Živá kosačka

Kto z vás vyuziva taky luxus tzv."zivych kosaciek"? Ja chovam ovecky,aj kozy a akurat mám jednu aj s cerstvym capkom(nar.1.aprila) na predaj,ak sa niekto zaujima o chov. Som z okolia Levic.
Odpovedať
predavas aj kozicku?Za kolko?Vedel by si ju aj doniest?
Odpovedať
@mcdog podla toho odkial si, ale musia ist oba kusy spolu,pretoze malý capko este min. Mesiac by mal cicat, az potom sa koza dojí
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
znovuotváram tému - má niekto skúsenosti s chovom kamerunských oviec a kôz? Rada by som využila ako živú kosačku, ale ako začať? čo potrebujú? čím sa kŕmia v zime? koľko ich treba a ovce či kozy?
Odpovedať
nokozy obhryzaju aj do vysky, na travu skor ovecky
Odpovedať
@tinvin AKy velky mas pozemok, co od toho cakas? mas chut starat sa o zvierata? mas ich kde dat na zimu?
Odpovedať
@tinvin mali sme ovce a na zimu chodia k jednemu panovi,ktory ma ovce. Na jar si berieme jahniatko a na jesen mu ho vratime. Ovce rychlo spasaju,preto ak nemate dostatocne velku zahradu,budete musiet prikrmovat cerstvo nakosenou travou alebo senom. Spasaju rychlo. Napr. nasich 2500m2 spasli za 3 tyzdne. Ked je dobry rok a casto prsi,rastie trava rychlo,je to fajn. Ak je suchy rok,musime prikrmovat senom alebo cerstvo nakosenou travou. Inak su uplne nenarocne. Staci im pristresok na prenocovanie,prisun vody. Lubia suchy chlebik,kukuricu,ale tej pomenej len ako maskrtu,aby rychlo nepriberali. Obzrali nam vsetko kam dociahli :-D aj listy na stromoch,jablka. Kozy sme nemali,tie sa mi zdaju byt narocnejsie.
Odpovedať
Pozor kozy zožerú okrem buxusov a žihľavy úplne všetko. Ešte aj ihličnaté stromčeky a potom z nich ešte aj olúpu všetku kôru do 2-metrovej výšky. Z listnatých samozrejme tiež. Viem, o čom píšem, máme doma 3 kozy. Keď sme kúpili prvú kozu a pustili sme ju do záhrady, tak sme sa nestačili čudovať, čo povystrájala :-D .
Odpovedať
@zara71 koza zozere aj postelnu obliecku zo snury a ak sa tam dostane aj letaky zo schránky (kolegova skusenost)
Odpovedať
zita19: No veru, máš pravdu. Raz mi poštárka doniesla peniaze a nevšimla si, že jedna 5-eurovka jej pred bránou spadla na zem. Pred domom sa pásla naša koza, tá si to všimla okamžite a hneď sa k bankovke rozbehla. Kým sme stihli čokoľvek urobiť, zožrala ju.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?