Ako spojiť káble k magnetickému kontaktu?

Ahojte, idem si namontovat magneticky kontakt Satel K1 ( http://www.satel.pl/img/products/xl/K... ). Z kontaktu idu dva kabliky. Ku kontaktu som priviedol FTP kabel. Otazka je, ako bezpecne spojit FTP kabel s kablikmi z magnetickeho kontaktu? Ten spoj bude pod omietkou, takze by to malo byt nieco velmi spolahlive. Staci to pospajkovat s cinom a obalit iba izolackou? Alebo existuje nejaky lepsi sposob? Dakujem za kazdu odpoved.
Odpovedať
Podľa mňa spoj spajkovanim bude OK. Predtým ale tie vodice omotaj okolo seba navzájom. A až následne nahrej pajkovackou a potom prilož cín. Mal by sa ti pekne rozliat. Nakoniec omotaj samostatne izolackou a potom spolu ich omotaj.
Odpovedať
@dusanmt spajkovat a zmrstovacka ;-)
Odpovedať
@dusanmt Vodiče perfektne očisti /liehom/ potom navleč zmršťovaciu bužírku, stoč každý vodič /protikábel/ dokopy daj trošku pájkovacej pasty a pefektne zalej cínom..Potom zmršťovačku, aby si prekryl spoj/ predtým očisti spoj/ a bežným zapaľovačom na cigarety prehrej zmršťovačku kým sa "neprilepí" na spoj...tak isto aj druhý a bolo by vhodné dať pred pájkovaním jednu väčšiu zmšťovačku čo prekryje oba káble po zatavení. Dáš naposledy tú poslednú /veľkú/ zatavíš ju a máš hermeticky uzavretý spoj.. ;-)
Odpovedať
Tak ako pisu chlapi ale mozno pajkovania by som pouzil lisovaciu spojku, ktora ma na koncoch zmrstovacku s lepidlom a ked tak to obalil vulkanizackou :))
Odpovedať
@technik007 lepsie ako zapalovač ide s teplovzdušnou pištolou, teda možno nie rýchlejšie, ale ochraniš kabel pred nechceným prepalením pri orievaní zapalovačom, a tiež neprepališ (nepodpališ) zmršťovačku. inak pajkovanie a cin je asi najlepsi sposob
Odpovedať
Ferdiškóoo, ten kóóóň je tu zas... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dusanmt pajka a zmrstovacia buzirka , urcite to nelep izolackou ako ti radil @milan209
Odpovedať
@elmas Niekedy na stavbe sa musíš uspokojiť aj so zapaľovačom, nakoľko je tam viac fajčiarov ako majiteľov teplovzdušnej pištole...Keď niekto vie narábať so zmršťovačkou, tak nemá problém použiť aj zapaľovač...Ináč samozrejme súhlasím že naj--riešenie je fén alebo teplovzdušná pištol... ;-)
Odpovedať
@volt ...aj s vozom...treba mu naložiť náklad??? :-)
Odpovedať
@technik007 jasne ze pouzijes co mas, ja som len doplnil co je lepsie, ak nema teplovzdusnu pouzije zapalovac
Odpovedať
@elmas Nie je problém to urobiť ani priamym plameňom. Samozrejme to musíš vedieť. Skús zmrštiť takú spojku na 240mm kábel. Teplovzdušnou pištoľou si ani neprdneš (alebo si zober týždeň dovolenky) Bežne používam horákovú súpravu aj na malé spojky a nemám problém... Samozrejme, keď máš pištoľ a malú spojočku, je to jednoduchšie, hlavne pre laika.
Odpovedať
Dakujem vsetkym za odpovede. Postupoval som podla vasich rad: vodice som zatocil, pouzil som kolofoniu a cin, zmrstovacku som pouzil na kazdy vodic zvlast, potom na obidva vodice a potom som na cely kabel pouzil este jednu zmrstovacku, pouzil som teplovzdusnu pistol. Pokial som sa neopytal tu na fore, tak som ani netusil, ze nejake zmrstovacie buzirky existuju :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dusanmt Človek sa stále učí...nie je hanba sa opýtať / riskoval by si špatnú prácu-fušerinu/ ktorá by sa Ti neskôr vypomstila..Takto máš iste radosť z dobre vykonanej práce..A robil si si to sám... :-) ;-)
Odpovedať
@volt jasne ale otazka bola na male kable nie na 240, to mi je jasne že z teplovzdušnou to nespojim, som minule 4B25 hlinik spajal s teplovzdušnou, ale za pol hodky to bolo, ale 240 by som nedal.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?