Ako zabezpecit zasuvku

Profilova fotka
Zdravim vas. Prosim vas, existuje nejaka finta na to, ako zabezpecit zasuvku, aby mi z nej dieta nevytiahlo snuru (napriklad lampicku, ktora je tam zapojena)? Dakujem za kazdy tip.
Odpovedať
1
2
@petrofka u nás sa osvedčilo vychovať si dieťa ;-) viem že pri dnešných benevolentných rodičoch niečo nemoderné, ale funguje... inak bolavá prdel a to mi stačilo zažiť raz, podobne ako popálenie 8-)
Odpovedať
@petrofka ..dať po paprčiach a po zadku... :-) ale vážne..Nie je zatiaľ na trhu nič také čo potrebuješ.. ;-) Môj syn tam jedného času vopchal kliniec priamo do fázy /podarilo sa mu demontovať ochrannú zátku-vypáčil ju/ a dnes už nemusím nikde dávať zátku nakoľko sa veľmi rýchlo odučil od zásuviek a po druhé vyrástol z toho... :-N takže sledovať ho ak je potichu tak stvára koniny a neplechu... :-D
Odpovedať
Zrusit lampicku, zasuvky zaslepit a sem tam jedna vychovna po zadku nie je zbytocna. Urcite narobi menej skody ako ked moderne (dohovaranim a vysvetlovanim) vychovavane dieta slahne elektrina o zem (v tom lepsom pripade)
Odpovedať
Profilova fotka
Dať pred zásuvku nočný stolík, nejaký kus nábytku... A áno, po zadku zaberá :-D
Odpovedať
Profilova fotka
No dobre :D Bit ho nebudem, kupime lampicku na baterky :D Dakujem vam. Myslela som, ze na to existuje nejaka krytka, chcela som to kvoli spaniu v noci vo svojej izbicke, lebo ked spim, nemozem davat pozor aj v izbicke.
Odpovedať
@quintes No, pokial mas hyperaktivne a nepoucitelne dieta, tak ani po zadku nezabera... Obcas je to boj s veternymi mlynmi. Ja aj vysvetlujem, aj kricim, aj po zadku dam a hlavne dufam ze to nejako preziju... Nie su dnes zasuvky tak robene ze by ihned prerusili privod elektriny? Ci som nieco zle pochopila a som naivna?
Odpovedať
Profilova fotka
@maminecka2 ak je zásuvka na prúdový chránič a prepäťovú poistku nemalo by sa nič stať.. ale to nech sa vyjadria elektromajstri tu na fóre.. je ich tu hojne :-D Ja mám dvojčatá. A ver mi, zlomil som ich hyperaktivitu. Teraz už majú 5 a počúvajú na slovo. A nevidieť na nich žiadnu ujmu ani nemajú tiky ani nekokcú..
Odpovedať
Profilova fotka
...teda stačí len prúdový chránič... prepäťová ochrana ochráni spotrebiče nie človeka... ale aj pri prúdovom chrániči som si nie celkom istý.. ono dnes už zásuvky sú štandard že jeden kolík do nich nezasunieš. Ale ako som tu vyššie čítal tak dá sa to preraziť silou samozrejme. Ja som mal všade tie klasické kryty plastové na kľúč. Ani to nie je stopercentné.
Odpovedať
@quintes Nuz, moj ma ADHD, a uz aj tiky :-) a nezlomili sme ho. Ale uz ma 6,5 a je strasne mudry, takze nieco uz pochopil ze nesmie. Len zvedavost je niekedy vacsia...
Odpovedať
@quintes Prudovy chranic pomoze napriklad vtedy, pokial dieta strci kliniec do fazy a dotkne sa este niecoho ineho uzemneneho, kludne aj zemniaceho kolika v zasuvke. Je to pravdepodobnejsia varianta. Ale deti su vynaliezave :-D a pokial by napriklad strcilo do kazdej dierky kliniec, tak prudovy chranic nepomoze.
Odpovedať
@jarpo No tak ste ma nepotesili, idem prehodnotit svoje nocne mory... :-.
Odpovedať
@petrofka ...Na noc zhodiť ističe na zásuvky a máš vyriešené...aspoň noc aby si kľudne mohla spať.. :-) Nič iné a bezpečné mi nenapadlo narýchlo... :-) deti sú fakt vynaliezavé a nikdy u nich nehovor nikdy!!!! :-D Dokážu to ani sa nenazdáš ako... ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@maminecka2 ja keď som bol maličký tiež som vopchal klinec do zásuvky a koplo to. Keď som klinec chcel vytiahnuť znovu ma to len koplo. Tak som si zobral od pece železný kutac, postavil som sa zboku tak, aby ma zásuvka nevidela a vyťahoval som, znovu ma to koplo. Nakoniec prišiel starší brat, zobral si rukavicu a klinec vytiahol. To bola moja prvá skúsenosť s elektrikou asi pred 65 rokmi.
Odpovedať
@viktor811 ty brdo, to uz je iny level =-) Moj brat zaliezol v spalni pod postel a tam strcil do zasuvky sponku, potom chodil a vykladal, ze Havo pokusal a tahal nas do spalne. Nikto netusil o com je rec aj nasi uvazovali ci mu tak trosku neprepina (mastastie pred 50 rokmi nebolo v mode chodit ku cvokarom s kazdou ptakovinou) az kym ta sponka nejak nevyskratovala zasuvku ci co a spalna ostala bez elektriky. Az vtedy sa v nej sponka nasla :-p Iste je, ze bracho uz do elektriky nestural :-N
Odpovedať
@petrofka Podla mna samotne zabezpecenie zasuvky je dostatocne. Ak pominiem zaklad ako je prud. chranic tak aspon u mna nieco dostat do zasuvky je vcelku boj. Vovnutri su plastove ochrany a dieta to iste nepretlaci.Staci sem tam pozriet zasuvku ci nie je zlomena ta vnutorna ochrana. Ja mam problem tam vrazit skusacku. To ze dieta vytiahne svetlo, nabijacku zo zasuvky je nepodstatne. Hlavne ze tam nevie nic napchat takze by som si obavy nerobil.
Odpovedať
@17juraj17 S tým by som až tak nebol istý "" Hlavne ze tam nevie nic napchat takze by som si obavy nerobil."" To máš pravdu ale nikdy nevieš či sa zablokuje zásuvka aby si do nej nedostal nič...Ja som už mal taký prípad že po vytiahnutí zástrčky bola voľná "blokáda" ktorá ostala visieť...No a dieťa má cestu VOĽNÚ... Nikdy nevieš pretože pochybujem že niekoho napadne skontrolovať či ozaj zapadla blokáda tam kde má po vytiahnutí zástrčky. :-) Už som mal aj to že bola zlomená a bola na dve veci...Asi vieš na ktoré :-D
Odpovedať
@viktor811 A si sa stal elektrikárom alebo stolárom??? :-) No klobúk dole bol si pekne odolný :-D
Odpovedať
@technik007 Jasne to suhlasim ze sa to pokazit moze. Ide len o to ze sucasne zasuvky radikalne znizuju pravdepodobnost a urcite su lepsie ako tie stare ktore boli ( otvorene ) a museli sa tam davat krytky ktore aj tak same vyskakovali :-D Takisto nekontrolujem zasuvky co tyzden ale sem tam ked si spomeniem hodim na to ocko a hlavne na tie co sa najviac pouzivaju.
Odpovedať
@petrofka Trochu neskoršie som prečítal. Všetci riešia čo zo zásuvkou ak je prístupná. Ale keď bude v zásuvke zástrčka tak tam nič iné nedá. Tak zabezpečiť aby sa zástrčka nedala vytiahnuť. Čelné plochy natrieť nejakým superlepidlom a trochu podržať, Samozrejme nie na kontakty. A ked decko zmúdrie tak pajser pomôže, :-)
Odpovedať
@neprd ano aako budu vykonavat prehliadku a odbornu skúšku?
Odpovedať
@jarpo ked strci nieco do zásuvky na fazu a dotkne sa niecoho uzemneneho vybavi istic nielen prudovy chranič. Pokial bude odizolovany tak sa mu nic nestane a pokial nie a kopne ho tak je väčšinou rcd dost citlivý aby vybavil. ;)
Odpovedať
@lukino55555 V zabývanom byte 99 % ľudí nerieši každoročne prehliadku a odbornú skúšku elektriky.. A možno je to až 99,9 %. Ked to bude chcieť silou, mocou nech vyberie žiarovku a cez lampu.. :-D :-D A pajser sa dá tiež použiť aj častejšie....
Odpovedať
@17juraj17 ...no môj syn to odpozoroval že to ide aj nožíkom /hoci k tomu boli špec.kľúčiky/ a tie sa ťažšie striafajú,tak nožíkom to bolo oveľa rýchlejšie a nemusel použiť na to veľkú silu použil svoj rozum a pozorovanie matky keď chcela vysávať.. :-) :-) Ostatné súhlas s tým že je to lepšie ako staré kde sa ozaj dalo dostať k "zdierke" veľmi rýchlo.. :-(
Odpovedať
@petrofka moje dieťa v noci spi, tvoje vyberá zástrčky? :) Inak mne deti vôbec káble nezaujímali, iba keď si 1,5 ročná chcela zapnúť rádio.. pri posteli to svetielko je v zásuvke a na tesno k tomu je pritlaceny nočný stolík. K elektrike sa dieťa teda nedostane. S to že to vitiahne mu neublíži. Len bude mať tmu :)
Odpovedať
@technik007 moja sa naučila všetky tie super poistky raz-dva otvoriť ( na skrine, šuflíky....), Elektrika nezaujímala, čiže našťastie toto som neriesila. Niečo sofistikovanejsie treba na dnesne deti :)) moja babka mala praker a to stačilo, aby sme nerobili bordel, teraz sú poistky/zábrany... :-D
Odpovedať
@mishkabb ...na nás stačili ruky môjho otca ...a zadok som si necítil pár minút a bol pokoj..Už som nedráždil hada bosou nohou :-D :-D Ale aj tak som vďačný môjmu otcovi že každé také ponaučenie malo svoj význam..nerobil som vtákoviny bol pokoj, opačne som mal naložené na zadnú časť tela ;-) ...Ale všetko to bolo v tolerancií.. :-D Aj to že som dostal po zadku som vedel že som si to zaslúžil... 8-) no ale ruku na srdce kto nerobil "vtákoviny v detststve"??? Nie raz som vyskratoval sieť v dome a mama netrpezlivo čakala otca kým príde domov a odstráni závadu..no a ja som mohol čakať na "ocenenie" ...ale aj tak rád spomínam na tie ozaj pekné časy... :-)
Odpovedať
@neprd hmmm zasuvku budu demontovať cez lampu? To ako? A ako ju daju dole ked bude lepidlo na skrutke? Nehovoriac že ono je obcas treba aj niečo iné zapojiť do zásuvky.
Odpovedať
@lukino55555 Použijú náradie ZSSR kladivo, sekáč... :-D
Odpovedať
Najhorsie je ze dieta dlho nemusi ista vec zaujimat a potom jedneho pekneho dna zistis ze nieco skusilo- v lepsom pripade bude len nieco vyliate, rozbite, v tom horsom mas prizabite decko. Ja som zistila ze najstarsi sa vie plazit az ked letel dolu z postele, ze skusaju skakat z poschodky az ked si neterka (krasokorculiarka :-S zlomila ruku) apod. Uz bolo neskoro na jednu vychovnu...
Odpovedať
Profilova fotka
Nasa dcera bola tiez zrucna, aj ju skopalo poriadne a zase tam liezla, niekotre deti proste musis strazit a pockat kym nezmudreju a potom vysvetlis, vychovna je v takom pripade zbytocna. Je to proste v zapale hry.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?