Zomrela nám andulka. Mohlo to byť od žiaľu?

Profilova fotka
ahojte,máme znova smútok v rodine...s manželom sme sa rozhodli že si obstaráme andulky aby mal náš malinký 8 mesačný syn dobrý vzťah k zvieratkám. Tak sme si od tedy priniesli dve mladé andulky jednu modrú a druhú fialovú...Tinky a Vinky...kúpili sme im klietku pre andulky so 4 krmítkami a 4 bydielkami. Časom sa zistilo že sú to chlapci bračekovia. Lenže 20.6.2012 nám Tinky umrel. Nevieme načo. Odvtedy bol Vinky taký smutný. Mal smutné očká také maličké ale žrával normálne aj von lietaval z klietky a dokonca sa hrával aj s naším synčekom. No stále bol taký smutný a dokonca aj našuchorené perie mal. A tak sme sa rozhodli že mu prinesieme druhú andulku tiež mladú....lenže dnes 2.7.2012 asi 3 dni na to mi Vinky umrel na rukách. :-( neviem prečo. Mohlo to byť od žiaľu? Naozaj bol taký smutný...
Odpovedať
@nyiragonga19 moze to byt od zialu, andulky maju radi spolocnost, mozete mat aj jednu , ale treba sa jej venovat, pustat ju von..., ale ked kupite naraz dve a jedna umrie treba jej nahradu kupit hned.. andulky sa daju aj naucit rozpravat su super bruchomluvci ;-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no on bol taký krotučký....nevedela som že či sa bude s novou byť alebo si zvyknú na seba :( a kým sme sa rozhodli pre ďalšieho žiaľ bolo už asi neskoro :( môžeme teraz tej jednej priniesť ešte dve andulky? máme klietku so štyrmi krmítkami a štyrmi bydielkami aj hojdačka je v klietke.
Odpovedať
@nyiragonga19 urcite to nebolo od zialu, skor nejaky problem v krmeni a najskor vo vode. Treba ich postupne aklimatizovat tym ze budete davat prevarenu vodu, alebo velmi slaby odvar cierneho caju.
Odpovedať
Profilova fotka
čítala som na internete ako sa starať o andulky a nebolo tam písané nič o čiernom čaji či prevarenej vode... teta od ktorej sme ich vzali im tiež dávala vodu. ale však môžem skúsiť....
Odpovedať
@nyiragonga19 to neplati len pre andulky, plati to pre vsetky exoty ked ich prenesies do ineho prostredia s inou vodou. Nie je to pravidlo ze nepreziju ale casto sa im to stava, teda ako prevencia. Podla toho co si pisala mi to vychadza na tento problem.
Odpovedať
Profilova fotka
dobre ďakujem za radu...idem im teda uvariť čierny čaj
Odpovedať
Profilova fotka
a môže piť aj iný čaj ako čierny?
Odpovedať
@nyiragonga19 moze, nejaky bylinkovy, ale hlavne slaby.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak jej uvarím biely čaj alebo zelený....a ako dlho to mám nechať luhovať? 2 minúty stačia?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Mám andulku ktorá vždy spí vždy je našuchorená a veľa žerie...... Keď som ju pustila von nevedela lietať a stracala orientáciu a rovnováhu je to normálne?....... Žije sama vždy sa jej venujem je mladá a má zrkadlo...... Čo môže byť s ňou?......... Umrie mi?
Odpovedať
@nyiragonga19 je to citliva otazka a nechcel by som nikoho urazit. Moj nazor je vsak, ze zvierata nemaju cit, sucit atd. To su ludske "vlastnosti", ktore som presvedceny, ze zvieratam neboli dane. Kazdopadne, ked sa clovek pozera na zvierat, zamiluje si ho, tak si nanho aj prenasa svoje city, pocity a mysli si, ze to zviera to vidi a vnima rovnako.... Podla mna ta andulka nezomrela od zialu. Je to tak, ako ked mi knaz rozpraval, ze jeden veriaci sa velmi hneva na Boha, lebo mu zomrel dobry kamarat a ze za to moze Boh. Knaz mi vsak odpovedal dalej, ze ten clovekl nezomrel, lebo to chcel Boh. Preco zomrel je napisane v jeho umrtnom liste, v casti pricina smrti. Preto aj ty ked ches vediet na co zomrela andulka, tak pitva by ti to povedala presne. Kazdopadne Vam nevycitam, ze mate k zvieratam taky vztah, podla mna je to OK, je to ludske. Avsak Cit, sucit a podobne ludske prejavy by sme mali prejavovat hlavne k ludom, zvierata by mali byt skor cestou/prostriedkom.... su tu pre cloveka, nie clovek pre nich.... Toto je vsak len moj nazor a presvedcenie, co v zivote vekom nadobudam.... a urcite nieje konecne.
Odpovedať
My sme kedysi chovali andulky vo volierach a ked pises o smutnych ockach a nasuchorenom peri, hned ma napadne, ze andulky boli chore, pravdpodobne virus. Pravdepodobne ich aj prehanalo. Trebalo im varit caj z dubovej kory na zahustenie stolice a nedavat vodu, aby pili iba caj a na jednu polovicu klietky nasmerovat lampu a svietit, aby im bolo teplo a zakryt uterakom, aby teplo neunikalo. Druhu polovicu klietky nechat odokrytu bez svetla, aby si mohli vybrat, ked im je moc teplo. Duha vec, treba kupit tyamin (vit. B), rozdrvit ho na prasok, dat na spisku lyzicky a davat priamo do zobaka 3x denne. To je na posilnenie. Za par dni takto budu fit. Samozrejme treba andulku izolovat od ostatnych.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
my sme tiež niekedy mali andulky, dve...... tato im postavil veľkú klietku a bývali pod prístreškom vonku... (myslím že to bolo asi v lete, bola som dosť malá vtedy) ........... a keď im mama čistila klietku .... jedna z nich uletela a už sa nevrátila, a po pár dňoch tá druhá zomrela.... podľa mňa to tiež bolo od žialu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?