Ako zapojím do škatulovej rozvodky káble?

Ahojte, poraďte mi prosím, ako zapojím do škatulovej rozvodky káble. Potrebujem jeden prívodný kábel rozdeliť na dva výstupné. Kúpil som túto rozvodku: http://www.hagard.sk/buxus/images/pro..., no neviem si poradiť so zapojením. Najlepšie, ak to má niekto odfotené Ďakujem za radu
Odpovedať
Profilova fotka
Ak mas kabel CYKY, tak jednoducho do tych 4-och dier vopchaj 4 kable, z toho jeden je privodny,.. do kazdej z tych svorkovnic prisrobuj jeden kablik z privodneho kabla..toto opakuj aj pri rozvadzacich kabloch a hlavne dodrž farby! Tú strednú svorkovnicu nemusíš použit!
Odpovedať
@martin_svk Ahoj! Ak máš prívodný kábel 4 žilový,tak na mosadzný mostík pripojíš žltozelený vodič,na ostatné mostíky pripojíš fázové vodiče(čierny,šedý,hnedý),na každý po jednom.Potom pripoj výstupné káble rovnako podľa farieb!Ak máš káble 5 vodičové,tak zapoj rovnako,ako popis.hore+do stredu zapoj modrý vodič!
Odpovedať
Profilova fotka
@martin_svk a čo tak nechať to na elektrikára? hm?
Odpovedať
@poliacik321 pozri na prispevok od @martin_svk ...toto je najskvelejsia rada...kutil elektrikar je vzdy velky pruser
Odpovedať
@leila23 Dakujem, toto som pochopil :)
Odpovedať
@poliacik321 Ďakujem za radu, jasné, že odborné práce nechávam na odborníkov, ale toto je jedna vec, pre ktorú sa elektrikárovi vraj ani neoplatí chodiť. Na druhej strane, toto nie je také zložité.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin_svk Prosim ta ked nevies tuto najzakladnejsiu vec tak to nechaj na elektrikara..staci ked trochu zle odblankujes kabel a dorezes vsetky vodice...potom hrozi skrat.... Ale ak sa teda do toho pustis tak farba k farbe.
Odpovedať
To je OK!Keď niečo opýtaj sa poradím,keď bude možné!Ahoj
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
daj si robotu a urob na spojoch ocka ak to bude na zasuvky aoblankuj nozom ako ked struhas ceruzku udrzi to vela
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?