Bude stacit 3x25A istic na dom cisto na elektriku ?

Zdravim, bude podla vas stacit 3x25A na: - kurenie spolu 5kW (konvektory) - ohrev vody 3x2kW=6kW (uvazujem dat radsej 3 mensie bojlere ako jeden velky - kvoli stratam na cirkulacke ) - indukcna doska 7kW - elektricka rura 3kW - umyvacka 2kW + dalsie bezne veci (mikrovlnka, vysavac, fen, ladnicka, 2xPC...) Spickovo mi to vychadza az okolo 28kW. Bez odlahcovacich rele sa do 25A asi nevojdem.
Odpovedať
Pôjde všetko naraz?
Odpovedať
za predpokladdu ako ked vyhras v sportke
Odpovedať
Vsetko naraz bezat nebude. Ale 3x25A pustia maximalne cca. 17kW. A to uz by sa cez zimu mozno dalo "presvihnut". Ak by som sa nahodou rozhodol naraz varit, prat, vysavat a zehlit :-) Matematika je jedna vec, mna hlavne zaujimaju realne skusenosti s podobnym domom.
Odpovedať
istice nevypnu ihned pri miernejsom pretazeni ...... cca 30 min
Odpovedať
@jarosujo v pohode Ti to pojde. Ja mam kurenie cca 4.5 kW (folie + rohoze), ohrev vody mam ale len cc 400 W - kedze je to cez rekuperaciu s TC, Tiez mam indukciu zapojenu na 3 fazy - max myslim ze ma 7400 W, rura ma 3.5 kW, umyvacka, notebook + monitor. Ver tomu ze nikdy sa TI to nestretne. Ak mas dobre izolovany dom, predpokladam ze ked mas len 5 kW kurenie tak ano, skoro nikdy Ti nepojde cez den, ked budes varit a piect a popri tom prat.
Odpovedať
@jarosujo vydrzi to, nechapem vsak preco 3 bojlere?
Odpovedať
@dominik_boksansky asi ma 3 odberne miesta vzdialene dalej od seba a nechce riesit cirkulacne vedenie
Odpovedať
Presne tak. Aj ked som este uplne nevylucil jeden bojler + cirkulacka. Teoreticky by malo stacit aj 2,5 kW kurenie, ale istota je gulomet. Dom by mal mat stratu pod 20kWh na m2 na rok.
Odpovedať
@jarosujo ja mam istic 24,7 A a este sa nestalo aby nam vyhodil, tiez komplet dom v elektrike, elektrokotol 7,5 kw, 3x klima 1kw + klasika..... indukcia, ladnicka, umyvacka atd ....
Odpovedať
Na elektriku potrebujes projekt tam by ti to mali uviest tak isto to potrebuju elektrarne na pripojenie aj oni ti musia dat nejake vyjadrenie k hl. isticu aky ma byt...
Odpovedať
Profilova fotka
Mame 3x25A a v pohode to staci a za 4 roky ani raz nevyhodil. A to sa u nas nesetri elektrinou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?