Ako schovať káble od televízora?

Poradite y akoschovat vsetky kable od telavizora aj sedboxu.Diky.
Odpovedať
1
2
@petka456 ... pod koberec. :-D Asi ti nikto neporadí, kým nevieme, ako to u teba teraz vyzerá a ako máš tie káble teraz. Ak máš skrinku, tak za skrinku, ak visia na stene, tak do lišty a pod. Ja mám v stene tunel od skrinky až k telke a v ňom idú všetky káble, takže medzi telkou a skrinkou nevidno žiadny kábel. TV mám zavesenú na stene a ten horný vývod z tunela je v podstate za TV.
Odpovedať
@petka456 Tiez mam predpripravu na kable taky tunel. Setobox zahod a kup tv so sat tunerom a mas o dva kable menej ☺
Odpovedať
@originalx Bohuzial, u niektorych SAT operatorov nemas moznost CI modulu a u plnohodnotnych IPTV operatorov (t.j. taky co maju vlastni infrastrukturu a nestreamuju cez verejny internet) nieco take ani nieje mozne (bez set top boxu).
Odpovedať
@originalx ak si dáš len modul s kartou do TV môžeš mať od skylinku na druhom TV next kartu k prvej , ak chcem viac TV v dome je výhodnejšie zvlášť satbox k TV dnes je to mini krabička, ktorú schováš za TV, stačí volno na prijímaciu diodu a len 1 karta jedna karta, v domácnosti zdieľať môžeš ,no niektorý si i za to dajú zaplatiť, viem že vám to netreba písať ,máš vyššiu ligu i bez karty
Odpovedať
@duzu ja mam tikom ajteleviziu aj internet ale kupim niaku policku ktoru dam pod televizor a ten sedbox aj s kablami schovam za televizor.a predpripravu mam za televízorom tam mam 5zasuviek .
Odpovedať
na schovanie setopboxov a inych gadgetov pouzite nieco taketo: https://www.aliexpress.com/item/1pc-5...
Odpovedať
@chrobak7 @originalx ahojte, prosim Vás čo je to za tunel? kde sa to dá zohnať? :-) Nezavadzajú alebo nelámu sa káble za TV keď vychádzajú z toho tunela?
Odpovedať
@peto125 mne to dodali elektrikari, neviem ci to kupili v elektro obchode, ale videl som taketo nieco v stavebninach stavmat na rozvod vzduchu, ale neviem ci to je take iste.
Odpovedať
@peto125 obyčajná odpadová šedá rúra a dve kolienka. Priemer podľa počtu káblov.
Odpovedať
@majonez Ahoj, nieco taketo by sa zislo aj mne, box mi spati skrinku pod TV. Nevies ci nieco podobne kupim aj u nas a co si mam presne pytat? Dakujem.
Odpovedať
@megdesign nie to co je pouzite na fotkach hore nie je odpadova rura, to je plastovy vzduchovod k digestorom a dve kolena @peto125 https://www.iventilatory.sk/vzduchote... https://www.iventilatory.sk/vzduchote...
Odpovedať
@zita19 ja viem čo je použité na fotke. Stačí to, čo som napísal vyššie. Nemusí zháňať a kupovať, keď na stavbe rúra určite ostane... Možno aj kolienka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peto125 @zita19 ti to presne napísala, čo mám. Dá sa to kúpiť v ktoromkoľvek hobby markete, ja som celú vzduchotechniku kupoval v iventilátory.sk .
Odpovedať
@originalx Tuner v TV neporiesi to co dobry Satelitny BOX. Hlavne nahravanie viacerych programov v rovnakom case ako pozeras iny program. @majonez to je super. Jediny problem co zostane je chladenie krabicky zavretej niekde v skrinke.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@majonez Ahoj, potrebovala by som poradit. Kupili sme si to "zariadenie" co si dal link a nefunguje. Prijimac (ten vacsi srandasak) pri pokuse o prepnutie zasvieti, ale ten maly srandasak nesvieti- neviem ci mal svietit aj ten, a nic- nereaguje. Nevies, ci tam nie je nejaka finta ako na to, alebo sme mali len smolu na vadny kus? Dakujem.
Odpovedať
@maminecka2 Daj foto ako to mas zapojene. Ten maly by mal byt pred miestom kde je sa IR prijma (napriklad na TV). Okrem toho ma naucil kamos fintu. Pozeraj sa na maly srandasek cez kemeru mobilu a budes vidiet ci svieti alebo blika. Volnym okom to neuvidis.
Odpovedať

Odpovedať
@panak Ahoj, dakujem za info. Muz sa s tym este bavil, nakoniec zariadenie funguje, ale vieme ovladat len TV (Samsung), ale nie set-top box (philips arris, maggio). Neviem ci to nie je podporovane. Tak som sa tesila ze sa zbavim tej hnusnej skatule 😤. A este ju musim stale natacat ked chcem pozerat TV cez den z kuchyne a vecer z gauca 8-(
Odpovedať
@maminecka2 Zaujimave. Chces povedat ze ked to das rovno pred cast kde je prijmacia "ledka" na set-top-boxe ze to nefunguje ? Takto
Odpovedať
Este su aj taketo, len treba pohladat niekde kde posielaju na SK https://www.ebay.com/itm/IR-Repeater-...
Odpovedať
@panak Ahoj, ano, presne takto sme to skusali. A nejde =-) Este sme chceli pouzivat len jednu ovladacku (lebo klasicky jednou sme zapinali TV, druhou potom ovladali box) a po nastaveni vsetko slo OK v ten vecer, ked som 2. den zapla TV, tak uz som na ovladacke od TV musela nielen zapnut, ale aj ovladat zvuk x-) . Mame to cele akesi zacarovane :-D To druhe zariadenie si uz netrufam kupit, ak by to opat neslo uz by ma tie peniaze dost mrzeli :-( Este som premyslala spytat sa v T-come, len ci tam bude kompetentny a znaly predajca?? Skoda, stale tu zazeram na tu sprostu bednu 8-(
Odpovedať
@panak No uznaj ;-)
Odpovedať
@maminecka2 budes musieť viac googlit tu su mix vysledky https://forum.telekom.sk/topic/14021-...
Odpovedať
@panak Dakujem, tieto vlakna som vsetky presla este pred casom, nez tam naskocili posledne odpovede a podla toho som sa tesila ze toto co som objednala odporucaju viaceri. My na boxe nemame ten IR konektor, len USB, myslela som ze toto pojde. Muz zatial odmieta cokolvek dalsie objednavat, skusime sa este popytat v T come. Asi to dopadne tak ze to nechame "zatial" a o 10 rokov uvidime :-D
Odpovedať
@maminecka2 Tak som kupil toto v linku a funguje. Ten mini koniec musi byt od IR prijmaca na zariadeni maximalne 20cm vzdialeny. Ci blizsie tym lepsie. T-Com STB nemam. https://www.ebay.com/itm/Wire-IR-Infr...
Odpovedať
Este jeden komentar.... Bohuzial ten prijmac na kabliku stale svieti dost silno na cerveno. Posobi to rusivo.
Odpovedať
Signal vychadza odtialto v smere sipky.
Odpovedať
Netreba vymyslat vymyslene. Univerzalny ovladac Logitech Harmony.
Odpovedať
Profilova fotka
@maminecka2 co to je za skrinkubpod settop boxom?
Odpovedať
@xaxaxaxa Univerzalny ovladac ti neumozni schovat set-top-box do inej miestnosti v dome (alebo do vnutra skrine).
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?