Ako vyuzit efektivne prebytky el. energie z FVE ?

Profilova fotka
Kto mi vie poradit, ako efektivne vyuzit prebytky energie z fotovoltaiky ked nechcem investovat do akumulatoru a zasobovat elektrarne zdarma ??? Probllem je v tom, ze chcem 4kWp system, ktory mi v lete vyrobi dostatocne mnozstvo el. ale v zime 0 cela prd oproti letu. Chcem to fotovoltaiku vyuzit aj na ohrev vody. Nejake mudre napady ? napr toto : http://vyvoj.dsoft.cz/fotovoltaika/Li... alebo toto: http://forum.tzb-info.cz/127157-fve-a...
Odpovedať
Mozno si treba skor polozit otazku, naco su ti vlastne 4kW ked ich nedokazes vyuzit?
Odpovedať
@zero07 Pokial neches akumulatory, tak by som skusil bojler na TUV v kombinacii s wattrouterom. Ak ani to nie, tak by som zvazil premenu na vodik, alebo precerpavacie vodne nadrze, ale na to potrebujes nejaky kopec a veeelky pozemok :-D :-D :-D Posledne 2 riesenia by ti vyriesili aj obdobie zimy, kedy FVE vyraba 0 cela prd oproti letu.
Odpovedať
Profilova fotka
POZOR...to je kWp nie kW
Odpovedať
Profilova fotka
@supiiik wattrouter je super ale stale to nie je to co hladam... mozno este nejake prudove rele by to chcelo ale to sa bojim ze uz sa z toho zmagorim ked to budem riesit
Odpovedať
@zero07 Ahoj. Není to vůbec jednoduché a pokud nebude schválen a zaveden systém NET metering, tak se to musí udělat nějak takto : http://www.horaenergy.cz/inteligentni... ;-)
Odpovedať
@zero07 Preco vlastne nechces baterie? Momentalne asi nic rozumnejsie neexistuje okrem zasobnika na TUV, ale to nemusi kazdemu vyhovovat.
Odpovedať
@zero07 kto ti povedal že FV v zime robí nula celá prd. FV práveže velké horko robí zle a tak na jeseň alebo aj v zime ti dokáže vyrobiť viac než v horúčavách. FV stačí svetlo, nemusí to byť silou mocou priamy sl.svit. PFV ti vyrobí el. Aj ked sa slnko cez deň schováva za mráčik, samozrejme ak nieje úplná tma ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mas pravdu, ale toto: http://re.jrc.ec.europa.eu/pvgis/apps... hovori o niecom inom... daj si lokalitu BA napr
Odpovedať
Profilova fotka
@supiiik baterie kvoli cene a velkosti. Kym nepride na nas trh MR. TESLA, nebudem kupovat nieco co je 20 rokov za teslou
Odpovedať
@zero07 V com je tesla ina, vynimocna, teda okrem vynimocnej ceny?
Odpovedať
http://statistiky.sollaris.cz/view_mo... :-o
Odpovedať
Profilova fotka
@supiiik uz len cakam, ked na obycajnu baterku niekto nalepi nahryznute jablko, to bude terno :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@supiiik to je nadlho, napr. v technologiach. nechcem to tu rozpitvavat. otazka znela inak :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj to bude zaciatok konca :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@praoteccech ved vravim ze zima je naprd z kazdej stranky, okrem toho, ze sa da lyzovat
Odpovedať
@zero07 Ked sa neches rypat tak neryp ale tesla neni v nicom vynimocna iba v tom zadeklovali baterky a predavaju to komercne pre masu ktora tomu nerozumie. Neviem ze by mali nejake pokrokove technologie baterii. Chcel som fotovoltaiku ale v podstate s touto legislativou to nemam ako vyuzit.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell veru tak, je to uplne obycajna technologia.
Odpovedať
@cvoky8 nula cela nula prd znamena ze vyrobi zlomok toho, co v lete.. v jeho pripade (4kWp) by to bolo mozno tak 200-300W, v pripade ze by bolo uplne zamracene, co je na sklonku jesene a v zime pomerne bezne, tak su dni, kedy FV nevyrobi ani nula cela nula prd ale cistu nulu. v Kunraticich (CZ) je skola, ktora ma na streche instalovanu FV elektraren a minuly rok mali asi nejakym nedopatrenim verejne pristupny web interfejs striedaca (myslim) a tam to bolo krasne vidno. neviem, ci uz mas FV elektraren, alebo len teoretizujes, ale byt na tvojom mieste, tak v zime s FV radsej neratam.
Odpovedať
@benco presne , má ju známi na chalupe , v lete pokryje svoju spotrebu ,iný zdroj tam nemá , stačí mu na , el spotrebiče, TUV a batéria, no pri zamračených dňoch aj prd je veľa, v zime aj ked sú mrazivé dni a je jasno tak len niečo, lebo je krátky čas svitu výroba el. i vo veľkých fot. parkoch je asi 12x drahšia ako priemer,je to nárazová a neriadená výroba, veľká časť je potom jalová a to dotujeme všetci,všetke ostatné dotácie sú veľký politický nezmysel ,platia to všetci aktívny pracujúci a výhodu má len určitá skupina
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?