Drážka na elektrické káble v tenkej tehlovej priečke

Ahojte, spravil som hlupost a potreboval by som vediet aku velku a ci sa da napravit. Chceli sme si dat spravit svetlo nad obe strany postele, elektrikar nam naznacil ako bude tahat kable, drazku nech si spravim. Spravil som teda vodorovnu drazku na kable poza celu postel - cca 2m, vo vyske cca 35 cm od podlahy. Problem je, ze, ze priecka je z tehal TermoBRIK 115, a obavam sa, ci som velmi nenarusil statiku steny a ci nehrozi ze jej spadnutie - viem ze som nad tym mal rozmyslat pred tym ako som zacal robit, zial nestalo sa. Priecka nie je nosna, mame vaznikovy krov a v podstate asi drzi iba samu seba. Drazka ide do hlbky tak ako je na obrazku, prve vnutorne rebro nie je na narusene ani v jednom mieste. V pondelok budem volat statika, ale ak vie niekto dovtedy poradit, budem velmi vdacny. dakujem
Odpovedať
Clovece daj si za jeden a nestresuj :) ak si chcel usetrit sekanie na.ten jeden prepoj si mohol dat ten plochy kabel, ten.by sa asi aj v omietke stratil. Alebo flexou len zrezat nasikmo vrch tej tehly. Co na tom bude statik pozerat? Ved ta vysmeje :)
Odpovedať
@cotibebemore ahoj, dakujem za odpoved. Vychadzam z technickeho listu pre tehly porotherm (k termobrik som zial obdobny nenasiel) ktoru som nasiel dodatocne na internete, kde je pre tehly hrubky 115 zakazane bez posudenia statika robit akukolvek vodorovnu drazku.
Odpovedať
Uložiť kábel, zamaltovať a hotovo.
Odpovedať
Veru, nerieš to, je to úplne bežná vec. Statiku si vôbec nenarušil, buď v kľude. Elektrikár nech dá kábel, ty to zahádž omietkou a kľudne spavaj 8-) 8-)
Odpovedať
sprav 1cm hlboku drazku a daj plochy kabel ked mas pochybnosti. S tym by som si starost nerobil. Statikovi ani nevolaj.
Odpovedať
tu svojvolne buraju nosne v panelaku a ty prides s takouto kravinou :D ved to je uplna pohodicka ked budes potrebovat uchytit tu lampicku davaj pozor aby ti jej vaha nestiahla stenu dole :)
Odpovedať
ahojte, dakujem vsetkym za ukludnenie :). Dnes som to predsalen preveril so znamym statikom, a tiez potvrdil ze je to v poriadku :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?