Aký bojler vybrať?

Viem, že táto otázka tu bola už možno tisíckrát, ale stále váham, aký objem a typ zvoliť. Situácia je zhruba nasledovná: * Domácnosť s 2 dospelými + 1 dieťa * Nadštandardný nárok na sprchovanie (aspom 20 - 30min) :) * Možnosť napusti rohovú vaňu ideálne na 1-krát * Riady sa umývajú v umývačke Je cca 160 litrový bojler ideálna voľba? Čo hovoríte na tento bojler - http://www.dzd.sk/sk/ohrievace-vody-b... ? Existuje prípadne nejaká alternatíva ku klasickým el. bojlerom s cca 4-5 ročnou návratnosťou? Viem, že existujú napr. bojlery so zabudovaným tepelným čerpadlom - oplatí sa to? Nie sú moč hlučné? Možnosť nejakého kombinovaného ohrevu u nás zrejme neexistuje, keďže vykurujeme iba el. kotlom. Dík.
Odpovedať
@pepes ked sme my toto riesili a googlil som vela ludi nas odhovaralo od verzie smart ze sa ta elektronika kazi .. preto sme zvolili verziu bez smart .. co bolo na tom pravdy, uz ja nezistim .. ale po pravde, na sebe som ani nechcel zistovat :)
Odpovedať
@pepes Podobne ako @gorgar . Tiez som sa docital o poruchovosti SMART elektroniky (a takisto pripadneho 4kW vyhotovenia). Navyse vobec neverim tej uspore! Mame na minimalnej teplote - 60°C kvoli legionele, co sa da este viac akoze usetrit??? Cize Drazice OKHE 125L. Tiez sme 2+1, rohova vana, mycka, BOHATE staci a vyhovuje. S tepelnym cerpadlom - ano, ale neskor. Este su neni moc vychytane. Citaj tu: http://www.modrastrecha.sk/blog/peter84/ @peter84
Odpovedať
@matorado @pepes O tom vychytani by som zasek tolko nepochyboval http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... - http://forum.tzb-info.cz/117601-bojle... ako sa da docitat je to uz dost rozsirene ;-) myslim, ze za tych par rokov co je to na trhu sa chyby vychytali, princip ako chladnicka len obratene - ale to co je dolezite je kto a z akych komponentov to vyraba. V mojom pripade ked som mal Ariston Nuos 100 litrovy, zacal hrdzaviet vyparnik ale doposial som si nie isty, cim to mohlo byt sposobene (vyrobna vada/chyba montaznej fy.??). Kazdopane momentalne mam nemecko-francuzsky FM feinwerk TOP Air 200 l na rovnakom principe ale je znatelne vykonnejsi (za rovnaky cas ohreje nepomerne viacej vody), ma vstup pre recirkulaciu TUV, takze nedochadza k prilisnemu zmiesavaniu ohriatej vody, da sa nastavit vyluka (kedy nepracuje=nefuka), na elektorniku aj zasobnik je zaruka 5 r., anoda je elektronicka, takze bezudrzbova aj ked pravdupovediac pri 2+2 domacnosti a jednorazovo nadpriemernej spotrebe som zatial nemal potrebu dohrievat sprialou (samotne TČ ohreje na 52 °C). Samozrejme treba vopred mysliet na dispoziciu /tak ako, myslim, pisem v diskusii z prevho odkazu uvedeneho vyssie/ ale momentalne mi vo vacsine pripadov postacuje nocna prevadzka a cez den ked sa deticky hraju na zemi bojler odpociva. Kym som neprestresil terasu, mal som cez leto horucavu v obyvaku, takze aj vtedy som si tuto "eko-klimu" velmi pochvaloval :-) nuz a cez zimu nemame Vdaka Bohu nudzu o teplo http://jstatic.asmira.com/photo/83/46... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?