Ake cidlo na dvere ???

Profilova fotka
Caute, ake riesenie mi odporucate, ked chcem aby sa po otvoreni dveri rozsvietilo svetlo. Kable mam natiahnute, len neviem ake cidlo alebo zariadenie nainstalovat, ktore zapne svetlo. Viete mi poradit ??? Vdaka
Odpovedať
1
2
na dvere? snad na svetlo, hocijake z elektra.
Odpovedať
@zero07 magneticky dverny kontakt
Odpovedať
Profilova fotka
@catscan zaujimalo by ma ako sa da zapojit dverny magnet tak aby pri otvoreni (rozopnuti) nieco zapol...
Odpovedať
@richard71 Jednoducho ;) Jazyckove mag. rele na 24V, nejake pomocne rele 24V/230V - svetlo. Ale existuju aj mag. jaz. rele na spinanie 230V/1A /nemusi byt pomocne rele/ ;-) http://eshop.dsc.sk/produkty/213/magn...
Odpovedať
@zero07 Alebo zabuduj do zárubne nejaký mikrospínač, ktorý sa otvorením dverí zopne. V Conrade majú rôzne - http://www.conrad.sk/vyhledavani?text... Sú aj na 240 V. Alebo ak nechceš vŕtať do zárubne, tak na dvere malý pliešok a ten mikrospínač na stenu nad dvere.
Odpovedať
...ale cez casove rele to treba prehnat, lebo v opacnom pripade to bude blikat ako u Hubackovcov na kolotococh. Da sa to dodatocne aj bezdrotovo cez RF, baterku menit kazde 3-4 roky. @richard71
Odpovedať
A co tak dat senzor... Napojiš to na svetlo a nastavíš si tam aj čas ako dlho to ma svietiť... Ja si to planujem dať do chodby... Keď otvoríš dvere tak sa to zapne a nemusiš hladať vypinač... Ma to aj dalšie vyhody ked máš wc na chodbe tak v noci ti to zapne keď pojdeš na wc plus nejaký čas to bude svietiť... Aspon ta neoslepí svetlo ked budeš rozospatý
Odpovedať
@adino23 senzor v RD je najvacsia kravina, aka sa v beznej instalacii moze vyskytnut.
Odpovedať
Povedz koli čomu to je kravina
Odpovedať
@adino23 pretože je nespolahlivý
Odpovedať
Profilova fotka
@catscan co je na sensore prosim pekne nespolahlive ? :) , ja by som u nas urcite nic ine nedaval a to ma museli stavbari na to presvedcit, lebo som nechcel.
Odpovedať
@majkoj Nespolahlivostou v tomto pripade myslim to, ze v mnohych pripadoch spina aj vtedy, ak je to neziaduce. Dalsou vecou je casova zlozka, ktora je pevna a aj ked sa snazis odhadnut cas, ktory bezne budes potrebovat, nie si predsa robot a nezijes podla na sekundy zautomatizovanych schem, tj. obcas to svieti fajn, obcas zbytocne dlho, lebo si cez dane miesto len prebehol, obcas kratko, lebo si sa zdrzal, nasledne zopne zase, ale to uz si zrovna na odchode. Pre mna osobne su to rusive veci. Navyse, ak si dam vedla seba tlacitko/vypinac a senzor, zivotnost u vypinacov (pocet zopnuti) je niekde uplne inde, otazny je aj dizajn atd atd. To, co pisal, ze chce aby sa mu po otvoreni zazalo svetlo sa da robit cez senzor, samozrejme. Ale rieseni je ovela viac. Modelova situacia: Poziadavka: ked si otvorim, chcem mat v predsieni svetlo. Riesenie (napriklad takto je to u mna) : Predstavme si, ze prichadzam od ulice, je uz tma. Sumrakovy spinac mi zopne orientacne osvetlenie v chodniku/prijazdovej ceste/podbiti, cize k dveram od ulice trafim. Z vonku si zaznem nad vchodovymi dverami cez vypinac cislo 6 svetlo, odomknem, vstupim do miestnosti. Vedla dveri mam vypinac 5B, jednou polovicou si zazinam v predsieni, druhou zhasinam za sebou svetlo vonku. Prikladam kartu ku klavesnici, zabezpecovacka je odkodovana. Vyzujem sa, odozim si co potrebujem, vstupujem do obytnej casti domu, vypinacom cislo 6 (alt. 5B) za sebou zhasinam. A mozem byt v tej predsieni hodinu, alebo iba 4 sekundy, svetlo mi svieti len potrebny cas.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@catscan Ja to mám vo WC ako aj v chodbe a keď chcem tak si čas bez problémov upravím /predĺžim/ stlačením tlačítka na senzore a nemám problém :-) Dávam ho všade kde sa len dá :-) :-) .Prichádzaš domov s nákupom/zložíš ho aby si zapol vypínač/ prídeš ku dverám znova nákup dole odomkneš potom vypneš svetlo na vstupe, zapneš v chodbe-predsieni a potom znovu vypneš :-( V bytovke vychádzaš s nákupom z výťahu a zrovna sa Ti vypne automat osvetlenia a si "šťastný"že je tma a zase dole nákup a hľadať tlačítko osvetlenia. ]-( Senzor si myslím že aj v takomto prípade je na nezaplatenie...A že je naspoľahlivý??? Ja s ním nemám problém :-) :-) Naopak. ;-)
Odpovedať
@technik007 "Prichádzaš domov s nákupom/zložíš ho aby si zapol vypínač/ prídeš ku dverám znova nákup dole odomkneš" - neviem presne, ako je to u teba, ale ja mam vypinac hned vedla dveri, cize ak idem s nakupom, tak si ho polozim, zaznem, vytiahnem kluc, odomknem a az potom beriem nakup, a nie tak blbo ako si to pisal ;-) Principialne mi je to jedno, rieseni je vela, toto nie je moj styl, cez senzor. Mam ho doma, dokonca dva, ale ma ine vyuzitie (orientacne osvetlenie).
Odpovedať
Profilova fotka
@catscan realny priklad, pridem domov zasvieti sa svetlo pred dverami, otvorim dvere zazne sa na chodbe, idem do kuchyne a robim co potrebuje a neriesim kolko svietia tie 3ks LED :)
Odpovedať
@majkoj u mna to nie je vec uspory na energiach. Realne mi vadi, ak sa svetlo same zapina len tym, ze prejdem v obyvacke okolo vchodu, pritom tam v skutocnosti nejdem. Nebol som u teba, neviem ako to mas riesene, ci mas plne dvere, alebo presklenie, rovnako svetlo pred vchodom ti moze spinat v noci cokolvek, to je to rusive. Zakaznik chcel to iste riesenie u seba, PIR pred vchodom do ramceka vedla inych tlacidiel. Teraz to chce demontovat, lebo pri silnejsom vetre mu to zopina vinic rastuci par metrov dalej. Alebo v hoteloch - sedim si na WC, pianko, popiskujem si a naraz tma. Potom sa tam metam, mavam rukami atd, aby si ma ten blbec konecne vsimol a zazal :D :D - tym som myslel tu nespolahlivost
Odpovedať
@catscan JA som Ti to napísal ako je to u mňa... myslím si, že som Ti to blbo nenapísal, aby si to nepochopil :-) :-) :-) a neboj sa nehnevám sa za Tvoj názor... ;-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@catscan wc beriem, pri vsetkom ostatnom je to vec nastavenia k mojim snimacom som mal masku ktoru vylamem tak, ze spina tam kde potrebujem. Snimace mam len na chodbe , kde by som zosalel zo spinacov, je tam 7 dveri :).
Odpovedať
@technik007 musim sa naucit vyjadrovat presnejsie, lebo to vyvolava nezelane a neumyselne konflikty. Ked som si to po sebe precital, dalo by sa to pochopit ako "tak blbo ako si to pisal", ale pravy vyznam mal byt: ze to nerobim tak blbo, ze si musim polozit 2 krat nakup, kym pridem dnu - cize tak, ako si to pisal v tvojom priklade, kedze mam vypinac hned vedla vchodovych dveri - a teda ze u mna je situacia ina. Pardon, ak si si to zle vysvetlil.
Odpovedať
@majkoj 7 dverí??? Viac Ti nevošlo??? :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@catscan Nevidel si moje smajlíky??? Všetko je ok... :-D :-D :-D
Odpovedať
Suhlasím s majkoj... Ide o nastavenie tych snimačov...
Odpovedať
@catscan senzor mame v spajzi, a je to super. Vzdy ked otvorim dvere, svetlo sa rozsvieti a po nejakom case sa vypne. Pri WC by som skor hladala snimac pritomnosti. Podla mna musi take nieco existovat co vie zistit, ci niekto v miestnosti je alebo nie aj ked sa osoba nehybe.
Odpovedať
@jojo2jojo @adino23 @technik007 @majkoj So vsetkymi suhlasim, svoje dovody som vysvetlil, mne to nevyhovuje, ale nikomu z vas pouzitie senzorov nezazlievam, nezavidim, ani nehanim ;-) Ale poviem jeden dovod, preco mozte pouzit vypinace vsade, ale senzorove riesenie len na vybranych miestach - skuste spravit dom bez jedineho vypinaca (ci ovladania cez tlacidlo, RF, telefon a podobne) a pouzite LEN senzori. Myslim, ze by to bola utopia, akokolvek by boli umiestnene a nastavene. Preto vravim, ze cez vypinace to pojde za kazdych okolnosti, cez PIR obmedzene. Ja mam senzori dva - jeden v spalni pod postelou - v noci rozsvieti orientacny led pasik (cesta na wc) a na chodbicke, 25cm nad podlahou zazne LED orientacne osvetlenie. Je to len vec preferencii.
Odpovedať
@catscan Pracujem v De a mal som možnosť robiť komplet elektroinštaláciu s kolegom v jednom súkr. podniku na stavebniny. Podľa plánu sme namontovali vypínače v garážach,chodbách a v sociálnych miestnostiach..No po 2týždňoch sme všetky vypínače menili za snímače pohybu, pretože pracovníci nechávali zapnuté svetlá a senior majiteľ dal príkaz s okamžitou platnosťou vyhádzať vypínače a namontovať snímače,všade..Do kuchyne sme montovali 2ks kvôli rôznym časom a prestávkam medzi svietením. Tak isto šlo do garáže viac snímačov aby sme vyriešili hluché priestory. Ver mi že to fungovalo bez problémov. Ostali vypínače len v kanceláriach a v archívoch,kotolňa.Dokonca i vo veľkom sklade sa montovali miesto vypínačov snímače závislé aj na okolitom svetle. Jasné že máš aj Ty pravdu v prípadoch ako uvádzaš,čiže kto a kde snímač umiestni je jeho vec. :-) ;-)
Odpovedať
@jojo2jojo Vyriešiš to dvomi snímačmi na spoločnej fázy s rôznym nastavením času.napr.1. na 30sek. a 2. na 45sek. Ako sa pohneš tak začne časovať ten prvý a ako skončí časovanie 2.je ešte v činnosti a opačne.Takže Ti svietiť bude stále bez prerušenia svietenia, kým neopustíš priestor. :-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Chlapci, ja som uz cital vselico ale toto je uz aj na mna vela :-) Mam komoru, chcem aby sa zaplo svetlo ked otvorim do nej dvere a aby sa vyplo svetlo ked zavriem dvere, to je vsetko. Snimac pohybu dat nemozem lebo by som ho nemal kam umiestnit ked komora je po strop nalozena zavaraninovymi poharmi v kazdom rohu. Je toto spravne rieenie ? http://www.conrad.sk/mikrospinac-seri...
Odpovedať
Profilova fotka
@zero07 no keby si na zaciatku napisal , ze dvere do komory... :D
Odpovedať
@zero07 a urcite nebudes chciet niekedy nechat do komory pootvorene dvere, ale aby sa v nej cely cas nesvietilo? Ibaze medzi tvoj dverovy spinac a svetlo dat este klasicky vypinac, ktory prerusi fazu natrvalo bez ohladu na dverovy, ak bude treba...
Odpovedať
Tam kde je vypinač nedaj zavaraninu ;-) ved ho daj na strop. Tvoje problemy a Lendlove peniaze.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?