Cena za bleskozvod

Profilova fotka
aka je "realna, orientacna" cena za dodavku a montaz blezkozvodu rodinneho domu rozmerov 20 x 10 m???..jedna sa o prace a suviaci material ....prosim poradte.....
Odpovedať
1
2
8
My máme dom 17x15 bungalov a vyslo nás to cca 500-600€ pred rokom práca a materiál..
Odpovedať
Profilova fotka
všetko záleží od zložitosti strechy ,aká je strmá aký je vysoký barák a aj či už máte zemnenie urobené alebo nie ... ak sa potrebuješ niečo spítat napíš mi ss..
Odpovedať
4x zvod cca 600 € matreial + cca 2 dni praca, revizna sprava 50 € . . . ale zalezi dost aj na casti slovenska (cena za pracu je ina na vychode a ina v BA. (tak o 100%) - takze rozdiel moze byt dost velky . . .
Odpovedať
@snazilkake Ahoj, je to velmi vseobecna otazka bez akychkolvek detailov, najlepsie by bolo, ak by si sem pridala informacie, o ktorych pisal aj tomi66677 a projekt bleskozvodu...Vtedy sa to da nacenit ovela presnejsie. Takto to moze byt od 200€ do 1500€ @pit77 2 dni praca? Chodievas sam?
Odpovedať
mna by tiez zaujimala priblizna cena bleskozvodu, material +praca, ak by niekto vedel nejaku tu ponuku ;-) dat poschodovy dom o rozmeroch 6,5x12,8, pultova strecha, krytina plech, jeden komin, v projekte povodne 2zvody, dom postaveny, bleskozvod nie je v zakladovych pasoch Dakujem stavba-okres Malacky
Odpovedať
@catscan nie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Ahojte, potrebujem vediet orientacnu cenu za bleskozvod, bungalov 14 x 8 metrov, sedlova strecha (hreben dlhy 14 metrov, vzdialenost hreben-odkvap 5 metrov), sklon strechy 27 stupnov. Zo zakladov su vytiahnute 4 zvody (v kazdom rohu jeden). Praca + material. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero ak ti nacenia, daj vediet, to by zaujimalo aj mna, dik ahoj
Odpovedať
Co vsetko tam potrebujes,opis to podrobnejsie a budeme mudrejsi.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@sikovnicek neotvaraj stare prispevky koli tvojej reklame ]-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nechápem, ako môže niekto odhadnúť cenu bleskozvodu podľa rozmerov domu. Urobiť kvalitný a funkčný bleskozvod nie je jednoduché (úzko súvisí s elektroinštaláciou) a nevie ho naprojektovať 95% projektantov. A z tých 5% to robia veľmi poriedko, lebo im to nikto nezaplatí, Väčšinou sú to katalógové projekty upravené na ten ktorý objekt a pri problémoch sa odvolajú na normu STN 92305 1-4 a fajka zhasla. Potom príde akože elektrikár a spraví to podľa výkresu, aj keď je to na hovno.
Odpovedať
@volt myslel si 62305ku? Zo zaujimavosti, na co konkretne sa odvola projektant pri problemoch - na ktoru cast tej STNky?
Odpovedať
@volt Máš pravdu v tom že naprojektovat dobre bleskozvod je náročné.Montujem ich už 5 rokov a preto viem ako sa pohybuju ceny.Projektant ho robí tak,aby cena bola čo najvyššia,pretože je vačšinou platený od výšky ceny projektu.Samozrejme,že dá sa naprojektovať aj o 200-300 euro drahší,záleží od použitých komponentov a materiálu.A ak vieš zohnať material bez DPH tak vyhral zákazník....
Odpovedať
maximálne ceny : počet svoriek x 1,50 eur, plus počet m guľatiny x 0,70 eur plus 2-4 krabice za 3,20 eur plus práca
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Ahojte vedel by mi niekto napisat kolko by stál ulozenie bleskozvodu do základov (materiál + práca) a tiez dokoncenie, skryté vedenie vo fasade (material+práca+revizia). Bungalov 9x15m, sedlová strecha. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@ady66 ulozenie do zeme 250 € material + praca bleskozvod cca 500 € material + praca + revizia - to je len odhad.- ale na to je cas az ked bude dom postaveny.
Odpovedať
to je cena za 3 domy??to musi byt ten blezkozvod pozlateny a majster asi tiez.mam podobny dom mater..cca do 150e a revizia mozno 50e aj to som prehnal a v pohode si to spravi clovek aj spomocou kamar.sam
Odpovedať
Profilova fotka
@kolombus K tomuto prispevku je aj skoda vyjadrovat sa. :-x
Odpovedať
@madyyyyy Kolombus prišiel na fórum a objavil Ameriku.... :-D :-D
Odpovedať
Ja som platil za bungalov 12*14m do 200€ (dva zvody, material aj praca) aj s reviznou spravou
Odpovedať
Profilova fotka
@janulikk V ktorom roku to bolo? 1951? :) 12*14m = 4 zvody :) takze az tak vysmiaty by som nebol. cena bola pravdepodobne bez zakladoveho zemnica a elektrikar bol kamarat... Ludia tie ceny treba udavat presne za co to bolo. netreba cakat, ze ak si pozvete cudzieho elektrikara tak to urobi zadara. ten clovek tam pride minimalne dva krat to znamena cesta a jeho cas. dalej tam stravi nejaky cas pracou a aj kupou materialu. lenze ludia hladia iba na ten cas co tam majster stravi. ze musim mat naradie, skolenia, auto... ale toto tu bolo riesene 10000x a nema to vyznam. ked k vam pride kurenar a za 1-2 dni prace zoberie 1000€ to je ok vsak?
Odpovedať
@madyyyyy čudujtesasvete 2014 a bez pásoviny v základových pásoch s vyvedenými gulatinami. Mal som viaceré cenove ponuky, 360, 280 a tá, ktorá je uvedená vyššie. Prečo by som nemal byť. Pre každých 30m pôdorysu budovy do výšky 30m treba jeden zvod. A čo tam má znamenať ponuka napríklad 1500-2000€, aj také mi prišli, preboha materiál mi vyrátali na nejakých 120€. Nebláznite.
Odpovedať
Profilova fotka
No tak ja som myslim 2012 platil na dome 10x15 , 4 zvody 450€ s dokladom, ale bolo to bez pasoviny v zakladoch, lebo ta bola v cene zakladov. Cast bola robena hlinikom, lebo elektrikar povedal, ze je to sice drahsie, ale ze sa mu s tym lepsie robi tak bude lacnejsia praca :)
Odpovedať
@janulikk "Pre každých 30m pôdorysu budovy do výšky 30m treba jeden zvod." Tak to Vás niekto obtiahol. Síce nie o peniaze, ale vykompenzoval to prácou, chýbajú Vám tam ešte 2 zvody a revizák bol blázon, ak Vám vystavoval na toto revíziu ku kolaudačnému rozhodnutiu.
Odpovedať
Ja som platitl aj s materialom za bloeskozvod na poschodovom dome 3 zvody 750€ ale to bolo spolu aj za zapojenie isticov (okolo 20ks) papier s rozpisom asi nenajdem ale bleskozvod mohol byt zo 400-500€. Pasoviny zo zeme trcali, natiahli hlinikove plne droty, prichytky, zvislo po stene dali plastove rurky a na stenu plastove krabice. Neboloto lacne, na garaz som robil preto sam, na bungalove by som tiez dal uz sam tam sa ani nebojis vysky.
Odpovedať
@catscan ešte že je fórum plné odborníkov, to som rád. Uff
Odpovedať
@janulikk hej, je dobre mat po ruke niekoho, kto poradi, horsie je, ked si niekto poradit neda. Ale takemu nie je pomoci :-)
Odpovedať
@catscan presne ako píšeš, len si nechaj radiť od takých. Plný súhlas
Odpovedať
1
2
8
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?