Ako spojit koaxialne kable?

Chcem sa opytat, akym sposobom spojit/pripojit 6 koaxialnych kablov do externej anteny? tych 6 kablov vysi zo steny von, a kazdy kabel je pre jednu izbu. dakujem
Odpovedať
@crosk Aka bude antena? DVB-T? Ci bude satelit?
Odpovedať
Z anteny dvb -t do rozbocovaca a odtial tymi 6 do tych izieb, alebo potom ak je satelit tak okto cize osem konektorovy lnb konvektor pripojit a je to.
Odpovedať
@crosk quad lnb
Odpovedať
@patriky Súhlasím s vami, len može byť potom za rozbočovačom slabší signál, tak prípadne by mohol byť rovno roznočovač so vstavaným zosilňovačom.
Odpovedať
@crosk Aktivny rozbocovac.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@17juraj17 @jarpo @slavoslav Nejdem zakladat nove vlakno... Prestahoval som sa do domu a v podkrovi mam vyvedene kable na satelit ale pri komine a asi nie je dobre kotvit satelit na komin... Rezerva kablov je mala ze by som ich potiahol k bocbej stene. Je mozne ich predlzit nejak (nestrati sa kvalita signalu) alebo radsej uvazovat o kotveni na strechu cez stolicu napr.? Dakujem
Odpovedať
Dva F-konektory a spojka... https://www.nej-ceny.cz/1459/f-konekt... https://www.nej-ceny.cz/459482/spojka...
Odpovedať
@scorp ja som použil túto spojku https://www.tomshardware.sk/resize/e/... stratu signálu som nezaznamenal.
Odpovedať
@scorp Osobne taketo spoje radsej prispajkujem ako davam cez spojky. Vytvori sa tak len jeden pevny spoj. Teoreticka strata by tak mala byt minimalna az nulova.
Odpovedať
@17juraj17 @slavoslav @dedo758 dakujem vam uvidime ci niekoho najdem na to spajkovanie ak nie tak cez spojky
Odpovedať
Tak ako píše slavoslav a nešpekuluj nad iným...to sú origo spojky na koax...v prípade potreby môžeš použiť aj tkzv.F-konektory a spojíš ich spojkou na to tiež určenou..F-konektory musíš vybrať presne na kábel, ináč je to na dve veci... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?