Bleskozvod a zateplenie zakladu

Zdravim, momentalne sme dokoncili hrubu stavbu. Do zimy chceme zateplit zaklad a prihrnut strk. Planujem to zateplit XPS alebo perimetrom. Zaroven je v plane schovat gulatinu z bleskozvodu pod polystyren. Momentalne trci zo zakladoveho pasu. Elektrikar ma informoval ze je nutne zasekat to do steny. Cize ak tomu spravne rozumiem: 1. spravim drazku ( do zakladu a nech pokracuje po stene). 2. gulatinu obalim s FXP 32mm chranickou 3. Zamaltujem chranicku do drazky, poriadne zatrem maltou miesto prechodu bleskozvodu z chranicky do pasu. - je to spravne? 4. Zatmelim asfaltovnym tmelom miesto prechodu v drazke cez hydroizolaciu ( aby som znova opravil porusenu rovinu ). 5. Nalepim polystyren. - je to spravne ? Po ulozeni do chranicky je mozne prelepit polystyrenom ? Staci ta chranicka kedze polystyren je horlavy material? Vdaka za rady a diskusiu.
Odpovedať
@sadvarok ja len, ze podla normy FXP32 chranicka nestaci, svetlost musi byt minimalne 29mm, ale popravde som este nevidel, ze by toto niekto dodrzal...
Odpovedať
Profilova fotka
@sadvarok EPS pouzivany na zateplovanie obsahuje retarder horenia a je teda samozhasavy... len mala poznamocka. postup je vcelku spravny..
Odpovedať
Este jeden dotaz. Mam na vykrese zakladu jeden vyvod oznaceny: "Spojit s pojiskovou skrinou SP 0 A RE". Aj tento vyvod osadit pod polystyren alebo nechat trcat smerom von?
Odpovedať
Profilova fotka
@sadvarok To by mal byt vyvod pre ekvipotencialnu svorku v domovom rozvadzaci. kde ti to trci?vnutri v dome mas vyvedenu jednu gulatinu?
Odpovedať
No jednu samostatnu mam vnutri v dome. Ale tato je ina, je smerom von.
Odpovedať
Profilova fotka
@sadvarok musim niekedy lepsie citat ;-) treba ho spojit s uzemnenim elektromeru. t.z. schovat do zeme. malo kto toto robi ale tusim v SSE je to vyzadovane.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?