Akú uhlovú brúsku? Makita alebo Bosch?

čo poradíte ? https://www.pomocnik.sk/makita-ga5030r https://www.pomocnik.sk/uhlova-bruska... viac ma ťahá k makite, Bosh má ale 3 roky záruku a vyzdvihnutie kuriérom staviam dom a stále treban iečo urezať apod.
Odpovedať
@tino2 ja by som ti odporučil tieto https://www.pomocnik.sk/makita-dk0053g, ale ak veľkú už máš tak makitu.
Odpovedať
@tino2 Bosch je Bosch. Spomenul som si na jeden vtip: Pýtali sa Ferka, či by mal radšej sex jeden krát so Zuzkou, alebo dva krát s Aničkou. Ferko povedal: Zuzka je Zuzka, ale dva krát je dva krát. Ja kupujem lacné uhlové brúsky (napr. v Lidli za 19 €). Na stavbe aj tak nevydržia naveky a keď sa zničí, tak kúpim druhú. Keby som ohrkal, doškriabal a zaprášil Bošku za 50 €, tak by mi jej bolo ľúto. Prvé, čo odchádza na brúskach je ten kolík, ktorým sa fixuje oska pri výmene kotúča. Ale riešením je hrubý skrutkovač. Záruka ti je nanič, lebo opotrebenie nie je výrobná vada a na poškodenie pri opotrebení sa záruka nevzťahuje. Ťažko preukážeš výrobnú vadu po 2 rokoch intenzívneho používania.
Odpovedať
Profilova fotka
@tino2 ak to chces na take nieco vseobecnejsie tak by som odporucal nieco silnejsie. Ja osobne mam na rezanie myslim 1400W 125mm dewaltku a na take kefovanie, brusenie 115 makitu (podobnu ako mas vybranu).
Odpovedať
@chrobak7 chcel som z Lidla, ale tam mali len takú obojručnú, za 19 € som nevidel. A držal som lacnú noname za 16 € , bal som sa že mi ten kotúč vyletí z brúsky.
Odpovedať
@tino2 riesis zakladnu brusku za 50€... kup hocico je to jedno, ak ma 3 roky tak zober tu
Odpovedať
Lepsie sadne do ruky ta boshka. Je tensia ta cast za ktoru sa drzi, a lahsia. Z Makity som v poslednej dobe sklamany. Dva tri roky a rozsype sa.
Odpovedať
Ja mam zase viac makit a ta 4530 -co je 115 a aj 5030 125 my sadla do ruky lepsie ako bosch-hlavne ked sa len drzi v jednej ruke pri bruseni. A z asi 5az 6kusoch mi odisla jedna ale to brigadnik na nu dlhodobo tlacil :-D A ze si z makity sklamany no tak som bol zase ja sklamany z boscha a dewaltu :-D Ze na jedno kopyto :-)
Odpovedať
@tino2 vo firme mam od milwake , rems. Bosch cez dewalt a najviac makita od malych brusok po velke kladiva. Jednoznacne makita brusku su lacne kvalitne a dlho vydrzia.
Odpovedať
Makita má problémy s prevodovkamy. Veci z lidla parkside je vlastne bosh ale hobby- zelené. Tie modré od boshu sú profi. Ale na domáce využitie je Makita fajn. Mám doma 125 hecht a tá sa javí celkom OK. Ale nemá toľko odkrutene ako boshka. Dewalt je lepší ako bosh a milwoke a hilti je topka
Odpovedať
Profilova fotka
Záleží či hľadáš profi alebo hobby náradie. Ak hľadáš hobby náradie tak stačí ten parkside z Lidlu. Je to lacné, relatívne kvalitné a nerobia problém s reklamáciou. Ja mám flexu, vŕtacie kladivo aj srubovacku a všetko šlape skvele. Vŕtacie kladivo za 50€ a som s ním porobil stovky dier a to ho ešte hocikedy požičiavam kamarátom
Odpovedať
Čo to tu meliete chlapi - ak uhlovka, tak jedine Narex. To isté platí aj o vŕtačkách (okrem SDS).
Odpovedať
melies akurat ty :-D osvedcena kvalita narexu je uz davno minulostou :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
So 125-kou Dewaldkou som postavil cely dom a doteraz funguje bez problemov a použival som ju už 5 rokov predtym ako som začal staviať.
Odpovedať
Je dobre mat malu lahku a tazsiu vacsiu, ako pise @majkoj. Malu mam bosch, velku makita. V kvalite nevidim rozdiel a oboje dostavaju zabrat nielen na stavbe. Na Tvojom mieste by som si niekde v obchodne skusil, ktora Ti lepsie sadne do ruky a tu kupil. Najmenej zo vsetkych co som mal vydrzala Black&Decker.
Odpovedať
@tino2 Ja som kupoval z Lídla 125mm okolo 1200W a bez problému som rezal betón pri prerábke bytu..Použil som ju aj pri odstraňovaní jadra kúpelne a bol nahodený kotúč 180mm bez ochr.krytu a napíšem Ti že pred skončením práce začalo sa z nej poriadne dymiť ;-) a bola horúca že som ju nevedel udržať v ruke...Už som si myslel že je už načisto preč..Tak som ju nechal oddýchnuť a potom som ju zapol /že naposledy/ a čudoval som sa ako puk. :-( Potom som ju perfektne vyčistil a HLAVNE premazal hlavu vazelínou a brúska ide doteraz bez problémov...Premýšľal som aj nad veľkou ale ja ju nevyužijem...Mám ešte na záhrade 115mm Narex ale je mi jedno dokedy pôjde,pretože je na občastné používanie a na tie účely mi stačí čo potrebujem. Na stavbe v De ide kde ako a ktorá.. Makita,Bosch ale hlavne kde je silná firma tak HILTI, ale to je iná cenová relácia a keď sa pokazí príde servis na stavbu a jednoducho ju vymení za druhú...Závisí koľko chceš investovať do náradia... Ja som bol núterný zakúpiť pri prerábaní bytu /odišlo mi na Bosch vŕt.kladivo -príklep/ a v záložni som naďabil na vŕtacie kladivo za 50E čisto nové no name výroba na SLOVINSKU..2ročná záruka...No poviem Ti čo som ja s ňou dorábal a ver mi že vydržala čo som bol milo prekvapený..Vŕtal som s ňou u kamaráta na stavbe 30mm/450mm vrtákom do betónu x dier a sekal x m betónu a bez problému..Verím tomu že keby som Ti ju požičal na stavbu tak prežije bez problému..Je masívna takže pred robotou sa musíš poriadne "najesť" aby si vládal s ňou robiť..ale aj niečo znesie :-) Takže je na Tebe koľko chceš do toho investovať, ale na stavbe sa Ti iste "hodí" nejaká radšej silnejšia ako nejaké 200-300W lebo ich ničíš viac, ako tie čo majú určitú rezervu výkonu.. Podľa mňa jedna 125mm 1200w a druhá veľká aspoň 2000W ..tak ako píše @majkoj :-)
Odpovedať
@technik007 veru Hilti ma sice vyssie ceny ale ten servis co okolo toho maju je na nezaplatenie... zarucna oprava do 3 dni, ak je sersan nenavratne poskodeny (rozumej presiel po nom domiesavac) , rovno ti ho vymenia za novy
Odpovedať
ja som kupil v byvalom baumaxe lacnu 115mm brusku Einhell, vtedy este za nejakych 600 korun. Robim s nou dodnes, prezila rekonstrukciu bytu a potom aj stavbu domu. Ale je pravda, ze s nou nerobim na hulvata a nechavam ju oddychnut...
Odpovedať
DeWalt ci Makita u brusok je to vlastne jedno to je tak jednoduche naradie ze to sa bud pokazi alebo ide roky. Parkside neber pokial rezes vela betonu maju zle vypinace sa zanasaju a kazia aj ked to vyfukujem kompresorom.
Odpovedať
Niekedy fakt neviem či si priplácať za značku. Celý víkend som obrusoval zábradlie a plot s Tesco bruskou za par šupou a šlapala bez problemov. A to som s nou robil v jednom kuse. Asi je dôležitešie pozerať aby mala dostatočný výkon a aby bola user friendly ;)
Odpovedať
táto boska má o niečo vyšši vákon a regulovateľné otáčky, má to zmysel ? https://www.pomocnik.sk/uhlova-bruska...
Odpovedať
@tino2 hentie iste brusky len s vykonom 1200 a 1400w mam asi 4 už vela rokov takže možem potvrdit že vynikajuce.....regulovatelne otačky je perfektna vec na jemnejšie veci a brusenie dreva. mam aj ine značky ale bošku mam najradšej z rozbrusiek
Odpovedať
Profilova fotka
@tino2 túto boschku mám jať. Zatiaľ spokojnosť, dobre sa drží a manipuluje. Mam ju zatiaľ dva mesiace, staviam dom. Uvidím koľko vydrží. Rezal som s nou aj tvárnice a dlažbu a zatiaľ v pohode. Ale stále ju vyčistím po práci s kameňom.
Odpovedať
v principe je jedno ktoru zalezi ako sa budes k nech chovat ale ako bolo povedane hilti valcuje vsetkych kvalitou ale aj cenou
Odpovedať
V sobotu som som odfajčil hneď dve. Najprv 230-ku Parkside, ta po 2 minutach zhorela, a potom 125-ku Dewaltku s ktorou som cely dom postavil a to som rezal len 5 cm poter na terase. V nedelu som v OBI kupil Black&decker 125-ku a dokončil som s ňou robotu. Parkside idem reklamovať do Lidlu. Ešte je v zaruke.
Odpovedať
@tino2 tu mas este lepsiu cenu :) https://www.bosch-sk.sk/vyrobok/uhlov...
Odpovedať
@epto ale je tam poštovné 5 € takže je to na rovnako
Odpovedať
Aha, to som si nevšimol. Nevadi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?