Alarm a silnoprudom?

ahoj, daju sa tahat alarmove kalbe (c. pohybu, c.okien atd..) spolu so silnoprudom v jednej drazke?
Odpovedať
Veď tie káble nemajú ani spoločnú trasu. tak kde do riti ich chceš ťahať spolu?
Odpovedať
daju, neboj sa, oni od seba utekat nebudu
Odpovedať
Profilova fotka
Nemajú spoločnú trasu - správne a v jednom je 220 V striedavý a to druhé 24 V jednosmerný. Ale čo v prípade že naozaj káble idú "spolu" v drôtených káblových žľaboch (ako mám mať ja alebo v priemyselných inštaláciách) alebo v bežných domoch "pekne prehľadne spolu" zavesené/uchytené "nejako" pod sadrokartonovým podhľadom ?!? a k tomu všetkému tam budú ešte káble k reproduktorom na ozvučenie miestností ?!? Pri inteligentných domoch so samostatným prívodom 220V do každej miestnosti a každého svetla v strope je tých káblov fakt tak veľa že riešenie je len káblový žľab alebo ich uchycovať "všeljako" pri sebe pod stropom na chodbách a tak ich spolu ťahať do rozvodnej skrine, alarmu, zosilňovača (reproduktory)... Ja ich položím voľne do drôteného káblového žľabu 150 mm široký, 220V káble volne vedľa seba ako vo fabrikách idú nad výrobnými linkami, odstup dám od "silnoprúdu" trebárs 2 cm a tam budú káble na alarm/senzory a zas ostup "trocha" a káble pre reproduktory... El. káble majú izoláciu v rádoch GIGA Ohm - takže teoreticky to všetko môže byť vedľa seba- spolu a nič sa nestane ???????? aby sa nenaindukovalo niečo z striedavých 220V navzájom medzi sebou a do ďalších - neviem, neviem....... ako to je? je na to nejaká technická norma - predpis?
Odpovedať
@vlado_pb skôr by som sa toho obával pri kvalitných repro, ale ak je obava pouzi tienene. Oddeľovanie trás som zatiaľ videl len v priemyselných riešeniach, ale tam sa bavíme o desiatkach metrov.
Odpovedať
@jozky na skoleniach zabezpecovacieho systemu nemenovanej znacky, ktoru montujem obcas aj ja vzdy dorazne odporucaju tahat kable mimo silnoprud. Toto moze byt voditko aj pre teba, splnit to, co odporuca vyrobca systemu, ktory pouzijes
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?