Ako zapojit luster?

Ako zapojit luster, je hnedy,cierny a zelenozlty Kabel, z lustra ide zelenozlty (stromcek)potom modry(tam je N) a cierny , ako to spravne zapojit, dakujem za odpoved
Odpovedať
Hnedy+cierny+zelenozlty vam trci zo steny? Taky kabel nie je, to tam niekto napchal vodice ake mal. Hnedy alebo cierny nie je oznaceny modrou? Najlepsie zavolat toho exota, alebo elektrikara. Ten to zmeria a preznaci.
Odpovedať
@matrin80 treba premerat skusackou, kde je faza a kde nulak a nasledne spravne farebne oznacit vodice, takto na dialku vam nebude nikto vediet poradit, bolo by to iba hadanie. @mareklin Kabel hnedy-cierny-zelenozlty existuje, mam doma kus takeho kabla. Je pravda, ze to nie je na bezne pouzitie a ze sa medzitym normy pomenili, ak ho niekto pouzil, aby minul stare zasoby, tak odflakol urobit spravne farebne oznacenie.
Odpovedať
@mareklin ale existuje - CYKY 3B. Je to pravdepodobne stara instalacia. Premerat, ktory je pracovny.
Odpovedať
@matrin80 Predpokladám, že rozvody v miestnosti majú viac ako 15 rokov a pri dverách je vypínač s dvomi páčkami... V tom prípade ide o lustrový vypínač, z ktorého v tvojom prípade použiješ iba jednu páčku a na strope na lustrovú svorku (ak je v lustri iba jeden svetelný obvod) pripojíš na modrý vodič ten zeleno-žltý a na čierny jeden z tých dvoch (podľa použitej páčky vo vypínači) a zelenožltý v lustri nepripojíš... Akýkoľvek iný rozdiel od uvedeného treba rozviesť v diskusii s fotkami, nie v otázke... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?