Ako pripojit magnetické kontakty ?

Profilova fotka
riesili ste niekto magneticke kontakty na okna ? ako ste ten kablik pripajaji ? len zacinovat ? alebo vago ? alebo cokoladku ? a co s tym potom schovat pod omietku alebo radsej nejaku minikrabicku ? nema niekto nejaky dobry napad ? babliky mi trcia priblizne v strede okien hore, dlhe cca 20cm .. k tomu idem krutenbou dvojlinkou a rozmyslam ako to najelegantnejsie prepojit .. vdaka za kazdy napad / skusenost ..
Odpovedať
Profilova fotka
@portianko a čo tak to nechať na firmu,ktorá bude realizovať alarm? Ona si s bablikmi určite poradí :-)
Odpovedať
@poliacik321 dobra rada nad zlato, ze ano...
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 no ono to nebude na alarm ... teda mozno neskvor aj to .. zatial to pojde do loxone serveru ... ide o to ze o par dni nastupuju omietkari ... hmmm .. alarm.....myslienka to nieje zla :)
Odpovedať
ja ked montujem snimace pre alaram,tak kabliky sa spájaju v samotných snimacoch. tebe tam zrejme pojdu len pasivne kontakt a ostatne bude vyhodnocovat jednotka,ktora bude na druhom konci kablov. tak ako fungovali kedysi stare alarmy. pokial to chces spojit tak asi by bolo najlpsie mat tam uz tie kontakty aby si vedel ako to spojit. ja by som to asi spájkoval a dal do zmrstovacky a potom to mozes zaomietnut. ale obavam sa ze s novými alarmami to moc nevyuzijes. respektíve mozno to aj dokazes spojit z jednotkou pre drotove vstupy ale niesom si isty ci alarm potom dokaze rozoznat a vyhodnotit presne ktore okno je otvorene.
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidko dik, ano je to pasivny spinac, zatial to potrebujem viac pre detekciu otvorenia okna napr pre vertanie, (ak sa otvori okno , vypne sa v tej izbe kurenie, ... alebo .. jednoducha kontrola pri odchode z domu ci so vsetky okna v dome zavrete .. ), Loxone ma prevodnik a spolupracuju s Jablotronom, snad to casom rozbeham tiez :) takze tvoj tip je "spájkovat a do zmrstovacky" mrknem zajtra v elektro ci maju tie zmrstovacky, rozmyslal som ci niesunejake plytke male krabicky, ale asi zbytocne spekulujem ..
Odpovedať
@portianko Spojit dutinkami,alebo original spojkami co su uz aj so zmrstovackou.
Odpovedať
sa mi páči tá logika, keď otvorím okno vypne sa kúrenie. Ešte povedz že je tam podlahovka a okno otváraš kvôli výmene vzduchu a je to kompletné. Pri otvorení okna netreba do priestoru napumpovať viac tepla aby vyrovnal únik oknom? to len taká úvaha na okraj :-)
Odpovedať
@portianko aky ma vyznam vypnut kurenie ked sa vetra? Termohlavica sa ani nestihne zavriet...
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav nechcem kurit ked vetram, az ked okno zatvorim, nemam podlahovku, mam radiatory @cubicomp aky cas potrebuje elektromagneticka termohlavica aby sa prepla 0/1 ?
Odpovedať
@portianko v poriadku, ale berieš následovné v úvahu?: efektívne vetranie je krátke a intenzívne pre rýchlu výmenu vzduchu, kým sa nestihnú ochladiť steny a predmety v miestnosti. Po zastavení prívodu teplej vody má radiátor zotrvačnosť skoro v hodinách kým prestane kúriť, po jeho spustení mu trvá niekoľko minút kým nabehne na nominálny výkon. Nechcem búrať filozofiu tvojho systému inteligentného riadenia, ale ideš správnym smerom? Odpovedať si ale musíš sám.
Odpovedať
@portianko to ze sa prepne neznamena, ze sa aj zatvori. Cas potrebny na uplne zatvorenie sa pohybuje od cca 4 az 20min v zavisloti od typu hlavice, to si nastuduj v specifikacii hlavice ktoru mas/ budes mat. Cize na vetranie absolutne nepouzitelne
Odpovedať
Profilova fotka
@cubicomp @slavoslav podstatne je to ze kotol nebude minat plyn, ale chapem co chcete povedat, predpokladam ze castejsie pri vetrani radiator ani nebude teply, ide o to aby nezacal kurit, kym sa okno nezavrie. a ak to nebude fungovat na 100% ? nevadi, tie cidla vyuzijem casom aj na alarm.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Intenzívne vetranie je tak do 5 minút, možno aj kratšie. Pri situácii, že pred vetraním napr. hreje iba radiátor vo vetranej miestnosti, pri otvorení okna budú všetky radiátory zatvorené a kotol vypne. A časté zapínanie a vypínanie kotla predlžuje jeho životnosť, však? :-)
Odpovedať
mozno by som radšej tie peniaze co mali ist pre loxone investoval do rekuperácie a poriadneho alarmu. Neviem co vsetko ti ma loxone ovladat,a kontrolovat. ale obcas je tej inteligencie az zbytocne vela a mozno ani usporu neprinesie
Odpovedať
@slavoslav zaujimave slovne spojenie "zotrvačnosť skoro v hodinách" :) su to skoro hodiny, no v skutocnosti iba minuty?
Odpovedať
@portianko na riadenie domu je vhodné použiť radšej pohybové senzory skrz ktoré môžeš v miestnosti riadiť svetlo, žalúzie, kúrenie, alarmy a sledovanie otvárania okien, dverí by som vnímal ako nadštandardný level, ale zrejme chápeš podtatu príspevkov. @gashtaan jasne že v minútach, nechal som sa uniesť, prepáč :-) aj staré liatináky vychladnú do hodiny.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav chapem, a dik za kazdy pohlad, budem nad tym rozmyslat, teraz je podstatne ze zakablujem tie senzory v oknach a privediem signal do servra, co uz potom spravim s informaciou ze je okno otvorene je uz na mojej kreativite a napadoch ale tak o pol roka , nie teraz :), teraz len zakablovat a zaomietat. samozrejme bude vo vecsine miestnoati senzor pritomnosti (alebo aspon jednoduche PIR), to budem kablovat az ed budem davat sadrokarton, na to mam este cas :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?