Čo skôr - konštrukcia sadrokartónu alebo omietky?

robime prave rozvody elektriny a cast bude vedena v SDK podhladoch.. ti, co ste to tak robili, spravili ste najskor SKD konstrukciu, natahali elektrinu a potom spravili omietky? alebo ste kable nejako uchytili pod stropom a spravili najskor omietky a SDk az potom?
Odpovedať
1
2
@sarah_se b) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Doporucujem len kable uchytit na strop a SDK robit az ked budu hotove omietky. Dovodov je viac, hlavny je podla mna dilatovanie konstrukcie. Ak vas ale bude niekto prehovarat najprv robit konstrukciu, tak sa ho spytajte, ci vam potom pride cistit pred montazou platni zaprskane profily od omietky....
Odpovedať
Profilova fotka
Omietky jednoznačne prvé.
Odpovedať
@sarah_se Dobrý den. Nejdříve omítky, potom sádrokarton. Důvodů je celá řada a nemá cenu je ani rozepisovat a zdůvodňovat. :-p :-D ;-) S pozdravem Laďa
Odpovedať
aj sme si mysleli.. :-) to sme len vymyslali, ze omietky uz asi teraz nestihneme a cez zimu sme sa chceli okrem ineho hrat s konstrukciami na SDK.. ci daju sa robit omietky aj v zime? @blacksr @montazsadrokartonu @antonmesaros @ladajaskva
Odpovedať
@sarah_se Dajú teoreticky, ale treba držať teplotu a veeeeľa vetrať. Lenže kúriť v dome, kde nie je strop... Takže nedajú.
Odpovedať
@blacksr co tym myslis v dome, kde nie je strop?
Odpovedať
@sarah_se Bez zateplenia a parozábrany. Či nie? Ide len o podhľady hotového stropu?
Odpovedať
@blacksr strop je betonovy, budeme ho zateplovat zhora cez zimu.. ak uz bude strop zatepleny (steny nie su -az na jar) mozu sa robit tie omietky, ak sa bude udrzovat teplota nad nulou nejakymi peterkami, alebo niecim :-) ? ci je to riziko robit omietky za takychto podmienok?
Odpovedať
Profilova fotka
@sarah_se Omietky sa dajú robiť cez zimu.Vždy sa robili cez zimu.
Odpovedať
@sarah_se Trošičku ten strop izoluje, takže ak budete temperovať dom a chrániť ho pred mrazom peterkami, bude to OK. Len aby tam nemrzlo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
No súhlasím tiež, že omietky hádam skôr než SDK. Ale ja to robím práve naopak. Teraz robím sadrokartón, ale iba strop. Dôvod ? Sadrokartonári tí kvalitnejší majú teraz pomenej práce. Nie všade majú v novostavbe zabezpečené kúrenie pieckou a pod., A robiť v zime nie je bohviečo. Tí moji prerušili prácu na inom dome pre zimu a ja som to využil, pretože mám zabezpečené kúrenie v novostavbe pieckou. A okrem toho pracujú v zahraničí a odchádzajú niekedy v priebehu budúceho týždňa, takže to využívam. Ale tí čo mi budú robiť omietky asi nebudú nadšení. Čo už robím svojpomocne a musím sa prispôsobiť času a majstrom. Ale ak máte na výber, robte prv omietky, prípadne ak viete kto Vám ich bude robiť, prekonzultujte to s ním.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Co z dobreho majstra ked je zly postup? ak nemame nieco spravit poriadne, radsej nerobit. V tomto pocasi robime len domy co maju hotove omietky . Tam temperovanie staci, len nesmie byt vlhko. Daju vam na tu robotu zaruku? Ano, je pravda ze musime robit aj v zime. Ale nie za kazdu cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
@marianq No neviem, neviem, ci si sa rozhodol spravne... :-| Nam chalan, co bude robit SDK, povedal, ze jednoznacne musia byt naskor omietky, lebo SDK by potom navlhol... Preto sme to my odlozili na jar...
Odpovedať
No problém je v tom, že by som to síce mohol odložiť na neskôr, ale mám už kúpený sadrokartón. A ten by zrejme do jari navlhol aj v uzavretom dome. A teraz mám riadnu obavu, že som sa nechal presvedčiť k realizáciu stropu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ahojte mam dilemu.. parozabrana pod sdk sa musí prehnut na stenu a preložit 10 centimetrov..Toto by sa malo zatriet omietkou... Ak máte hotové omietky ako ju potom skryjete?? Jedine ju po obvode obrezat.. Čo vy na to?? Díky
Odpovedať
@antonmesaros Ahojte mam dilemu.. parozabrana pod sdk sa musí prehnut na stenu a preložit 10 centimetrov..Toto by sa malo zatriet omietkou... Ak máte hotové omietky ako ju potom skryjete?? Jedine ju po obvode obrezat.. Čo vy na to?? Díky
Odpovedať
Profilova fotka
@peto82 To o skrývaní parozábrany pod omietku je sprostoť vymyslel to idiot.Obrezať a prilepiť akrlovým tmelom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@montazsadrokartonu viete mi povedať ci je to veľký problém, keď mám spravenú sdk konštrukciu pred omietkami a sadrokartón sa chystám dat až po omietkach.
Odpovedať
Profilova fotka
@cveno tak uz je to asi jedno, ked mas konstrukciu hotovu...aspon zabal profily do folie, jedine ze by ti ich nejaky otrok prisiel vycistit po omietkach😉
Odpovedať
@wewika1 kto zaspini očistí :-) ktoré ud ci cd
Odpovedať
@cveno vsetky. UD si dilatoval na pasky? Teraz, ked das omietky, strati to vyznam...
Odpovedať
@megdesign dával som penove tesnenie... To je len koli prenosu hluku z konštrukcie nie? A omietky pôjde do 1 cm to by nemuselo prenášať tak veľa. A keby sa aj odspodu na ud nalepilo tesnenie na styk omietka ud?
Odpovedať
@cveno nie. To koli dilatacii. Na UD odpodu? Ved na UD odspodu ide skrutkovat SDK...
Odpovedať
@cveno medavaj nic, omketka sa na tom plechu ked uz kludne smykne
Odpovedať
@megdesign ja všade čítam ze sa dava koli hluku z konštrukcie. Ale ak koli dilatacii tak to ud na stene není zasa také pevné aby koli nemu praskla omietka si myslím @sysell dúfam ze máš pravdu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
prave riesim to iste. Konstrukciu som si zrobil cez zimu (sadrokarton dam po stierkach) a teraz riesim stierku. Len som nejak nepocital ze dam strojovu a ta nanesie nejakych 12 az 15 mm :( dufam ze tam budem mat este miesto na UDcku kde priskrutkovat sadrokarton. Rozmyslal som este ze nieco nalepim na UDcko aby som ho jednak ochranil pred zaspinenim a jednak aby som prerusil spoj medzi profilom a stierkou. Nejaky tip ?
Odpovedať
@martinooo sadrokartón sa na UD profil nemontuje. Keby hej tak možná dilatacia čo by bola, už zrazu nebude. Varianta je dať sadrokartón teraz, a dať aj strop do sieťky a lepidlá, omietky, potom zaručene nebude praskať ani SDK.
Odpovedať
@martinooo myslím ze nebudeš mať dostatok miesta. Sadrokartón sa uchytava do ud a hneď aj prvého CD ktoré je 10cm ci 15cm od kraja?
Odpovedať
@007tomams chyta sa aj do UDcka preto mas pod UDckom este dilatacnu pasku
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?