale čo už...Keď je novostavba otvoriť všetky okná nech ide prach preč. Ja som prerábal byt a prelepil som všetky dvere a na okno som dal ventilátory aké som mal po ruke...ale aj tak som sa prachu nevyhol...takže použiť tiež masku s filtrom...odporúčam ]-( ]-( ]-( :-N .
Odpovedať
Profilova fotka
v hocijakej trosku slusnej pozicovni si pozicaj Hilti DC SE 20 + vysavac a mas to vyfrezovane za 1 den. Samozrejme s minimom prachu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?