Ako poriesit zapojenie NETu v technickej miestnosti?

Profilova fotka
Ahojte, zo vsetkych sietovych NET zasuviek chcem mat potiahnuty kabel do technickej miestnosti. ako ste riesili kablovanie v tomto pripade? neviem ci kable vyvediem zo steny a s RJ45 konektorom pripojim na switch. alebo patchpanel, kde ich napojim a prepojim so switchom, pripadne rovno zasuvky na stenu a napojit kablom do switchu? hlavne aby to nevyzeralo ako v serverovni, kde je kopec kablov. pekne a esteticke riesenie by bolo super vdaka za rady a pripadne aj foto
Odpovedať
@dorwin Ja by som volil mensi 12 portovy patch panel umiestneny v doma vyrobenom racku (rozumej. Drevena skrinka (: ). Dovnutra dotiahnurlt 230V umiestnit switch a poprepajat len potrebne zasuvky 30cm patch kablom. Skrinku zavriet a hotovo. Najlacnejsie bude len na kable nakrimpovat koncovky a schovat ich ale tam ostava vela stoceneho kablu. Zasuvky nech su len v izbach na druhej strane kablu su proti patchpanelu drahou zabavkou ak nebudu nejake lacne nadomietkove.
Odpovedať
Profilova fotka
@janiiik84 teoreticky mozem dat rack do podkrovia. tam sa zbehnu vsetky LAN kable. moze tam byt aj switch. podkrovie je sice neizolovane a neobytne, ale su switche aj od -25 do +55 st. (ToughSwitch)
Odpovedať
@dorwin ja som urobil patch panel v stene (montovany dom) 2x8 RJ45, kupil na nete ale uz neviem kde napchal som to do plastovej krabice 20x20cm, (do vrchnaku vyrezal dve strbiny na konektory), zapustenej v stene. Akurat hlupo som to urobil v obyvacke pod telkou. Fotku hladam ale nemozem najst.
Odpovedať
Na podobnú tému: http://www.modrastrecha.sk/forum/elek...
Odpovedať
@dorwin jednoducho racko a mas pokoj. bud kupis alebo si doma spravis. na kable nakrimpujes koncovky a nechas trcat zo steny. k tomu das rack a mas pokoj. dovediet elektriku najlepsie na samostany istic a vo vnutri si spravis aspon 4 zasuvky. toto vsetko dokazes kupit origos do racku. cena vyssia. alebo doma nieco zmastis a das si tam klasicke nie original rackove moduly. tu sa medze kreativite nedavaju. len pozor ak ju budes robit z dreva. je tam elektrika.
Odpovedať
@dorwin miesto pre rozvod by som volil podla toho kde je privod internetu, je ekonomickejsie pouzit zariadenie priamo od poskytovatela internetu ako napajat este jedno extra pod strechov. Samozrejme ak nepozadujes monitorovanie / nastavenie domacej siete. Podla fotoblogu to vyzera ze tam optika nevede :) ak to budes riesit cez wifi na streche tak je podkrovie asi dobra volba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?