Doplkove ochranne pospojovanie-Al-pex rozvody

Zobraz úvodný príspevok
Ahoj Chcem sa spytat ako v praxi riesite doplnkove ochranne pospojovanie v pripade ak je rozvod vody/predpokladam ze aj kurenia bude /z plastohlinika?
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od petu2:

@minoo jedno 12 rokov stare vlakno tu na fore zac…
@petu2 ak máš obe ruky na rovnakom potenciáli - v dreze ako ťa môže prúd zabiť?musel by si stáť bosou nohou na zemi a to v dome nemáš,malé vtáčiky sedia na fáze a nič sa im nestane, problém môže mať bocian, môže jedine vtedy ak máš uzemnenú vaňu , a niekto tam hodí zapnutý fén, prúd pretečie z fénu -obyčajnou vodou cez telo-hlavne srdce,je vodivá a na zemnenie ktoré ide na vaňu, aj to musí byť prerušený náter
Odpovedať

@minoo jedno 12 rokov stare vlakno tu na fore zac…
@petu2 no ak polozis na ten drez, o ktory sa opieras rukou mixer, ktoremu zlyha dvojita izolacia a druhou pustis na pospojenej baterii vodu, tak na 0,4 sekundy budes vodic aj bez vodicaku... Ale takych keby, ak by najdes v zivote vela...
Odpovedať
Vratim sa k povodnemu problemu - moze napriklad prudenim vody v plastovych trubkach vznikat elektrostaticky naboj, ktory sa prejavi tak, ze po pusteni vody niekde v oblasi paky to zaiskri ? Zemni sa teda plastove potrubie aspon na vstupe do bytu niekde v stupacke na nejakom kovovom prvku aj z takych dovodov ako popisujem ?
Odpovedať

Vratim sa k povodnemu problemu - moze napriklad p…
@petu2 nie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@petu2 no ak polozis na ten drez, o ktory sa opie…
@minoo mixer? ved je celý z plastu,aspoň ten u mňa, nie je na ňom žiadne dostupné vodivé miesto,to by sa musel niekto nájsť kto ho bude umývať pod tečúcov vodou, teda tú spodnú časť kde je motorček,a aby niekto dostal vôbec kopanec musel by sa druhou rukou niekde dotknúť zeme, to si pamätám ešte zo základnej školy ak sa chce niekto vrtať do elektriny nech si jednu ruku vopchá do prdele a ostane živý, a aby sa iskrilo na baterii to som ešte ani nepočul , to je nemožné, voda ide zo zeme a je vodivá, tak akýkoľvek malý el. potenciál ihned ujde do zeme, a statická energia je na suchom povrchu, je občas i na vlasoch po zmytí mastnoty, môže sa poškodiť nejaký polovodič ,preto sa pracovné stoly uzemňujú, ja som môj nikdy nemal, oveľa horšie je dlhé pájkovanie poškodí sa teplom
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@minoo mixer? ved je celý z plastu,aspoň ten u mň…
@duzu u nas je ponorny kovovy... A popisal som nepravdepodobnu suhru okolnosti, koli ktorym sa dnes ma pospajavavavavat kazda neziva vodiva cast v dosahu...
Odpovedať

@duzu u nas je ponorny kovovy... A popisal som ne…
@minoo ponorný kovový mixer?to skôr čerpadlo a tam je problém len v TNC to som maval na septik, vkladal som vypnuté a zapájal do zástrčky až nakoniec, to vypínač nemá, zapína plavákom, ručný el.šľahač je tiež plastový akurát má zasúvacie metličky kovové ale v plastovej nádobe, žena občas robí vynikajúci "oblíž prst" rôzne plnky na pečené cesto a na baterii na vodu sa môže blýskať len od svetla , nerezová vyleštená je ako zrkadlo,ale nie od elektriny
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@minoo ponorný kovový mixer?to skôr čerpadlo a ta…
@duzu obliz prst je super, ale skor by som si dal medovu dobosku... Co este pekavate?
Odpovedať

@duzu obliz prst je super, ale skor by som si dal…
@minoo ja len mäso,koláče žena, no už pomenej, lebo by som mal hrb na bruchu, niekedy sme chodievali častejšie do Bešeňovej a tam kopa Poliakov a v jednej picerii napísali na stenu radšej garb na bruchu od piva ako od roboty na chrbte, tam to bolo poľsky už presné slová nepamätám,majú kopu slov ako slováci ale majú iný význam, tak isto Chorváti i Rusi niekedy dávno som nabalil krásnu rusku a hovoril som jej ako pekne vonia, rusky je to zápach a nakoniec ty mňa ugavaril pajdom
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?