Akého alternatívneho dodávatela elektriny vybrať?

Profilova fotka
Ahojte, kúrim doma tepelným čerpadlom voda-voda. Nedávno som prešiel na dvojtarifnú sadzbu D11 od ZSE, ktorá je určená pre tých, ktorí kúria elektrickou energiou alebo majú TČ. Ceny v tej D11 tiež nie sú žiadna veľká výhra. Zjavne ZSE zneužíva svoje dominantné postavenie na trhu. Preto rozmýšľam nad zmenou dodávateľa elektriny na jednu z týchto dvoch firiem: - Slovakia Energy http://www.slovakiaenergy.sk - MAGNA E.A. elektrina http://www.magnaea.sk Máte niekto už skúsenosti s prechodom k alternatívnemu dodávateľovi elektriny ako domácnosť? Alebo referenciu na jednu z týchto dvoch firiem? Veľmi ocením akúkoľvek informáciu alebo radu.
Odpovedať
1
2
7
Mám osobnú akúsenosť s navádzaním nových zákazníkov od Slovakia Energy. Ešte nemali stanovený cenník na r. 2010 ( mimochodom ani teraz ho nenájdeš) a obchodníčka už v 7/09 vedela garantovať o 10 % nižšiu cenu ako ZSE . Keď som chcela vedieť presnú cenu, tak mi nevedela odpovedať a stále " garantovala" ( úprimne to slovo nemusím). Tá obchodníčka ani nevie čo je elektrina a nevedela prevod z mWh na kWh. :-D :-D :-D Nekalé praktiky neuznávam. Konkurencia je dobrá vec, ale pokiaľ je to v zmysle fair play. Mám negat. skúsenosť z okruhu známych ( ale išlo o firmu)mali neskutočné problémy s faktúrami a reklamácie sa vliekli celé mesiace. Po roku sa vrátili k ZSE. Rozhodnúť sa musíš sám. Ja som sa rozhodla - zostávam. Mám stabilitu, istotu, výborné služby, profesionalitu a odborníkov, ktorí vysvetlia a poradia. ( aj ohľadom predaja aj ohľadom distribúcie) Odporúčam pozrieť najmä diskusiu : http://staznosti.sme.sk/cpld/3316/SLO...
Odpovedať
Profilova fotka
jaty1 dakujem za odpoved. a nie si nahodou od zse? :-) alebo ich pr agentury ;-) slova vyborne sluzby a profesionalita z mojho pohladu v ziadnom pripade nevystihuje ZSE. ani nevysvetlili a ani neporadili. trvalo mi viac ako rok, kym som sa prekusal ich byrokraciou a dostal som sa na D11. komplikovali to, technikovi sa nedalo dovolat ... a tak. vopred sa nedalo zistit kedy maju nizsiu tarifu a kedy vyssiu. a nakoniec je vysoka tarifa vtedy, ked je elektriny prebytok (napr. vecer od 19:30 do 20:30) ked je cela rodina doma kupeme sa a chceme si pekne v teplucku posediet :-) alebo pekne rano od 7:30 do 8:30 kedy su uz fabriky davno nabehnute, ale zasa ranajkujeme, sprchujeme sa a pripravujeme sa na odchod z domu :-) tak tolko k istote a stabilite od zse :-) ak to len trosku bude mozne prejdem ku konkurencii. avsak neviem este ku ktorej. o tej slovakia energy som sa aj ja docital ze maju procesne problemy. neviem zatial ziadnu referenciu na magna e.a.
Odpovedať
Nie :-D :-D :-D to si ma pobavil. Ale pred 2 rokmi som menila 1 fáz. prípojku na 3 fázy ( sklokeram. varná doska) a na ich. tel. linke mi povedali všetko čo budem potrebovať, zaviedli mi žiadosť, zmluva o pripojení mi bola zaslaná do 3 dní a keď som technikovi priniesla revízku, schválil mi to na počkanie. takže to sú super rýchle služby. ;-) ;-) ;-) A to som baba a myslela som, že som totálne technický antitalent. Celkovo som mala elektrinu zmenenú za 2 týždne od podania žiadosti. Ale určite je každá záležitosť individuálna. ... ale čo sa týka tej zmeny na Magnu tak sa ti časy poskytovania lacnejšej elektriny nezmenia...Možno niečo ušetríš na cene. Elektrinu budú dodávať cez ZSE Distribúciu. Práve som pozerala ich stránku, ale neviem nájsť obchodné podmienky ( to znamená sankcie, penále, lehoty,spôsob ukončenia zmluvy, našla som len cenník :-| ) Slovakia Energy má obchodné podmienky zverejené a napr. výpovedná lehota je 6 mesiacov. :-|
Odpovedať
Ahoj kuko. Ak Ti to pomôže, mám len krátku skúsenosť s magnaea. Prestúpila som ku nim od októbra. Bývam v byte, nemáme zavedený plyn a platíme 2 tarify. Mesačné zálohy od ZSE som mala 116 Eur (kúrenie, bojler, varenie). Od magnaea mi prišiel výmer 100 Eur pri prepočte spotreby a záloh aké som mala v ZSE. Tých 16 Eur mesačne nie je až tak veľa, ale keď to spočítaš ročne .... ;-)
Odpovedať
Kuko a co ti spravil predbezny vypocet vyhodnosti D11? Lebo ja ked som pocital ako som pocital, stale mi to vychadzalo narvonako a to pri akejkolvek tarife od ZSE(!) Normalne som chytil tazky pocit ze ich tarify a prepocty co sa tykaju cien VT a NT su tak spekulantsky nastavene (skor naraficene), ze ty nebudes nikdy vo vyhode. Presne ako pises, oni vedia kedy ti pustit VT, aby si dohnali to co stratili pri NT. Aj ked tam je pomer 20:4 ale cenovo 1:4. Mozno sa to oplatilo minuly rok, ked bol rozdiel VT a NT docela markantny a ty si to cele zacal v tej dobe riesit, ale tento rok to je proste tak ako pisem a nemsylim si ze to bude lepsie. Alebo ti to vychdaza inak? Okrem tebou spomenutych este funguje europower a coskoro aj cez slovensko. Kazopadne musis pockat do 1.decembra, kedy sa stanovuju nove ceny elektriky na rok 2010, ktore sa imho ocakavaju ze budu o 15 az 20% mensie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, trend270: dakujem za referenciu. Pri mojej spotreby by to mohlo byt uz celkom zaujimave :-) shaker: este neviem, lebo mam D11 len par dni. predpokladam vsak, ze 90% (ak nie aj viac) vsetkej spotreby bolo pouzitej na tepelne cerpadlo, ohrev TUV, pracka, susicka, umyvacka a este cerpadla v biotope. A toto vsetko budem mat ovladane cez HDO, aby to nefungovalo cez VT. tak som sam zvedavy. a kedze uz to budem mat takto odladene, tak by som to chcel este vyspickovat aj tym, ze skusim kupit lacnejsie elektrinu. priemernu spotrebu mam cca 1650 kWh/mesiac, co je riadna supa. preto sa to snazim ladit. Pri D2 od ZSE som platil cca 220 Eur/mesiac, co sa mi zda vela aj ked plyn nemam. Podla mojich prepoctov by som mal pri D11 od ZSE platit 195 Eur/mesiac co teda fakt nie je ziadna slava ale napr. pri cenach od Magna E.A. by to mohlo vyjst cca 165 Eur/mesiac. A to uz je celkom slusna uspora. (vsetky prepocty su vratane poplatkov za istice - 3x32A) faktom ostava, ze tie casy a ceny za VT a NT su naladene tak, aby ti v podstate ziadna uspora nevznikla. asi treba zacat riesit aj alternativny zdroj elektriny :-) nejaku fotovoltaiku + nejaku vrtulu :-) som zvedavy na tie nove tarify na rok 2010. vdaka za info.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Konkretne s Magnou skusenost nemam. Na nu som ale zatial staznost nepocul. Firma Slovakia energy, tak s nou ma skusenost kamos, zial nic pozitivne. Ja som prezmenu vyskusal noveho dodavatela Energetické Centrum (www.energetickecentrum.sk). Doterajsie skusenosti su zatial kladne (vsetko vybavili, telefonaty ok, maily tiez) dufam ze im to vydrzi.
Odpovedať
Z eurofondov dávajú dotácie na solárne kolektory na výrobu elektriny a teplú vodu, treba zrealizovať a potom platia cca 200 euro/ m2 kolektora.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Rozhodnúť sa ešte raz, tak namiesto našich úžasných elektrární a ich rýchlych služieb - ani po troch mesiacoch ešte nemáme pripojenú elektrinu - by som uvažovala skôr o vlastnej veternej elektrárni, keby to bolo možné ]-( . Už ma tí elektrikári "serú" a riadne. Hlavne tie múdre krásavice v Žiline, čo nás zakaždým informujú inak. ]-( ]-( ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
vyskusaj pozriet este (http://www.komunal-energy.sk/sk/Hlavn...) ...u nas velka spokojnost :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
odporúčam pozrieť si www.vyhodnaenergia.sk
Odpovedať
@ferka511 Mno o návratnosti investície do vlastnej fotovoltaiky trocha pochybujem lebo celá tá technika stojí nemalé peniaze a foto článok má obmedzenú životnosť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahojte, moze mi niekto poradit. Prestahovali sme sa, energie prehlasene, okrem ZSE, tu uz dva mesiace visi zmluva a stale ju nie su schopni poslat. Elektrinu mame aj nadalej po odhlaseni predchadzajuceho majitela nehnutelnosti. Co teraz, aky by bol dalsi postup, kedze som uz riadne vytocena a rada by som sa vykaslala na ZSE a podpisala tu zmluvu s niekym inym. Da sa to? Riesili ste to uz niekto takto? Ako bude vobec vypadat vyuctovanie, ak cerpam energiu bez zmluvy? Dakujem
Odpovedať
Ak sú energie prehlásené, tak je všetko OK. Keď zmluva mešká tak to nie je OK, ale i tak je v poriadku, pretože ak je elektrina prehlásená, tak sa nejedná o čierny odber a meškajúca zmluva je iba administratívny problém. Zmena dodávateľa je možná kedykoľvek. Ak máte zmluvu bez viazanosti, tak máte výpovednú lehotu 2 mesiace zo zákona. Termín zmeny dodávateľa by ste stihli ešte k 1.1.2012 ak stihnete DORUČIŤ výpoveď (nie iba odoslať) do ZSE do konca tohto mesiaca. Na výber dodávateľa použite www.VyhodnaEnergia.sk, kde sa dozvietre, ktorý dodávateľ je najlacnejší. Problém je však v tom, že u nového dodávateľa by se mohli byťb až od 1.1.2012 a na rok 2012 ešte nie sú známe oficiálne cenníky pre domácnosti. Zo zákona majú dodávatelia povinnosť do konca tohto mesiaca ešte len podať cenové návrhy na URSO na schválenie. Preto je najlepším riešením počkať si do decembra 2011 na nové cenníky. Najneskôr 1.1.2012 musia mať všetci dodávatelia už schválené nové cenníky el.energie pre domácnosti a preto si v januári pozrite na www.VyhodnaEnergia.sk, ktorý dodávateľ je najlacnejší, v januári doručte do ZSE výpoveď a vyberte si najlacnejšieho dodávateľa el.energie. Nový dodávateľ všetko za Vás vybaví na základe splnomocnenia. Všetko je bez poplatku.
Odpovedať
Profilova fotka
Odoberá niekto elektriku od SE Predaj? Ste spokojný? Uvažujem nad nimi, lebo mi ZSE idú pekne na nervy.
Odpovedať
Profilova fotka
Neodoberá niekto el. od SE Predaj? Vymenili ste ZSE, VSE, SSE? @trend270 ahoj. Stále ešte odoberáš elektrinu od Magna ae? Stále si spokojná? @milaninka energetické centrum sú tí, čo chodia aj po bytoch a ponúkajú aj poradenstvo, že? Stále odoberáš od nich? @erikaajuro Aj vy ste stále u komunal energy?
Odpovedať
To je jedno u koho si. Podstatné je to, aby to nebolo s viazanosťou a aby tá firma neskrývala nič v zmluve, alebo vo VOP. Porovnaj si ceny a neváhaj.
Odpovedať
Profilova fotka
@stromokocur jasné, určite by som nešla do žiadnej viazanosti. Mám už pár tipov na dodávatela, tak idem prelúskať ceny, ale chcela som aj nejaké osobné hodnotenia, napríklad aj na komunikáciu s tými dodávatelmi. Na ZSE mi totiž najviac vadí, že ich komunikácia je na úrovni húpacieho koníka, mám pocit. A ďakujem ti za radu.
Odpovedať
@zuzana581 Oproti minulému roku trochu stúpla cena. Momentálne to neviem porovnať so ZSE. Inak som spokojná.
Odpovedať
@zuzana581 moji rodicia zacali odoberat od 1.10. medzi prvymi. Cize hodnotit este nemozme, podla vypoctov usetrime okolo 30 eur rocne, ale aj to je nieco, naco by sme mali platit navyse tym "debilom" v ZSE, ked netreba. Ale maju velmi prijemny pristup k ludom, pani, co sme to s nou vybovali, bola velmi mila, napomocna, ochotna.. to nebyva moc zvykom..
Odpovedať
@zuzana581 energeticke centrum su brutal zavadzaci, podvadzaci, same negativne skusenosti mojich znamych
Odpovedať
@trend270 a citala som, ze SE Predaj ako jediny nebudu zvysovat ceny na 2012.. kiez by im to vydrzalo aj dalsie roky..
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkarepa ďakujem za info. Ešte zbieram informácie, ale najviac sa mi páčia naozaj oni.
Odpovedať
Treba si tu porovnať všetkých dodávateľov: www.VyhodnaEnergia.sk
Odpovedať
@stromokocur my sme sa nakoniec nerozhodovali podla uplne najlacnejsej ponuky (nejakych 6 eur rozdiel), ale vzali sme do uvahy aj ine veci - pristup k zakaznikom, spolahlivoast firmy.. preto sme si vybrali SE predaj.. verim, ze dobry vyber (ale uvidime asi az koncom roka ked pride vyuctovanie alebo ked bude treba nieco riesit)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
http://www.tzb-info.cz/ceny-paliv-a-e...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@kuko Niečo nové v tvojom "badaní" po zmene dodávateľa? Som v rovnakom probleme, prepočty mám všetky za sebou resp. pred sebou....
Odpovedať
Profilova fotka
@peter_fiok ahoj, ani nie :-) som to trosku teraz vzdal, lebo na to moc nemam cas. ale za kazdy napad, radu budem vdacny ;-)
Odpovedať
@kuko riešil som to asi 2M, potom odmlka, nemal som cas, teraz sa venujem tomu 3t, prakticky spotrebou som na tvojej urovni, po vsetkych prepoctoch mi to vychadza na cca. 3.500€ u ZSE, Magna 3.290€, CEZ +-3.300€, slovakiaenergy 3.320€. Vidím to na Magnu, dobre sa mi s nimi komunikuje. Nie je to len o cene, ale servise, komunikácie, zverejnením zmluv, VOP, moznosti sa o tom baviť nie s call centrum, nie cez maily, ale priamo.
Odpovedať
ja mám dobré skúsenosti s Komunal Energy - jasné pravidlá , jednoduchá zmluva , ľudský prístup www.komunal-energy.sk ušetril som ročne - rodinný dom 1500 m 3 plynu a cca 3000 kWh elektriny - spolu cca 150 € voči SPP a ZSE
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?