Aku tarifu od ZSE zvoliť pre novostavbu s elektrickým vykurovaním?

Viete mi prosim z Vasich skusenosti poradit aky tarif si mam od ZSE zvolit na nove odberne miesto? Jedna sa o novostavbu bungalov - podlahova plocha 107m2 v okrese Malacky. Spotreba energie za rok je udavana 62 kWh/m2. Dakujem za info.
Odpovedať
Profilova fotka
Pri 62kWh/m2/rok bude elektricke kurenie dost nakladne (to bude okolo 800€) asi to bude na hrane ale predpokladam, ze stale bude pri ZSE vyhodnejsia klasicka DD2 sadzba.
Odpovedať
DD2
Odpovedať
Mám tú istú plochu, som z okresu MA ako ty a mám DD2. Mám DD2 zatial iba rok, ale prešiel som z DD5. Pri DD5 je velký mesačný poplatok za istič. Už to tu bolo rátane veľa krát, pokial máš ročný odber celkovo pod 12tis KW, tak sa ti DD5 neoplatí.
Odpovedať
skus tu: http://www.zse.sk/sk/Domacnosti/Elekt...
Odpovedať
odpovede sa nedočkáš ,lebo si dal otázku, k tomu prepočtu, nedávno ho tu niekto dával pre všetke distribúcie, pre ZSE bolo počítané 15% VT a 85% NT pre istič 3x25A spotreba 6800 kWh bola na hrane, no nie každý má taký pomer, ja mám 5% VT a 95% NT, no pranie,pečenie, či varenie, a ostatné "žrúty" idú len na NT vtedy sa oplatí sadzba DD5 ešte pri nižšej spotrebe pre SSE je to pri tom pomere 3600 kWh a pri VSE takmer pre každého, no sadzbu dostane len ten kto má všetko na el. el je najlacnejšia v ZSE, nasleduje SSE a VSE je najdrahšia,pre distibúcie, vtedy je spotreba i 10MWh v ZSE lacnejšia v DD2 oproti iným i v DD5
Odpovedať
my mame uz treti rok DD5 mame podlahu cca 111mstvor.vsetko na elektriku prvy rok sme mali spotrebu cca 6800 minuli rok nieco menej a tento nam v piatok prislo vyuctovanie a mame 6100 spotrebu celeho domu sme 4clenna rodina mam 3mrazaky atd bazen v lete.sme ale smer Senec
Odpovedať
Aj my máme DD5 a aj v elektrárňach nám tak podľa parametrov povedali. A mrkni si sem dodávateľa http://www.elektrickaenergia.sk/ceny-... . Vieš si prepočítať, kde a za koľko.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?