ČEZ dodavatel

Ahoj, potrebujem surne poradit. Mozno tu uz je tato tema zalozena ale chcem to vyriesit cim skor. Pred vyse rokom chodil podomovy predajca ČEZ a jednoducho nas blbych nabalachal a podpisali sme zmluvu. Vtedy sa vsak nepodarilo prejst k nim pretoze nas sucasny dodavatel vypoved nepodpisal a tak sme stale u sucasneho dodavatela elektriny. Kazdy rok sa vsak da od zmluvy so sucasnym dodavatelom zmluvu ukoncit. Uz sme boli v tom ze ked sa im to minuli rok nepodarilo tak ČEZ jednoducho skoncil. Ale problem nastal teraz... ČEZ nam poslal list ze kedze mame vyrocie so sucasnym dodavatelom 9.10.tak sa budu automaticky snazit aby s nami uzavreli zluvu. Sucasny dodavatel nam uz poslal vypoved ku 9.10. Do cezu ist nechceme a tak sme im poslali list odstupenie od zmluvy. No a na to nam dnes prisla odpoved vid foto....co sa da robit aby sme tu zmluvu zrusili? Za kazdu odpoved budem velmi vdacna.
Odpovedať
@luciapinterova To co pisete nedava zmysel. Na zaciatku pisete, ze sa Vam k CEZu nepodarilo prejst a ze ste zostali pri svojom sucasnom dodavatelovi a na konci pisete, ze ste zaslali CEZu vypoved zmluvy, ktoru ste podla vsetkeho ani neuzavreli ... Dalej pisete, ze sucasny dodavatel Vam zaslal vypoved zmluvy? A to by preco robil?
Odpovedať
@luciapinterova to čo si napísala nedáva zmysel, menil som dodávateľa elektriny aj plynu už niekoľkokrát. To zo súčasným dodávateľom nedáva zmysel. Skúste sa nadýchnuť a napísať to ešte raz, s kým máte zmluvu, s kým ste zmluvu podpísali a komu ste dali výpoveď zmluvy v chronologickom poradí. :-)
Odpovedať
Zmluvu mame v slovak energy...pred rokom prisiel CEZ chlap a zrejme sme s nimi podpisali zmluvu. A teraz nam CEZ poslal list ze sa budu snazit aby boli nasi dodavatelia elektriny ku 9.10. My sme im hned na to poslali Odstupenie od zmluvy. Medzitym nam zo Slovak energy prišlo uznesenie o schvaleni vypovede o zruseni dodavky co im asi poslal CEZ.
Odpovedať
neviem, ako mate postavenu zmluvu so slovak energy - dodavatel si mozete menit kazde 3 mesiace (ak sa to nemenilo) pri zmluve na dobu neurcitu. ak mate zmluvu na dobu urcitu, tak samozrejme k datumu, ktorym zmluva konci a treba si odsledovat vypovednu lehotu. zmluva s CEZ bola uzavreta minuly rok - treba si pozriet, za akych podmienok zmluva nadobuda platnost, a za akych sa da vypovedat. zmluva je mozno neplatna, kedze sa minuly rok zmena dodavatela neuskutocnila. ale treba to riesit urgentne. 9.10. je za chvilu. ale inak, ty nevies, ci ste zmluvu s CEZ podpisali alebo nie? pises, ze "zrejme sme s nimi podpisali". to ste len tak vonku na chodbe podpisovali nieco, co ste si ani neprecitali? kde mas kopiu tej zmluvy pre Vas?
Odpovedať
@luciapinterova Tak zrejme ste podpísali zmluvu? Máte tu zmluvu? Ak áno, tak si ju treba aspoň prečítať teraz po roku, keď ste si ju neprečítali pri podpise. A zistíte či je platná a dá sa vypovedať, prípadne kedy sa dá vypovedať. Ak zmluvu nemáte, tak nemáte sa o čo oprieť. Ale z toho čo Vám odpísala asi je zmluva platná, keď píšu o 14 dňovej lehote a tá už dávno uplynula. Ak nechcete ostať u ČEZ, tak pozrieť zmluvu, ak je to na dobu neurčitú, tak odporúčam najneskôr do 20.10. doručiť podpísanú zmluvu novému dodávateľovi aj splnomocnením na vykonanie zmeny dodávateľa a teda od 1.12. môžte mať nového dodávateľa. Ináč na západnom Slovensku ČEZ nepatrí k tým lacnejším. Akú máte spotrebu elektriny za 12 mesiacov z posledného vyúčtovania a akú sadzbu? @katieb zmeniť dodávateľa ak máš zmluvu na dobu neurčitú, tak ide teoreticky každý mesiac, lebo výpovedná lehota je 1 mesiac. Ale keďže proces zmeny trvá asi 21 dní, tam je dôležité hlavne to že distribučná spoločnosť má svoje termíny. Takže prakticky sa to dá každé 2 mesiace.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?