Aká má byť hodinová sadzba elektrikára?

Aký máte názor na hodinovú sadzbu 13€+dlp elektrikárá v NMNV? Ide o komplet elektroinštalačné prace na novostavbe( frezovanie, tahanie kablov, atď) ďakujem za nazory
Odpovedať
@ivan007 uzavri zmluvu na úkol, nie na hod
Odpovedať
Profilova fotka
Tak akurát.
Odpovedať
Ja som z NMnV a berem 7€, popripade da sa dohodnut aj na ukol
Odpovedať
Mne daval elektrikar za dvojpodlazny dom pausal 1200,- Euro Bolo v tom: Frezovanie, osadenie rozvodov elektriny, TV, Internet, videovratnik, alarm aj s pripojenim od vonkajsej rozvodovej skrine... + spotrebovany material Hodinovku mal 9,- euro ale podla mna je rozumnejsie dohodnut si vopred cenu za montaz....
Odpovedať
@ivan007 No ak si sa s ním dohodol na hodinovke, tak pre Teba je to na platenie, viac než dosť... :-(
Odpovedať
@patriky To ste u niekoho zamestnaný, alebo si len nevážite vlastnú prácu? Prepáčte že je to oftopic, ale nedalo mi nereagovať? Majster ktorý si váži svoju prácu nepôjde pod 10, 13-15 je podľa mňa ešte v pohode a to myslím každého majstra, nielen elektrikára. Práca na úkol je najlepšie riešenie. Viete čo chcete a majster by mal vedieť odhadnúť čo to asi bude trvať a podľa toho počítať. Práca na hodinu zvádza k zbytočnému naťahovaniu.
Odpovedať
@ivantrnka ja si vazim robotu a nehambim sa za nu. Vsetko je tak ako ma byt. Ide o to, ze toto mam po mimo, neni to moj hlavny zdroj prijmu. Bavi ma to tak to robim a aspom cosi privyrobim a preto mozem ist s cenou dole.
Odpovedať
Ak robit na hodinovku - tak musi byt jasny rozsah prace a casova narocnost. Ak sa s niekym dohodnem na 250hodinach za komplet instalaciu, tak mu zaplatim tych 250hodin za komplet instalaciu. Samozrejme mozu sa vyskytnut prace, alebo vykony s ktorymi sa na zaciatku neratalo a tie treba zdovodnit ze preco.
Odpovedať
@palko80 to už nie je hodinovka 😀
Odpovedať
@kriloter No ja viem ze niekomu by vyhovalo mat len hodinovku a neobmedzeny pocet hodin. Ale ponuka na hodinovu sadzbu ma vyzerat takto: Frezovanie: 30hodin Osadenie rozvodov: 60hodin Pripojenie od vonkasej skrine: 12hodin Suma 92hodin (1hodin 13eur+DPH)
Odpovedať
@majo86 Bol som na tom podobne. Dvojpodlažný dom (kocka), komplet menená elektrika za 1100 E (práca 500 + 700 materiál). Tá partia, ktorá to robila nerobí na čas, ale na úkol formou 5 Eur/krabica.
Odpovedať
Mne robil kamarat 10 e na hodinu. Traja boli. Povedal aj kolko by bolo za ukol a vyslo to nakoniec o 200 menej. Dobri majstri sa nemusia zasivat alebo natahovat cas. Je problem ich dostat na stavbu nie aby sa tam zdrzovali naviac :) Takisto som bol spokojny aj s firmickou co robila hrubu stavbu. 8,50
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mal som neprofika (???), cize mal ine zamestnanie ako hlavne. Ak si dobre pamatam, na 4i bungalov som platil ukolovo 1200€. Tam bolo vsetko. Vratnik, alarm, brana, dokonca montaz svietidiel. A to mame v dome 160 skatul. Hodinovo mu to vyslo asi na 1,50€, kavickove tempo.. :-D @ivan007
Odpovedať
cena práce je všade iná, na východe je priemer len nad 400 Eur/mes tam ti nikto nedá na hod 13Eur @matorado možno tak bratovi by som za to robil, ale zarobiť za hod na 1 pivo?
Odpovedať
@duzu Ak to beries, ako poslanie, resp. utek z domu, preco nie. Na pive by si musel platit, takto aspon platia tebe.. ;-) A kavicka gratis..
Odpovedať
Ja robím v produktivite 12,-EUR/ hod bez DPH Pri veľkých zákazkách som ochotný ísť na 10,- EUR. Za menej ani za svet. Radšej sedieť doma. Na úkol mi to vychádza viac, keďže sa nazadrbkávame, ale robíme... Samozrejme na východe a na severe je produktivita okolo 7,-EUR. Bratislava cca16.- EUR. Nehanbím sa za to a roboty mám až-až...
Odpovedať
tak isto ako volba neist pod XY eur u majstra, je volba zakaznika neprijat zakazku nad XY eur.. ked mne dali cenu za murovanie, zobral som.... zobral som miesadlo a dalsie potrebne naradie. namiesto aby som zarobil 4-5 tisic eur, zdanil ich, zaplatil zdravotne a socialne, a az nasledne jemu zaplatil 2-3 tisic, som tuto blbinu obisiel, cize za par dni roboty mam 4-5 tisic eur technicky povedane. okrem ineho, nemusel som pri svojpomoci pocuvat "to je tazke" "to sa neda" "to bude za priplatok" a co do prdele, som u nejakej prostitutky, ze za priplatok ? novodobi majstri su lenive lemri, ale cest vynimkam, zial, prave na tych nie vzdy ma clovek kontakt, alebo peniaze.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt v principe mas vo vsetko pravducasto to robim podobne, ale par dni roboty to asi nebolo, alebo ? :)
Odpovedať
@volt si platca dph?
Odpovedať
@dusantt pises jedno a robis druhe. Mam na mysli ten veniec za 2100. Nic v zlom.
Odpovedať
@majkoj par dni nie, nie doslova, kedze som robil velmi svedomito.. fakt mi vadilo vsetko co vadit moze.. ale samozrejme aj tak to nie je 100% chirurgicky presne, ale nakolko tvarnice povolia, natolko to je... ale u man je dobre to, ze mna to bavilo. hodinovo to moze byt 120-150 na podlazie.. a dost hodin som nabral tak, ze som zabudol meter niekde a hladal som ho.. @originalx ano, to bola chyba, bohuzial... mal som to vyviazat sam, garantovane by to bolo o X % lepsie.. rovno kupit velox za 500eur a zaroven tie stlpiky by som verim tomu ze nejak pozbijal.. skoda, ze som povolil, jednak preto, ze som si myslel ze ta strecha ponahla (usetri mi to ked bude skor nez jar, mozem robit vnutri) a jednak lebo zena si myslela, e uz by som mal prestat. bohuzial, zas som prestal pocuvat logiku a doplatil som na to, ako vzdy. ono s tym putzmeisterom by som to sam vykyblikoval.. noha jeho.. nenavidim sa za tuto chybu. ale aspon to je utechou, ze ked preziju take lenive opice ako ti majstri, musim prezit aj ja.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt na to ti poviem len jedno, pocuvaj manzelku :) Ja som nepocuval a skoncil s operaciou chrbtice :) A veru 6mesiacov PN tiez co to stoji :)
Odpovedať
@ivantrnka Tí čo robia vo fabrike za 3,50 si asi podla teba nevážia svoju prácu???
Odpovedať
@majkoj tak mas pravdu, ale je to relativne.. ja som cely strop rectolight vratane nosnikov dal sam. uplne sam.. vies si predstavit tu parodiu.. nosit 5m nosniky po 30cm vo vyske 3m ale zivot je uz raz taky, nieco chcem, musim nieco urobit, bud budem 3 roky makat v robote, alebo 1 rok an stavbe. to je nadlho tema :)
Odpovedať
praca elektrikara ... trocha nechapem zmysel hodinovej sadzby ... ved potom elektrikar si moze v pohode pomaly robit, ked je plateny od hodiny ... v takych pracach si treba podla mna sadnut a toto, toto, toto potrebujem a elektrikar ma povedat kolko to bude stat celkovo ... a kolko cca to bude trvat ... podate si ruky a sup do prace ... samozrejme moze sa nieco vyskytnut, kde sa moze cena potom jemne zmenit, ale nic drasticke. @lubossss ten co robi vo fabrike pri pase nie je vystudovany elektrikar s praxou, ktory ked je sikovny tak ma zakaziek kolko len chce ... Robi tam z nejakeho dovodu, vsakze. Cest vynimkam.
Odpovedať
nestrašte hodinovkou -pred 20rokmi som dohodol cenu za pracu a približne za material a hotovo. robil som vlastnym tempom a nikto ma ne ---pre 5 minut. niekedy to bolo lepšie niekedy horšie ale aj tak lepšie ako chodiť do práce
Odpovedať
Niekedy sa neda inak, lebo viackrat som zazil, ze sa robilo bez projektu a zrazu z jedneho vypinaca c.1 bola kombinacia 6-7-6, vonkajsie svietidla mali byt najskor na senzor nasledne na vypinac a aj senzor, atd.. Podla mna kazdy seriozny majster vie robit tak aj tak. A nemal by mat problem nechat si pozerat na prsty.
Odpovedať
a nezabudnuť aj na náklady s činnostou
Odpovedať
@lubossss To je porovnanie neporovnateľného. Ľudia vo fabrikách si nemusia platiť účtovníčku, nemusia si kupovať vlastné náradie, nemusia dopĺňať sklad zo svojich peňazí... Jedlo majú v kantíne alebo stravenky... Skúste sa občas pozrieť na výplatnej páske akú superhrubú mzdu máte a prepočítajte si koľko to vychádza na hodinu. Možno budete prekvapený. Majster na živnosti to všetko musí započítať do ceny ktorú povie klientovi. Ďalšia vec je, že každý chce byť bohatý a nie žiť z ruky do úst - to je dôvod prečo ľudia podnikajú. Pokiaľ chcete hrať cenovú vojnu ako taxikári v Nových Zámkoch, ktorý dlhé roky jazdili za 2 Eurá celé mesto (ako z toho môžu vyžiť?) a teraz som pozeral že zmenili cenu na 1,50 (AKO Z TOHO MÔŽU VYŽIŤ!?). Tak ďakujem, to radšej zmením svoju kvalifikáciu alebo si nájdem iných zákazníkov... hoc aj za cenu že zase skončím za hranicami.
Odpovedať
@ivantrnka kantina je zvacsa humus, absolutny humus. stravenky 3,6eur je nic, jedlo nulovej kvality ( z restik) superhruba mzda je tu lebo taky je svet, fyzika, ta nikdy nic neodpusti a ked chceme mat nonstop hasicov a zachranarov, nieco nas to stoji.. ina vec je kradez politikov v hodnote cca 50% verejnych zdrojov rocne.. mohol by si sa mat o 100% lepsie (dva krat) keby sa nekradne. a na mago taxiakrov v NZ, myslis si, ze keby nei su v pluse, tak to robia? nikto nebude nikdy dotovat svoj podnik, ked nezaraba (pokial nie je rodinny a axik asi rodinny nie je), takze bud su to pracky, alebo jednoducho si zarobia viac ako za pasom. vtip je v tom, ale nerobim v tom, takze len tipujem, ze za 1,50 to je konkurencia aj voci MHD, cize mozno maju vela zakaziek. ani jeden sa nema dobre, obaja sa maju nahovno, definitivne horsie ako politici, co zarobia 5 litrov mesacne , cely rok, za to, ze maju 8 mesaicov prazdnin za rok), okrem kseftov za miliony. prirovnal by som to k pasakom. pokial si pasak kupi pasat za mesaica pasactva, tak ten isty pasat by si mohli kupit jeho podriadene. to je cele to sprostredkovanie. politika je to iste. tvaria sa ze riadia stat, a beru z toho proviziu. tam terba klopat pre vyssiu mzdu, a nie primarne u zakaznika. a vies preco? zvysis zakaznikovi cenu, a on ju zvysi tebe, lebo napriklad je to zubar, ktory si povie, ze musi viac zarobit, aby mal na elektrikara. lenze ty nasledne zvysis cenu, lebo zubar ti ju zvysil, a dookola donekonecna. to je famozny kapitalizmus/rakcny system, akykolvek system, neviem ho pomenovat. pointa je, ze my co mame, mame na ukor tych, co nemaju.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?