Cena kw/h

Dobry den! Poprosim o radu,ak sme mali pred tyzdnom na elektromery 8844 a dnes mame 9561 kw/h je to v norme? Mame elektricke podlahove kurenie cez elektrokotol a indukcnu varnu dosku a ostatne klasicke spotrebice nieje to vela spotreby za tyzden? Dakujem pekne za rady a pomoc a poprosim o pribliznu cenu pri dodavke DD2 ( nerozumieme tomu doma ) DAKUJEM
Odpovedať
1
2
12
Extremne vysoka spotreba...tolko mam ja za 7mesiacov. Neexistuje minut denne 100kw/h denne. Niekde je problem...nenapojil sa niekto na cierno?
Odpovedať
@meganmario Ak máte 500m2 dom tak je to tak akurát. My sme a týždeň mali 249kWh pri priemernej teplote -0,65°C (120m2, 16 cm šedý EPS, 10 cm XPS, 25+15 cm Nobasil + fúkaná celóza, dvojsklá, v podlahe úbohých 6 cm, bungalov). Cca od 18 do 23 romantické prikurovanie krbom. Všetko na elektriku.
Odpovedať
@meganmario vela!!! ... pri elektrickom kureni zmente sadzbu na DD4 alebo DD5 lebo sa nedoplatite !!!!
Odpovedať
@meganmario veľmi veľa 700kWh za sedem dní aj na elektrické vykurovanie... Zmeňte tarifu. Brat má poschodový dom a denne spotrebuje niečo do 50kWh. Moja rodina máme dennú spotrebu 10kWh. @tomino9 to akože 3kWh denne? To čím kúrite, koľkí ste v domácnosti a máte aj nejaké spotrebiče?
Odpovedať
Hodiny bolinamontovane 1.10 2014 my smetu od 1.11. 2014 ale kurenie bolo spustene od namontovania kotla Thermona a ohrievaca vody tiez Thermona . A dnesna cifra na elektromery je 9561 ( digitalny merac) . Mame jednotarif a vsetko mame na elektrinu mesacne platime 120 eur
Odpovedať
Termostat mame nastaveny na 23 stupnov a teplotu vody v podlahe 40 ale technik nam poradil, aby sme prvy rok vela kurili koli vlhkosti .....
Odpovedať
@meganmario My máme cca 8000kWh za celý rok. A to mám podozrenie, že nie je všetko s kostolným poriadkom....
Odpovedať
@janulikk Ano spravne.Za minule zuctovacie obdobie som som mal spotrebu cca. 1000kw/h. Mensi 3i bungalow, kurime plyn.kondenzacnym kotlom+kachle na pelety, standardne spotrebice A++, A+++ a vsade Led ziarovky. Sme 2 dospeli. Zalohy mi vyratali na 20€ a mam tarifu D2.
Odpovedať
@tomino9 aj my mame vsade led ziarovky
Odpovedať
@tomino9 @roberto1923 @nobody128 @janulikk dakujem za odpovede . Mame prizemny dom mam ho v albume cca 140m2
Odpovedať
@meganmario 9500kWh od zaciatku novembra? Uprimnu sustrast.. Teba nespasi dvojtarifa. Co to mate za dom??? Preco kurite elektricky? To by si mal mat za 2 roky...
Odpovedať
@meganmario 9561 - 8844 = 717 kWh 717 kWh : 7 dní : 24 hod = 4.3 kW Priemerná tepelná strata, pokrytá vykurovaním varením svietením, bola povedzme 4.3 kW. Priemerná teplota za posledný týždeň bola povedzme -6 C. Doma máte povedzme + 24 C. To je priemerný rozdiel teplôt 24 - (-6) = 30 C Váš dom má relatívnu stratu: 4 300 W : 30 K = 143 W/K ... a to je dosť veľa, bežne je okolo 100 W/K Nevetráte trvalo vetračkou niekoľko hodín denne? Napríklad počas varenia?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matorado nemame plyn len elektrinu a dom mam v albume
Odpovedať
@radopp rano vetram pri plno otvorenom okne cca 15 minut a cez den podla potreby, mam skusit nevetrat co to spravi, alebo ja neviem uz ako na to. Ale manzel dnes opisoval stav bolo 9561 a za cca 20 minut tam bol so susedom a bolo 9563 tak nieje to nahodou 956,1 kw ? ( mame digitalny elektromer bez desatinnej ciarky :-) )
Odpovedať
@meganmario V mrazoch aký bol dnes sa miestnosť vyvetrá za 1-2 minúty. Dlhodobé vetranie, hoci vetračkou, predstavuje v mrazoch veľké tepelné straty (rýchla výmena vzduchu a veľký rozdiel teplôt). Skús popísať aký máte dom. Rozmery, z čoho sú steny a a izolácie a aké hrubé. Pozri poriadne údaj a napíš ho, potom budeme múdrejší. Desatinná čiarka je veľmi dôležitá.
Odpovedať
@meganmario poprípade odfoť elektromer :-)
Odpovedať
@meganmario Tarifa DD2 je určená pre ľudí s malým odberom elektriny. Má drahú kilovatthodinu. Tarifa DD3 má aj takzvanú nízku tarifu určenú na vykurovanie (elektrokotol diaľkovo zapnú v čase nízkej tarify) s o 1/3 lacnejšou kilovatthodinou. Čím skôr si zmente tarifu, ide vám o kopa peňazí. Ak máte krb, prikurujte v mrazoch drevom.
Odpovedať
@meganmario No zatial ste prekurili cca. 500€
Odpovedať
@radopp mame cca 120 m2 tehlu 30 cm, EPS 15 cm, okna 3aklo
Odpovedať
@meganmario Strop/strecha a podlaha je ako hrubo izolovaná?
Odpovedať
@radopp To co si zas popisal za nezmysly? KWh podelis hodinami a vznikne ti tepelna strata??? To co si vyratal, je teplo minute za hodinu, uplne nic nehovoriaci zbytocny udaj. Prestan tu ludi magorit a radsej si zehli monterky. Zajtra je pondelok. @meganmario Kup si vlhkomer za par centov a budes vediet, ci mate velku vlhkost, alebo ti staci vetrat narazovo rano a vecer. 40°C do podlahovky je prilis. A daj si skontrolovat hodiny, to cislo je uplne absurdne. Nedoplatite sa. Zatial si prekuril 1300€ a to sme len uprostred zimy, plus leto.
Odpovedať
@meganmario mam bungalov 130 m2 a samotny ekotol spotreboval prve mesiace 60 kW denne, a to neboli ani mrazy. Spotreba je primerana elektrickemu kureniu. Prva sezona pri suseni stavby byva drasticka. Tych 15000 kWh - cca 2000 Eur - za kurenie asi miniete. Ak chcete lacno susit stavbu a kurit , kupte klimu s inverterom. Ja s nou kurim za polovicu.
Odpovedať
@matorado Ak máš napísať hlúposť, radšej nič nepíš, a už vôbec ma neurážaj, nahlásim ťa.
Odpovedať
@radopp Radis clovekovi zo Senca, aby si zmenil tarifu. Dalsia blbost. Tu sme neni v Poprade, tu sa dvojtarifa takmer nikomu neoplati. Komu sa oplati, by vobec vlastne nemal kurit elektrinou, ale plynom.. On ma dobru tarifu, len chyba je niekde inde. Neexistuje taka spotreba pri novostavbe. Reaguj na svoje pomylene vypocty. Ked to nevies s kalkulackou, chod sa vycikat a spinkat..
Odpovedať
Pridavam foto do albumu fotene teraz
Odpovedať
@meganmario
Odpovedať
@meganmario Desatinná čiarka tam nie je :-( Inak pri tom zateplení a trojsklách (ešte nevieme povalu) sú tie čísla spotreby úplne mimo.
Odpovedať
a kolko teda stoji kwh pri DD2 ?
Odpovedať
@meganmario https://www.zse.sk/documents/10533130... 0,12€/kWh Dvojtarifa ma podstatne drahsie mesacne platby za odberne miesto, ktore mazu akukolvek usporu.. Este by ma zaujimalo, co tvoj projekt? Aku mas tepelnu stratu a projektovanu spotrebe tepla za rok? Najdi to tam..
Odpovedať
@meganmario https://www.zse.sk/documents/10533130... Tiež sme mali 6 rokov DD5, pri 32A ističi sa DD5 oplatí pri cca 13000kWh, pri 25A ističi pri cca 10000kWh. POZOR: Platí iba pri ZSE!!!!
Odpovedať
1
2
12
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?