Aký je váš názor na bodové svetlá?

Ahojte, chcem sa opytat na vas nazor ohladom bodovych svetiel. Prave riesime rozvody elektriny a ked spomeniem majstrovi, ze chcem bodove svetla tak sa chyta za hlavu. Ak mi moze poradit, aby som ich nedavala. Vraj malo vydrzia a strasne strielaju ( vypaluju sa). Mozno pod pojmom bodovky myslime kazdy nieco ine... Nerada by som ostala len pri jednej hlavnej lampe v miestnosti. Prosim poraddte. Vsetkym vopred vdaka
Odpovedať
1
2
valenca, ja som chcela bodove svetla. no nakoniec ma maza presvedcil na diodkove pasy. mame ich pod kuchynskou linkou a tiez budu zapracovane do podhladu v kuchyni, nepojde iba o dekoracne svetielko, ale pojde aj o funkcne svetlo. bodovky sme nedali kvoli nahrivaniu a kratkej zivotnosti. su aj bodove svetla diodkove, ale tie su strasne drahe. podhlad v kuchyni musime mat kvoli digestoru a kvoli jeho napojeniu na komin.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme v byte bodové svetlá zabudované v rampe na kuchynskej linke, a v kúpeľni a na wc. U mňa maximálna spokojnosť. Svietivosť výborná a za 9 rokov !!! sme vymieňali len dve bodové svetlá v kúpeľni, kde ich máme asi 7 kusov. Takže vydržia fakt dlho, a to my svietime skoro stále, pretože v paneláku okno v kúpeľni nemáme, ani na wc-ku, a deti pernamentne zabúdajú za sebou zhasínať. Rovnako si ich plánujem aj do domu.
Odpovedať
Profilova fotka
treba kupovat nie tie halogenove ziarovky, ale LEDky :)
Odpovedať
My máme riešené ,,bodovkové" osvetlenie v celom dome....aj u našich doma máme takto porobené nanovo stropy a je to aj pekné ale aj postačujúce.... A vôbec som žiarovku v izbe ešte nemenila...a to sú tu už asi 3 roky ....
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte @valenca, @eustoma, @sika1, @fonzerelli, @ajka0077 ...my sme boli vcera v hornbachu a sme sa pytali ohladom LEDiek a povedal nam ten predavac,ze ledky este niesu natolko vyvinute aby postacovali, ze do WC v pohode, ale ze obyvacku nedokazu dobre osvetlit...tak sme nakoniec kupili tie halogenove...neviem ci sme spravili dobre...no uvidime...ale co ma zarazilo bolo, ze do kupelne musia ist nejake specialne bodove svetla, ktore su chranene proti vlhku a tak- to by sme chapali, ale on nam povedal, ze tie kupelnove bodovky sa musia napajat na 12V, cize tam treba nejaky menic ci co...ja tomu velmi nerozumiem, ale chcem sa opytat, ci neviete, ci existuje len takyto druh tychto svetiel, ci sa nedaju kupit aj bodovky original kupelnove ale na 230v ako vsetky. Dakujem za odpoved.
Odpovedať
anavila, na ledky treba ist do specializovanych obchodov, nie do hornbachu |-| Ledky su uz nenormalne dobre na trhy, silne svietive... hold maju ale aj svoju cenu a predpokladam ze preto ich nepredavaju v hornbachu. Skus aj na tie kupelnove skocit do normalnych svietidiel - dobre su napr. v lightparku na racianskej alebo v design house v galane... urcite by som sa nespoliehala pri takychto veciach na vyber ktory je v hornbachu...
Odpovedať
k tej svietivosti - my mame v obyvacke spraveny podhlad 3x3 metre - zvnutra aj zvonku su spravene take priehlbyni na ledkove pasy - viac svetiel v obyvke nemame, uz len farebne ledky na atmosferu :-) - jej rozmer je cez 50m2 a svetla v pohode stacia...
Odpovedať
eustoma ahoj, kde ste kupovali diodkove pasy? maju dostatocnu svietivost??
Odpovedať
tieto led pasy a svetla treba naozaj hladat v obchode kde sa nato specializuju a nie v hornbachu a baumaxe a podobne. jednak ti tam nedokazu poradit a pozeraju sami na tie cenovky co tam je pisane a precitaju ti to z toho alebo nemaju ani len zlomok z toho vyberu co v obchode zameranom na led. cize urcite by som si nechala niekde poradit.
Odpovedať
tiez by som sa nebala bodovych svetiel, presne ako ti tu radia, treba ist do mensich ale specializovanych predajni...moj nazor je taky, ze pokial nemusis, naco si bude davat sadrokartonove podhlady, len kvoli svetlam? to je zbytocne drahe, si myslim...a pokial si planujes svetla, tak ti mozu natiahnut klasicke kable na strop aj na dve tri svetla, nemusis mat len jedno osvetlenie a nemusis to riesit bodovymi v sadrokartone...my mame teraz v byte obycajne halogenky na chodbe, kuchyni aj v kupelni a najviac sa vypaluju v kupelni, inak vsade inde vydrzia velmi dlho a to ich nesetrime...ale riesime si nove byvanie a tam bodove uz nechcem, takze tahame vsade kable :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no super...my sme kupili tie halogenove, co uz..mozno ich casom vymenime..teraz sa tym nezapodievam. Ale chcela by som odpoved na tie svetla do kupelne...ci su len na 12V alebo su aj normalne na 220V(230) pisala som o tom v predchadzajucom prispevku.dakujem za odpovede. @dai, dakujem za radu ale ja som z vychodu, do BA nemam cestu ale aj tak dakujem
Odpovedať
no ja tiež kúpil halogenové ale postupne odchádzajú a to snima svietim ašte len minimum alebo len zapnem a sú v :-p ... takže budem pomali nakupovať ledkové len škoda že ma čaká vymeniť 60 ks. :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nám takto odišli halogénové z mercury marketu, asi 16 ks. Presne tak ako píše milan395, zapli sa a strelili. Myslím si, že je to aj o značke. Tie čo sme vymenili a kupovali v špecializovanom obchode zatiaľ držia.
Odpovedať
Profilova fotka
Určite bodovky...a keďže ja veeeľmi rada "vysvecujem" všade kde sa dá a aj kde sa momentálne nenachádzame, manžel zaobstaral ledkové :-)
Odpovedať
Ahojte, tiez som sa stretol s nazorom, ze halogenove bodovky sa rychlo vypaluju atd atd pocul som vela odhovarani....ale potom som sa stretol s panom elektrikarom, a ten mi vysvetlil preco sa tie bodovky tak rychlo vypaluju....Odporucil mi stmievace, tie zarucuju postupny nabeh elektrickej energie a nie tzv jednorazovy (sokovy) nabeh. Mam bodovky namontovane 3 roky, cca 18ks, zatial ani jedna vymena....tuk tuk... K prehrievaniu, co som tu cital, som tiez dostal odpoved a overil som si to aj v obchodoch....(pod obchodom mam na mysli obchody so svietidlami a specializovane obchody, nie baumax atd atd) a bolo mi vysvetlene ze prehrievanie moze nastat hlavne u lacnejsich bodovkach, kedy su vyrobene len z takeho tenkeho pliesku. Mne odporucili drahsie, ale vyrobene z nejakej liatiny, tie su pri teplotach svietenia stale chladne... Samozrejme viacej info som mal vtedy ked som to riesil, toto su uz len utrzky snad som pomohol..
Odpovedať
ja kupoval drahšie , :-( ..... ale dnes mi donesú ledkové tak budem skúšať ktoré budú najlepšie
Odpovedať
Profilova fotka
no teda...to som zvedava...my sme kupili 3ks za 20eur spolu v takej krabici. Neviem ci je to lacne, ci drahe....fakt neviem...a co s tou kuplnou, nikto mi neporadi??ake bodovky mate v kupelniach???? :-)
Odpovedať
ludkovia za vase rady a postrehy vrela vdaka!!! Viac hlav, viac rozumu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
svetla sa vypaluju, ak je malo zniizeny strop - cize sa prehrievaju, lepsie je dat si potom 12V ziarovky v trafo, tie sa nevypadluju tak :) alebo si dat diodove :) tie mame aj my.ale daj si bacha hlavne an lumeny - udava sa v nich svietivost - napr. sa ti moze stat, ze kupis 4w diodove svetlo, co svieti len ako 20W ziarovka.. a to nie je bohvieco.. to tak na chodbu.ale citat by som pod tym nechcela.... ja osobne vsak aj lutujem, ze sme nedalu len jedno centralne svetlo, nepodarilo sa mi presvedcit mojeho partnera, kt. chcel len bodovky silou mocou.. mne to svetlo z nich nesedi.. este tak do chodby ,ale v obyvacke.. co ja viem... asi by som si ich dala len po bokoch take naladove a do stredu centralne jedno silne svetlo..
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam otazku - chcela by som bodove svetla, ale nie tie klasicke, co su akoby v kovovom tanieriku umiestnene, ale len take malinke ziarovcicky, ktore posobia ako hviezdnate nebo.. Aj som googlila a velmi mudra z toho nie som.. Nemate nejaky kontakt alebo fotecku podla ktorej by som to robosom ukazala? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
to su diody ale skus sa opytat v elektro predajni napjprv... viem co myslis..
Odpovedať
Profilova fotka
dikes :-) len mam dojem, ze tie diody nie su take svietive.. Ja to chcem normalne ako svetlo v predsieni, do podhladu. no neviem, uvidim co na to elektrikar..
Odpovedať
Diody sú asi zatiaľ len v štádiu vývoja, majú fakt malú svietivosť. Mne to pripadá skôr ako orientačné svetlo. Najskôr sa mi hodí na schody.
Odpovedať
Profilova fotka
no to veru nie su.... to aj ja mam ten pocit.. mala som tu letak a napr. my mame problem, ze sme dopredu kupili tie stvorce - ramiky a potom ked som chcela silnejsiu diodu, tak mi tam vacsia nevosla..len tusim 6W :( a to je pre mna malo.. darmo tam je vela svetiel, ja stale hovorim - a to je fizyka, to nepusti - ze 4 ziarovky 20tky nikdy nebudu mat take jasne svetlo a svietivost ako jedna 80W..... chapes.... nuz ale uz sme to mali kupene, lebo sme sli povodne davat tie 12V a trafá, lenze mam vela svetiel a tie 12V su 20alebo30w a na tom pocte by sme skrachovali na elektrike -učty.. takze sme zmenili, ze nedame trafo a budu diodove.. len teda nam nevosli take, ake by som chcela..aby mali aspon 450lumenov.... to si musis najstv na nete su take tabulky , kde sa to da porovnat.a na LEDke je napisane ze lm.. to su lumeny :)
Odpovedať
Profilova fotka
dank1: no nemas Danka teraz celkom pra´vdu.... nie je dioda ako dioda:) niektore diody su aj velmi silne, ale tie stoja aj 30e jedna.... take vacsie, co maju aj vyse 100diodiek.... a pod.. videla som katalog...ale cena je vysoka.....
Odpovedať
tak mi máme bodové světlaa všude a to mě taky elektrikář, který to měl původně dělat přesvědčoval, že to ne. máme je po celém domě a musím říct, že s nima nemáme žádné problémy, akorát jednou se měnila jedna velká zářivka za celý rok a to hned jak jsme se nastěhovali a od té doby máme pokoj a u těch klasických bodovek nemáme problém. jenom jedna věc co občas bodovky dělají, že jak se nahříjí tak nějaká zhasne a jak se ochladí tak se zase rozsvítí, ale je to jen okamžik. já jsem právě nikde nechtěla lustry, máme jedinej lustr a to v pokoji mojí sestry, která ho tam chtěla. kdyžtak koukni ke mě do alba, snad tam někde budou.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.uspornaziarovka.sk/pages/A... tu je o tom viac :) kuk na porovnanie vykonu - svietivosti ziariviek a ziaroviek
Odpovedať
Ja mam bodovky v kuchyni a uz by som si ich viac nedala, este ze ma elektrikar upozornil, ze ich nemam davat do kupeliek!
Odpovedať
No veď katka aj u tých drahých modelov píšu, že je to dplnkové a dekoračné osvetlenie.
Odpovedať
dank aj janka - zalezi od toho aky typ si kupite, ako natiahnete elektriku a pod. my sme si dali rozvody navrhnut architektovi na svetla - on nam presne vypocital luxy a podla toho sme vyberali svietidla... mame to ako jennifer - luster je len nad jedalenskym stolom, v detskej a spalni ( kvoli dekoracii... ) - ostatne su bodovky, pripadne ledkove pasy... mame aj nejake snimace pohybu, ktore vrelo doporucujem ( na chodbach ), detto stmievace na velkych pasoch... ako som pisala - treba hovorit s odbornikmi ( tym nemyslim predajcov z baumaxu, pripadne elektrikarov ktori cely zivot montuju tie iste svetla - bez urazky ) - radsej chodte do odborneho obchodu, alebo sa porozpravajte s elektrikarmi, ktori sa zaujimaju aj o novinky ( realizovali zaujimave projekty a pod. )
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?