Ako správne rozmiestniť elektrické zásuvky v izbách?

Ahojte, budeme úplne meniť elektroinštaláciu. Poradťe, či máme dobre rozmiestnené zásuvky. Zelenou farbou su vyznačené tie, ktoré sú pôvodné a aj tam budú umiestnené nové a červenou úplne nové. Stačí také množstvo? Kuchyňu si nevšímajte, to nám navrhli v štúdiu, nekreslila som to zbytočne. Fotku som dala aj do fotoalbumov, lebo tu je to zle vidno..
Odpovedať
Profilova fotka
Staci to
Odpovedať
@yimi mozno to staci na elektriku ale co mi tam chyba to je tv kabel len v jednej izbe to by chcelo dat do vsetkych aj so sat kablom, ved ked si kupite satelit nebude mat kabel niekde pri stene a dalsia vec co mi chyba su datove kable na siet pc. sice wifi je moderne ale kabel je kabel. domaca siet je super mame ju doma a ku kazdej tv zasuvke ide datovy kabel.
Odpovedať
Osobne neviem ci to staci, nam rozmiestnenie vypinacov/zasuviek/svietidiel navrhol architekt. V izbach to mame vzdy vsetko v jednom rade asi 4-5 krabiciek (antena/zasuvky/telef. kabel a pod.) Urcite si zasuvky nedavajte pod seba, ale vedla seba do radu, hlavne na kuchynskej linke. Nezabudnite na exterierove zasuvky. Inak co mi pride celkom prakticke je vypinac velkeho svietidla, ktore dociahnes z postele (z oboch stran).
Odpovedať
@mint_blossom u nas sme si zasuvky a vypinace navrhli sami - uvidime, ci budu prakticke. Ale tiez sme si dali vypinac hlavneho svietidla v spalni pri oboch nocnych stolikoch, uz sa tesim :-)
Odpovedať
Rozmiestnene to mas velmi dobre,ale ako vypnes z postele svetlo v trube,ha? 8-)
Odpovedať
my sme si to tiez navrhovali sami, lebo sme najlepsie vedeli, ze kde bude aka skrinka, ci postel. V podstate okrem detskej, kde som trochu neratala, ze kupime taku postel, nam vsetko sedi super. Pokial vam nerobi architekt rovno aj zariadenie interieru, tak by som si to veru este presla izbu po izbe, aspon na papieri dokreslila nabytok, ako asi bude a podla toho dala tie zasuvky. A vypinace sme tiez riesili tak, ze sme sa presli po dome a rozmyslali, kde ako kedy budeme ake svetlo potrebovat, aby sa nestalo, ze ides do spalne a musis este prejst na druhy koniec chodby zhasnut svetlo. my este mame super vec pri vchode je vypinac, ktory vsetko vypne, okrem chladnicky, mrazaku a kotla. Takze ked ideme na dlhsie prec, nemusim obiehat vsetky izby, ci sa niekde nesvieti, ci som nezabudla vytiahnut notebook, a pod..
Odpovedať
@akvi fiha, ten jeden vypinac na vsetko je super vec. Opytame sa na to elektrikara. My mame problem, ze detske izby netusime ako budu vyzerat v buducnosti, takze to je len tak od oka :)
Odpovedať
@mint_blossom ano, to mame vzdy vedla seba (vsetci su asi pouceni z minulosti :-D). Vy mate zasuvky na kazdej stene? Musim presvedcit priatela, aby sme dali zasuvky radsej viac ako menej. On stale tvrdi, ze je to zbytocne drahe. Ze si pripadne natiahneme predlzovacku. Comu sa ja zase chcem vyhnut. Teraz to u nas vyzera ako v pralese, same snury uplne vsade...
Odpovedať
@yimi presne tak, vsetci nam vraveli, ze pri stavbe kym je moznost spravit viac tych zasuviek a ja som tiez za, lebo my mame tiez vo vsetkych izbach teraz dokola predlzovacky a je to otras aj vizualne, a nehovoriac o upratovani stale zavadzaju a drzi sa na nich prach. Je sice pravda, ze elektrikarovi sme zaplatili nehoraznu sumu a este jedno rozdychavanie nas caka ked budeme kupovat tie zasuvky a vypinace ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Zásuviek nikdy nie je dosť.... Musíte ozaj vedieť čo kde presne príde, ak nie tak si dajte zásuvku aj tam keď zmeníte polohu nábytku a bola po ruke. Ja tiež nemám rád predlžky keď už ináč nejde...
Odpovedať
@technik007 vás zdravim tu na fóre, na 4 roky starú temu odpovedate len tak do zápisu.
Odpovedať
@jano2007 Dík za pripomienku... Nevšimol som si dátum...Teraz som už múdrejší,neskoro ale predsa!!!!No čo už. :-) :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?