Diaľkový spínač bezénového čerpadla - problémy

V exteriéri mám inštalovaný diaľkový spínač, ktorým zapína obehové čerpadlo k bazénu. Cez ten istý prívodný kábel napájam aj tepelné čerpadlo, ktoré sa zapína automaticky, keď sa zapne obehové čerpadlo s určitým časovým oneskorením. Ak teda zapnem obehové čerpadlo, senzor na tepelnom čerpadle zistí, že dochádza k prietoku cez jeho vedenie a zapne sa. Do cca 1min. sa potom zapne aj samotný ohrev vody v tepelnom čerpadle. No a práve v tomto okamihu dôjde k zvýšenému odberu prúdu a ten je asi až natoľko veľký, že sa pri tom vypne diaľkový spínač. Došlo mi to až vtedy, keď som mal pri tom zapnutú lampu a v momente, keď sa zapol ohrev, tak na okamih “zablikala” proste evidentne výrazne zakolísal prúd. Ako sa dá takýto stav riešiť? Napájať tepelné čerpadlo samostatne je momentálne prakticky nerealizovateľné (exteriér). Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@gordonblue takto na rychlo ma napada len nejake malinke UPS na ten spinac...
Odpovedať
Aky mas dialkovy spinac ako to mas urobene? To znamena ze ked sa ti vypne ten dialkovy spinac tak potom aa aj to TC vypne lebo nebude obeh. Najvacsi odber ma TC pri rozbehu. Istic ti nevyhadzuje? Neviem ako sa moze vypnut ten dialkpvy spinac jedine zeby tam nebol prud,ale potom by sa ti automaticky aj TC vyplo. Ide ti aj TC cez ten spinac? Predpokladam ze nim spinas len obehove cerpadlo a nie TC. Takze mozno nejaky proble s tym spinacom.
Odpovedať
@79kiko Ked mu nabieha TC tak mu poklesne napatie na tom kabli, ktorym napaja aj dialkovy spinac aj TC az na taku uroven, ktoru ten dialkovy spinac "nerozdycha" a spadne. Takze bud vymenit privodny kabel za nejaky s vacsim prierezom aby tam nevznikal az taky velky ubytok napatia alebo dialkovy spinac napajat po inom kabli. UPS ako radil @majkoj by mohla pomoct, len idealne asi nejaka online, kedze offline ups nemusi zareagovat dostatocne rychlo. Ale to uz len otestovat.
Odpovedať
@danculd To popísal správne. Tých možností potiahnúť nové káble toľko nie je. Zaujímavé je, že tá schéma takto rok fungovala a začalo to robiť problémy až druhú sezónu. @79kiko spínač samozrejme lacný z Číny za pár EUR, ktorý fachal roky. Tak práve uvažujem, či by to mohol zvládnuť aj nejaký "kvalitnejší" napr. tento http://www.conrad.sk/vonkajsi-bezdrot.... Len by som nerád kupoval niečo, čo potom ponúkne rovnaký úžitok ako to lacné riešenie.
Odpovedať
Dobre ako to mas zapojene? AKo funguje ten spinac? To mas potom doma niekde na stene vypinac ktorý posiela signal a zapína cerpadlo? AKo to mas zapojene? To TC mas priamo alebo ti ide cez ten spinac,ak spinas iba obehove cerpadlo a mas tam wifi signal,tak potom sa da nieco urobit za par drobnych,robil som nieco podobne kamaratovi s tým ze sa mu spustalo cerpadlo rano na 2 hodky a potom nakolko mal solarny ohrev,tak sa mu spustalo cerpadlo v intervale 14 min vypnute a 1 zapnute aby sa vymenila voda v solare a potom vecer znova obeh na 2 hodky v kuse kvoly filtracii + som som len tak narychlo urobil aplikaciu do mobilu aby vedel ty automatiku vypnut a pustit si cerpadlo ako potrebuje a cena bola okolo 10€,presne som to neratal. Cele to bolo v nadomietkovej instalacnej krabicke 10x10cm, len mal dost problem s WIFI signalom,tak bude musiet buducu sezonu vymenit tu ovladaciu dosku za dosku s externou antenou,ktora je asi o 3€ drahsia,takze spolu 13€
Odpovedať
@79kiko už som to myslím popísal vyššie ... napájací kábel ide k diaľkovému spínaču a pokračuje ďalej aj k TC. diaľkový spínač, spínam diaľkovo a ten púšťa šťavu do zásuvky, ktorá napája obehové čerpadlo (je tam ešte vložený klasický časový spínač-vypínač). Problém je v poklese napätia, ku ktorému dôjde pri zvýšenom odbere prúdu (zapnutie TC-ohrev). Pokles je podĺa všetkého tak veľký, že napätie je nedostatočné pre napájanie diaľkového ovládača a ten vypne napájanie obehového čerpadla. Som za, môžeme sa na to pozrieť, ale máš istotu, že ten Tvoj spínač, nebude mať ten istý problém ako ten môj?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?