Cenník ZSE platný od januára 2018

Ahojte, tie elektrárne si asi robia z ľudí prdel Na stránkach majú 3 cenníky. To že rovnaké služby majú iné ceny, to je aj zbytočné rozpisovať https://www.zse.sk/documents/13866253... https://www.zse.sk/documents/13866256... https://www.zse.sk/documents/13866253... Minulý týždeň som kolaudoval dom, teraz chcem poriešiť zmenu z DD1 Zaujímam sa o DD2, alebo DD5, dom mám komplet v elektrike, aj s vykurovaním. Podľa tých posledných cenníkov nikde nevidím tie poplatky za ističe a fázy, tak som z toho fakt blázon. Potom sa oplatí DD5, aj pri akokoľvek malej spotrebe.
Odpovedať
no schvalne, podel sa s nami o rozdiely, ktore si nasiel v cennikoch na 1. a 3. linke co si sem postol.
Odpovedať
@gashtaan no schvalne :-) sú rovnaké a schválne, prečo tam tie cenníky sú? :-) Tak nezmyselné a neprehľadné stránky som už dávno nevidel. Choď priamo na stránky ZSE a pozri
Odpovedať
@jurkoboss ved integrovany cennik pozeraj, cennik samotnej dodavky nepotrebujes vediet.
Odpovedať
@gashtaan dobre, v poriadku. takže tie ceny sú konečné
Odpovedať
@jurkoboss ano, v integrovanom cenniku je uz vsetko zapocitane, v tabulkach pre jednotlive sadzby pozeraj "Súhrn jednotlivých cien pre výpočet platby za elektrinu".
Odpovedať
@gashtaan kde mám pozerať aký súhrn? Ešte raz Prečo nie je možné, aby ZSE ponúklo zákazníkom a klientom jeden prehľadný cenník. Ktorý keď si pozriem, tak hneď viem na základe svojej spotreby napočítať, koľko budem platiť. Aby som si vedel porovnať, ktorý produkt je pre mňa výhodný, atď. Takéto kúskovanie ceny elektriny je načo dobré. Pre tento rok som teda nenašiel žiadny aktuálny kompletný cenník.
Odpovedať
@jurkoboss tak este raz - integrovany cennik je prave ten prehladny cennik co chces, nechapem co na tom stale nechapes.
Odpovedať
@gashtaan Takže napr. pri DD5 už sa nezohľadňuje, či je dom zapojený 1x25, 3x25, 3x32, ...? V tom prípade som veľmi spokojný. Ďakujem.
Odpovedať
@jurkoboss ved tam mas vsetky istice vypisane aj s mesacnymi poplatkami, hned na prvej strane je DD5 tarifa...
Odpovedať
@gashtaan neviem teda, či sa pozeráme na rovnaký dokument Ja žiadne ceny za ističe nevidím vypísané, DD5 tarifu vidím na 2.strane.
Odpovedať
@jurkoboss https://www.zse.sk/sk/Uvod/Domacnosti... Dole su "Dokumenty:", klikni na "Integrovaný cenník pre domácnosti platný od 1.1.2018"
Odpovedať
https://www.zse.sk/documents/13868487... tu by mal byť komplet cenník aj s tými ističmi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pircuk @gashtaan tak sa teraz ospravedlnujem, ale doobeda ma ten prvy link poslal na to iste pdf, čo aj ten tretí link. Tak nad týmto som sa čudoval. :-)
Odpovedať
vie mi niekto povedať alebo nájsť konečné ceny pre VSE v tarife DD5 na 2018????
Odpovedať
@stanno ak viete svoju spotrebu, skuste kalkulacku: https://www.vse.sk/web/sk/domacnosti/...
Odpovedať
@jurkoboss sak aj ja som sa cudoval, no hlavne, ze uz to je ok :)
Odpovedať
@jurkoboss v tabuľkách sú rôzne ponuky druhá je produkt za menej o cent lacnejšia môžu ju mať len existujúci odberatelia, v súčasnosti sa už neponúka, pre môj pomer je to najlepšia ponuka, vlani takmer najdrahší
Odpovedať
@peterte vo VSD je vždy lacnejšia DD5, oproti iným distribúciám má i VT lacnejšie ako DD2 a platbu za OM tiež
Odpovedať
@jurkoboss sadzbu si môžeš vybrať ak splňaš podmienky sú uvedené na stránke distribúcie a kedy sa ti ktorá oplatí si zisti na vyhodnaenergia.sk
Odpovedať
@pircuk Super, diky za link. Ulozil som si ho :-)
Odpovedať
@duzu Viem, ze su tie porovnavace. Len momentalne este neviem odhadnut celorocnu spotrebu kwh. Dom som dokoncil, teraz skolaudoval, este v nom nebyvam. Zatial len vykurujem a vetram, taktiez ohrievam TUV a udrziavam na 40 stupnov.
Odpovedať
Myslim, ze 5000 kwh nepodleziem, tak sa mi oplati dat DD5
Odpovedať
@jurkoboss DD5 sa ti oplatí v ZSE len vtedy ak budeš mať nízku spotrebu vo VT pod 10%, a viacerí sa nechcú v tom čase obmedzovať používať výkonové spotrebiče hoci ich môžu používať 20 hod denne.
Odpovedať
@duzu Vsak to je jasne Ale uz len pomer 4/24 je cca 15 % Takze ak vtedy je cez HDO blokovane kurenie a ohrev vody, tak pod 10 % VT by som sa mal dostat. Aj keby vtedy mali fungovat ostatne spotrebice v domacnosti
Odpovedať
Tie cenniky nie su rovnake. DD1 sa napriklad lisi ( trochu ale lisi) b) ceny za elektrinu (€/kWh) 0,0391 0,0469 b) ceny za elektrinu (€/kWh) 0,0390 0,0468 to je len rychly pohlad, musel by som to prejst cele
Odpovedať
@mathew112 pozri si ale cenníky všetkých poskytovateľov a rôznych programov D1 i D2 má väčšina za rovnakú cenu, rozdiel je len v poplatku za OM, ostatné sadzby májú všetci rôzne ceny za VT i NT @jurkoboss no mne ten pomer časovo vychádza percentuálne ináč 4:20=1:5 a to je 20% vo VT, výkonovo by to bolo len vtedy ked nie je blokované kúrenie, vždy rovnaký odber, ja mám pomer výkonov 5% VT
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?