Cez pozemok nám ide pripojovací kábel na škôlku

DOBRY VIETE MI NIEKTO PORADIT CO ROBIT KED NAM IDE CEZ POZEMOK PRIPOJOVACI KABEL NA SKOLKU.SKOLKA JE MESTKA.
Odpovedať
Opýtať sa na miestnom úrade, či je cez pozemok zriadené vecné bremeno a žiadať nápravu ako nie.
Odpovedať
NO POZEMOK SME ODKUPILI A JE BEZ BREMENA.
Odpovedať
Tak to treba určite žiadať o zjednanie nápravy, keď tam kábel nemá čo robiť...
Odpovedať
ALE IDE OTO ZE KABEL JE V ZSE NORMALNE ZAKRESLENY .MOZEM ZIADAT AJ PRIMATORA NA NAKLADY MESTA NECHTO PREHODIA?
Odpovedať
No pokiaľ je zakreslený na ZSE, tak to bude na vzájomnej dohode, čo sa prekládky týka, ale určite to z tvojej strany nebude zadarmo, s tým môžeš počítať už teraz...
Odpovedať
v tejto bananovej republike je to tak. predaju ti pozemok bez tvojho vedomia aj s vecnym bremenom - stat pomaha sukromnym firmam ako je energetika ktoru predali a teraz je ich kabel na tvojom pozemku ale problemy budes mat ty -tomu ver. energetici by ho mali premiestnit ak je to vobec mozne kde premiestnit na svoje naklady - ked ho tam davali tiez sa nokoho nepytali ci ho tam mozu dat. a teraz budu chciet aby si si ho premiestnil na vlastne naklady ty. taketo je pravo na sukromny majetok na slovensku -rumunsku.
Odpovedať
no aj to je to ze ten kabel je tam cca 45rokov a myslim si ze premiestnit sa ho nebude dat lebo sa rozpadne skor si myslim ze bude treba dat novy.len sa cudujeme ze v liste vlastnictva neni pisane ziadne bremeno tak sme velmo prekvapeny.tak sa pojdeme porozpravat s panom primatorom nech ho da presunut alebo nech skolku napoji cez stlp ktory je odnej asi 3 metre.
Odpovedať
@malyraj S tym bananistanom suhlasim. Na druhej strane, pri kupovani pozemku je zakladom este pred zlozenim zalohy obehnut elektrarne, vodarne a plynarne a telekomunistov, ci tam nahodou nie je takyto zakopany poklad. Ak ano, bud si vybavit zlavu na pozemok alebo zakupit druhy. Viem, ze to uz teraz @martin25 nepomoze, ale je to tak. Mozte este z dlhej chvile (kedze vam nikto neda stavebne povolenie s takouto zatazou na pozemku, casu mate dost) skusit zazalovat realitku, prip. predavajuceho, ze vam takuto vec zamlcali. Ak vsak o tom ani oni sami nevedeli (musel by si dokazat, ze o tom vedeli), tak mate dost smolu. Co sa tyka prekladok elektrickeho vedenia, skus pohladat, zoparkrat sa to tu riesilo na fore. Vzdy ale s drahym a nervy-zerucim vysledkom. Drzim palce.
Odpovedať
@martin25 @malyraj @bosoriak Ak je kabel vo vlastnictve ZSE-D a bol zriadeny pred 40 rokmi tak napriek tomu, ze v katastri vecne bremeno zapisane nie je existuje tzv. zakonne vecne bremeno, ktore bolo zriadene v sulade s vtedy platnou legislativou. Prekladku elektroenergetickeho zariadenia podla platnej legislativy (zakon 251/2012 o energetike) realizuje na svoje naklady ten, kto ju vyvolal. Ak je kabel vo vlastnictve ZSE-D nevidim dovod aby mesto investovalo do prekladky. Standardny postup pri prekladke je podat si ziadost, podla vyjadrenia dat vypracovat projektovu dokumentaciu, odsuhlasit, zrealizovat.
Odpovedať
@dominik_boksansky takze - podla toho co pises a rozumiem tomu tak ze prekladku vyvolal novy majitel pozemku , pretoze v dobrej viere kupil pozemok s tym ze nevedel ani mu to nemal kto povedat /mozno aj zamerne/ a tym ho priviedol do omylu, takze si myslim ze keby to vedel tak ten pozemok nikdy nekupi. stat predal energetiku do zahranicia sukromnym firmam a este aj zakony im spravil tak aby boli v ich prospech. ak je kabel energetikov a je na cudzom pozemku tak je ich povinnostou ak je to mozne kabel prelozit. a nie ze ja mam ziadat , za moje dukaty spravit projekt a nakoniec to aj za vlastne prelozit. tak to je teda zakon hodny slovensko-rumunska.
Odpovedať
@malyraj taky nazor ma vacsina obyvatelstva SR. Treba si vsak uvedomit ze: vieme s urcitostou povedat ze predchadzajuci majitel, alebo ten predtym nedal suhlas energetike na vybudovanie kabloveho rozvodu? Pri predaji/kupe by mali byt podobne veci uvedene v kupnej zmluve. Resp. ak kupujuci sa chce presvedcit, ze cez pozemok ktory zamysla kupit nic nevedie a predavajucemu nedoveruje, nic mu nebrani, aby si podal ziadosti o vyjadrenie k existencii sieti napr. "vodarom, plynarom, elektrikarom, telekomunikaciam, pripadne aj obci". Pisete:.....tak je ich povinnostou ak je to mozne kabel prelozit ..... ??? Prava a povinnosti na Slovensku ustanovuje zakon. Zakon o energetike je od doby od kedy siete existuju takze nebol urcite vytvoreny pre sukromne firmy. Energetika (ZSE, SSE, VSE, SE ...) nie je predana, stat ma majoritny podiel 51% v kazdej z nich z coho dostava aj patricne dividendy :-) . Dalej je potrebne si uvedomit ze mozno 95% sieti je vybudovanych na sukromnych pozemkoch :-D. Ano dalo by sa to prelozit aj tak, ako pisete: "Nech to prelozi energetika". Taktiez som sa stretol aj stym, ze energetika by mala platit najom z kazdeho stlpa kabla a pod. otazkou vsak zostava, ci by sme chceli platit za 1 kWh napr 2 eura? Ci si myslite, ze taketo prelozky/najmy by boli zadarmo? A na zaver: zakony tvoria zvoleni zastupcovia ludu, takze co sa tyka zakonov mozte sa stazovat raz za 4 roky :).
Odpovedať
@dominik_boksansky vidim ze ste zastanca slovenskeho prava ktore je ako viete tazko vymozitelne pretoze ho tvoria ludia ktori ho tvoria a v ziadnom ohlade nema jednoznacny vyklad s mnohymi vynimkami a kluckami/ pravo je subjektivny pocit kazdeho z nas ale tvori ho stat./ ako aj odpredaj energetiky zahranicnym firmam, co ja nepovazujem za spravne -energetika aj plyn mal statu ostat/ moj nazor/. ak je neico vase na cudzom pozemku vzdy platite za to najom - takto to funguje vsade na svete. ak podnikate v nejakom cudzom objekte vzdy platite. viete napr. z coho vychadza cena za elektrinu za ktoru platime? pozrite si vsetky polozky z ktorych sa vasa faktura za el. energiu sklada./ mozno ze to aj viete/ takze o nejakej cene sa za 1 kw nemoze byt ani rec -je to zlodejina a myslim ze elektrina by mohla byt daleko lacnejsia. ano mate pravdu ak mi platime za vsetko a za chvilu budeme platit aj za vzduch co dychame mali by aj energetici tiez platit. ked sa chcete pripojit na el. energiu vy tak neviem ci ste uz nieco podobne absolvovali ale platite za vsetko - od skrinky na elektromer a zaplatite aj istic za ktory potom platite tzv mesacny poplatok. jedine s cim suhlasim je to ze si mozno kupujuci mohol skontrolaovat ci tam tie siete nie su - ale ak to budeme robit vsetci tak nam energetici spoplatnia aj to/ uz mi je divne ze neplatime aj to/ pretoze ich zasypeme ziadostami. ale nezavidim im pretoze ich caka dlha cesta kym sa im podari ak sa im to vobec podari vybavit stavebne povolenie. a ako pisete o tych 51 percent - ide iba o zisk ale nie o kontrolu a to je obrovsky rozdiel. to rozdelili medzi nemcov a francuzov. pozrite kto sedi vo vedeni. a stazovania sa raz za styri roky -vy mate pocit ze sa od 89 roku nieco zmenilo? zili ste aj pred 89 rokom? ja ano.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@malyraj :-D ach jaj. Co sa tyka ceny el. energie, tu som pred casom pisal z coho sa sklada: http://boksansky.blog.sme.sk/c/262636... Obavam sa, ze presviedcat Vas nema velmi vyznam, preto by som tymto tuto debatu uzavrel :-)
Odpovedať
@dominik_boksansky tak teraz som vas nepochopil - cele ste to preskocili na polozky za fakturu za el. energiu - ano pozrel som si ten vas graf a je to presne ako som vam pisal -nic ine ako zlodejina to nazvat nemozeme. 47 percent z faktury su tzv. tarify t.j. zlodejiny na ludoch a -52 percent je to co ste spotrebovali. takze ak mate za spotrebovanu elektriku zaplatit 100 eur tak zaplatite 200. to je urcite ok, vsak. nechapem o com ma chcete vlastne presviedcat. bude ozaj lepsie ked to uzatvorime pretoze mame na vec diametralne rozdiely. ale aspon sme pokecali.
Odpovedať
@malyraj zhruba 50 percent je cena elektrickej energie - komodita. No na to aby sa ku Vam dostala je v jednoduchosti potreba prenosovej sustavy 400 kV, 220 kV, potom potrebujete elektricke stanice, kde sa elektricka energia pretransformuje na nizsie napatie, dalej potrebujete distribucnu sustavu 110 kV, 22 kV, 0,4 kV aby sa elektricka elektrina dostala az ku Vam domov do zasuvky. Na tychto sietach je potrebne robit pravidelnu udrzbu a samozrejme aj vystavbu novych a to vsetko je cca ta druha polovica ceny. Ale ak chcete lacnejsiu elektricku energiu skuste zajst napr. do Bohunic do atomovky a tam Vam daju do sacka za nizsiu cenu. Alebo si mozte natiahnut predlzovacku od elektrarne az domov. (samozrejme obidva pripady su nerealne a sluzia iba pre ilustraciu) ;-) Ku zvysnym veciam som sa radsej nevyjadroval :-D
Odpovedať
@dominik_boksansky myslim ze uz nebudem reagovat ale neda sa. vidim ze sa tu hrate na pana boha a vseodbornika na uvedenu temu -energetika - snazim sa vam tu cely cas povedat ze tu je ta zlodejina na ludoch - rozdelit energetiku na 1000 casti s obrovskym mamazmetom a horami ludi co za to beru nase nemale dukaty. vymysleli ste si tu distribuciu, transformaciu, prenosovu sustavu a neviem co este - cele ste to rozpredali nemcom a francuzom a oni sa teraz len smeju. na kazdom s tychto hniezd sedi obrovske mnozstvo ludi co sa hraju na manazerov, kazdy ma auto, telefon , kancelariu a toto vsetko treba zaplatit. a viete kde treba tie dukaty zobrat? od slovenskej chudoby. a prosim vas vase invektiivy si strcte do riti a chovajte sa slusne, ja som sa snazil o slusne reakcie. tie vase poznamky si nechajte pre vasich vychodniarskych kolegov.
Odpovedať
@malyraj "tie vase poznamky si nechajte pre vasich vychodniarskych kolegov! Konecne ste sa predviedli, čisty blavak, uz nevie ako sa branit, tak poukazuje na vychod, je mi z vas zle. ak nemate co povedat, tak nerieste vychodniarov. Som z vychodu a taky clovek ako vy ma vie dost vytocit. navazate sa do ludi, o ktorych vobec nic neviete, o tom svedci vasa inteligencia. BLAVAK
Odpovedať
tak s kablom to mame vybavene.dnes boli unas pani elektrikary s niejakym pristrojom a ziadny kabel na pozemku neni.tak ze sme usetrili kopu penazi.a podotykam ze ta skolka ma odver 200A.takze by sme sa nedoplatili.
Odpovedať
Čiže to bol planý poplach typu "JPP"? :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?