Ako sa vŕta otvor na elektrickú zásuvku?

Zdravím, chcel som sa spýtať, či mi niekto neviete poradiť ako sa robia diery na zásuvky. Sú na to nejaké špecíalne stroje (alebo nástavce na vrtáčku)? Chcel by som si svojpomocne niektoré zásuvky prerobiť na dvijkrabicu, ale už by som najradšej tých mojich elektrikárov nepustil do bytu. A pochybujem, že by nejaká firma zobrala zákazku na pár zásuviek.
Odpovedať
Profilova fotka
ano, existuju take vykruzovace, ktore nasadis na vrtacku a nimi urobis dieru do steny. Este k tomu.. chces robit tie zasuvky do panelu, ci to nejakej tehly alebo ineho maksieho materialu? Lebo do panelu sa natrapis teda poriadne. Vtedy je lepsie si pozicat silnu vrtacku, aby to slo lahsie, buracie kladivo, ci ako sa to vola. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme si to tiez robili sami, pomocou toho specialneho vykruzovaca, ale islo to ja do panela.. samozrejme ze v iporkach sa robili diery ovela lahsie.. ked sme ho kupovali, povedali sme, ze potrebujeme vyrezat otvory do panela.. a drazky na kabel sme vyrezali s diamantovym kotucom..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
naco vrtat sa dvojzasuvky do jednej krabice
Odpovedať
prestne tak bud dvojzasuvku alebo potom vyvrtat vedla jenato vykruzovak.neviem odkial si ale unas teraz v lidli boli v akci po 7eur
Odpovedať
Hmmmm?Dvojzasuvka sa zmesti do diery na jednozasuvku.Ci chcete robit nove zasuvky?
Odpovedať
Profilova fotka
Presne ako hovori @mcdog... Vysrobuj tu jedno zasuvku a nasrobuj dvoj zasuvku... To je uplne ta ista podomietkova krabica...
Odpovedať
Krabica sa vykružuje takýmto nástrojom http://www.ciurshop.cz/fotos/aplikacn... , budeš ktomu potrebovať vŕtačku s SDS upínaním. Nepíšeš, aký to je materiál (tehla, beton, ytong, SDK). Pri SDK je priemer menší. Pri osádzaní viacnásobných krabíc pozor na zoradenie (rozostup) a počet - zavisí od toho, čo už nainštalované máš a či daný výrobca v tej triede má veci do rámika a aký najväčší rámik má v ponuke (4-5 rámik).
Odpovedať
@catscan a z akeho dovodu by potreboval vrtacku s SDS upinanim? moze mat vykruzovak aj s obycajnym upinanim. Nemusi byt len s SDS
Odpovedať
@majster1 ahoj, nakolko neuviedol, do coho vykruzuje, tak som prilozil ilustracny obrazok vykruzovaku, ktory je na SDS upinanie. Pochopitelne, ak by robil instalacny otvor do SDK, tak pouzije iny, vhodnejsi typ (napr. http://www.vltava2000.cz/shops/6565/i... ), ak by vykruzoval do panelov, betonu, ci plnej tehly, urcite sa nezaobide bez priklepu a teda aj SDS :)
Odpovedať
@catscan cau. Jasne. Ja ti rozumiem. Len chcem povedat ze vykruzovaky su aj take aj take. Aj priklepova vrtacka moze byt bez SDS upinania
Odpovedať
Priznavam, mal som to rozpisat tak, aby to bolo zrozumitelnejsie. Ale urcite uznas, ze s priklepkou bez SDS ci ineho obdobneho upinania toho az tak nenarobis (do seriozneho materialu) ;-) A ak sa jedna o hobby pracicku, kde sa pocita s par ks krabic, ide to aj rucne :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@freshmeat URČITE TREBA prenehať prácu elektrikárovi
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?