Dodatocna zastrcka z vypinaca?

prosim, potreboval by som poradit, pricom sa uz vopred ospravedlnujem za potencialne "hlupu" otazku, kedze elektrika je pre mna spanielska dedina. potreboval by som v komore, kde mam len svetlo a vypinac dodatocne urobit zastrcku.da sa nejakym sposobom vyuzit kabelaz, ktoru tam mam pre svetlo a vypinac? aj za cenu, ze by som prisiel o to svetlo? mam silne tusenie, ze je to blby napad :), ale pre istotu sa pytam :)
Odpovedať
Profilova fotka
ked je to sustava TN-S a mas tam vsetky 3 vodice, tak to nie je problem (ak ti nevadi ze zasuvka bude istena 10A). Treba vidiet.
Odpovedať
mozno ma elektirkari prizabiju, ale ak tam nejdes zapojit pracku, tak ja by som to riesila ramcekom, kde by bol aj vypinac aj zasuvka. Mam tak spravene v kuchyni, jeden vypinac, dve zasuvky. Nemam pocit, ze tam tahal elektrikar nejake ine droty od rozvadzaca na zasuvky a svetlo. V zasuvke je pernamentne pripojena rychlovarna konvica a v druhej od slahaca az po elektricku panvicu vsetko.
Odpovedať
@zita19 ja si praveze určite myslím, resp. dúfam, že tí tam elektrikár ťahal samostatne draty k zasuvkam a samostatne k svetlu, teda vypinacu.
Odpovedať
@pistikus k silovym zasuvkam urcite (mycka, sporak + este jedna). Toto je vypinac a zasuvky pod linkou, tam sa mi zda, ze je na iny istic.
Odpovedať
@mgx mam tam tri kable, takze asi by to teda slo. otazka znie, ci to prejde reviziou. aktualne reviziu mam a chce si ju pravidelne obnovovat, aby bolo vsetko ok. je toto riesenie provizorne, alebo ok aj z pohladu revizie?
Odpovedať
@makowski dať na zásuvku nálepku s textom "Max. 10A". ;-)
Odpovedať
@megdesign oki, pochopil som :)
Odpovedať
@makowski norma povoluje z jedneho svetelneho okruhu napojit jednu zasuvku. Ale dalej mala by byt cez chranic. Cize ak mate pod vypinacom 3 droty a to hneda modra a zž a je to svetlo cez chranic moze byt zasuvka spravena;)
Odpovedať
v komore?? v byte či dome??
Odpovedať
@juzan v byte
Odpovedať
dakujem vsetkym. pochopil som, ze za istych okolnosti by to malo byt mozne. takze dava zmysel volat elektrikara, nech sa na to pozrie :). dam vediet, ked to obzrie .)
Odpovedať
@makowski a nacoze ti je v komore zasuvka ci chces tahat elektriku z verejneho osvetlenia a susedi ta zozeru
Odpovedať
Článok sa načítava...
@juzan komora = špajza. Čo to má spoločné z verejným osvetlením?
Odpovedať
Profilova fotka
@makowski byvas v rod. dome, alebo bytovke........???
Odpovedať
@mimms v bytovke
Odpovedať
Profilova fotka
@makowski a ta komora je v byte, ci na chodbe.....??
Odpovedať
@mimms v byte samozrejme :)
Odpovedať
@megdesign ja len ze ludia su vynaliezaví.sestra v bytovke a mali tam problem stym ze neaky sikovny si v spajzi ktora bola na chodbe( kde bolo iba svetlo potiahnute z chodby kazdemu do spajze a platilo sa to spolocne s elektrikou vytah pivnice...... kazdy si to vola posvojom) spravil zo svetla zasuvku a a dal si tam chladnicku ty sikovnejsi ktorim sa dalo si este prevrtali zasuvku do bytu a cerpali elektrinu na ktoru sa skladala cela bytovka kym bol 1-2 este to tak nebolo badat ale ked vo vchode kde ich je 32 bytov si to spravili 9 stupla poriadne spotreba akoze svetla tak v bytovke vzbura.......
Odpovedať
@juzan myslel si asi spoločné priestory.... Verejné osvetlenie je na ulici.... Áno, sú aj takí špekulanti. ;-)
Odpovedať
@megdesign ano myslel som verejne osvetlenie bytovky jasne ze to nebude tahat z ulice.trosku sme sa nepochopili ale nevadí
Odpovedať
tak ako patriky vraví
Odpovedať
tak ako patriky vraví revízie si chce obnovovať -to si nadbieha kčefty
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?