Čínske vypínače, zásuvky

Dokupoval som vo veľkoobchode vypínač, pôvodný zatiekol pri maľbe. Potom sa to stalo opäť. Rovnaky vypínač som kupoval v obchode, bez zľavy a bol o 1e lacnejší ako vo veľkoobchode. Kamoš mi vravel, že to je čínsky legrant - má šrobovacie svorky /alebo ako sa to volá/. Originál legrant má nacvakovacie svorky. Troška sa bojím o bezpečnosť - myslíte že sú v pohode? Myslím to kvôli cene /že je lacnejší....
Odpovedať
@janoorech Ak na neho nebude zapojeny 4000W varic alebo ohrievac tak mozes spat kludne. A srobovacim svorkam. Ked kamarat videl ze som na barak ( zasuvky vypinace atd ) nakupil s vago svorkami tak som myslel ze mi odtrhne hlavu a nasype mi to do krku :-D Stara skola a prosto srobik je srobik a vela elektrikarov na ne neda dopustit ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
mnoho výrobcov vyrába prístroje aj na WAGO svorky a aj na skrutky iné je, kde si to dávajú vyrábať, teda podľa počtu predaných kusov kde sa im to viac oplatí vyrobiť či v EU alebo Made in China
Odpovedať
Objednal som si vypinace v cine, kvalita uplne niekde inde a o cene netreba rozpravat. Jedina nevyhoda, ze potrebujete mat nahodene ine skatule 83x83x40, ale zase upratanie kablov pod vypinac jedna basen koli vela priestoru.
Odpovedať
tak super, ja už ničomu neverím.všetko sa inovuje tak, aby sa to čoskoro pokazilo.... autá 3valce, piškoty sedita z poľska a pod...
Odpovedať
Zatial ma nejak nenapadlo, takto setrit. Skor by som sa bal, ze taketo cinske produkty nejak bezpecne nebudu
Odpovedať
@bobs54 všetko je z činy. dôležité je, za akú cenu si to objedná zadávateľ. známy kupuje kamene po celom svete, vozí ich do číny a odtiaľ narezané späť. tí kamenári majú plat okolo 1,6euro / deň....
Odpovedať
@janoorech olebo hodina, ale tuším deň to bol...
Odpovedať
@janoorech trochu poopravím predstavy o platoch v Číne: https://ekonomika.idnes.cz/cinske-del... A to je rok starý článok, dnes to už bude predpokladám viac. Tých 1,6Eur bude prinajlepšom na hod.
Odpovedať
@koenzim článok o platoch ako u nás... všetci zarábame pomaly 1000e. :-)
Odpovedať
Možno, ale je ti jasné, že nik tu nebude robiť za cca 6Eur/den. Tak ani v Číne nik nerobí "za misku ryže" na deň!
Odpovedať
Profilova fotka
@koenzim V cine uz mozno nie (aj ked by som povedal, ze sa tam stal najdu aj take priprady). Ale v inych krajinach robia ludia aj za menej ako zamestnavatela vyde nejaka miska ryze ( a to sa mu ta miska este aj vrati)
Odpovedať
problem je v tom ,že pod skrutku daš vodič ,ale vago do akeho prierezu uchyti
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vrajmantak do dostacujuceho, urcite nebudes tahat 6mm2 kable na svietidla ci? Do mojich cinskych by si i ten 6mm2 uchytil, lebo som nemal problem tam priskrutkovat 2x2,5mm2 ,cize lepsie ako wago s obmedzenymy vstupmi 8-) Pridal som foto ake vypinace a sietove som si kupil do pivnice :-)
Odpovedať
rkorba to som mal na mysli ,že dosvoriek niekedy nemozno dať viac ako 1,5 drot
Odpovedať
@vrajmantak ved naco i viac ze ano ;-) Ale moze sa stat, ze nahodou sa natiahol 2.5mm2 a potom je to v peecku a treba bud dalsie waga a skonvertovat to na 1.5mm2, alebo jednoducho ten drot "zastruhas" 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?